Jakou přenosku na nc 440
Jakou přenosku na nc 440
Prosím o radu, jakou přenosku použít na gramofon nc 440. Nechci kupovat nějakou drahou,která by převýšila náklady za gramofon. Vybral jsem tyto:ortofon omb 5, audio technika at 91 a nebo dražší
rtofon om 5e, stanton 520-v3. Děkuji moc za radu.
Re: Jakou přenosku na nc 440
Mám před sebou AT-91 a velmi se mi líbí.
SamoT ji má na Garrardu 100 a jo, to je velmi slušné, hudba mě baví.Cena na webu je nejlepší, v poměru cena - výkon. Doporučuji.
Kdybys byl "středař", je moc hezká Music Hall Tracker. Velmi pěkný, kultivovaný zvuk, pohoda.
NC-440 jsem dlouho provozoval s Ortofon Alpha. Vynikající dynamika, pro Rock - Pop strhující.
Ale to už je nastejno v kategorii 1400 - 2000. AT-95, osvědčená rockerka.
NC-440 má téměř 10" dlouhé rameno a mohlo by hrát s méně poddajnou přenoskou.
Se Stantonem nemám vlastní zkušenost, ale nepodcenuji je.
Pak už má spíše větší vliv přenoska - RIAA phono.
Ortofon 2M Red, za cenu z druhé ruky... vyvážené podání celého spektra, pěkná atmosféra, velmi, velmi hezké výšky, žánrový všežravec.
Ortofon 2M Bronze je cenový nesmysl, ale jako DAC, LP - předzesilovač, je první "dospělou" přenoskou válcující přirozeností středů levné MC LO, a mikrodetailem a prostorem částečně srovnatelným s rychlostí MC LO nižší kategorie.
SamoT ji má na Garrardu 100 a jo, to je velmi slušné, hudba mě baví.Cena na webu je nejlepší, v poměru cena - výkon. Doporučuji.
Kdybys byl "středař", je moc hezká Music Hall Tracker. Velmi pěkný, kultivovaný zvuk, pohoda.
NC-440 jsem dlouho provozoval s Ortofon Alpha. Vynikající dynamika, pro Rock - Pop strhující.
Ale to už je nastejno v kategorii 1400 - 2000. AT-95, osvědčená rockerka.
NC-440 má téměř 10" dlouhé rameno a mohlo by hrát s méně poddajnou přenoskou.
Se Stantonem nemám vlastní zkušenost, ale nepodcenuji je.
Pak už má spíše větší vliv přenoska - RIAA phono.
Ortofon 2M Red, za cenu z druhé ruky... vyvážené podání celého spektra, pěkná atmosféra, velmi, velmi hezké výšky, žánrový všežravec.
Ortofon 2M Bronze je cenový nesmysl, ale jako DAC, LP - předzesilovač, je první "dospělou" přenoskou válcující přirozeností středů levné MC LO, a mikrodetailem a prostorem částečně srovnatelným s rychlostí MC LO nižší kategorie.
Eficak,děkuji za radu asi teda koupím AT-91 její cena se pohybuje kolem 500kč.
Teď sem si dovezl Garrarda od eficaka a hraje mi právě s tou AT91. Zvuk je
. Přijde mi to jako paradox, gramofon není v moc dobrém stavu, raménko má vůli, při větší hlasitosti je slyšet drobný brum, nic nenasvědčuje dobrému zvuku. Ale ono to prostě hraje a dobře. 
Ten AC(blesk)DC hrál na Blacbirdu náramně, ale AT91 to umí taky dobře.
Navíc je správně vitange, což je pro MM phono Luxmana to pravé.
AT-91 je na Garrardu výýýborná.

Navíc je správně vitange, což je pro MM phono Luxmana to pravé.
AT-91 je na Garrardu výýýborná.

Tak jste mě kluci nadchli s tou přenoskou AT-91 ,že jsem si ji objednal. 
Tak mi včera došla ta přenoska AT 91. Dnes při výměně jsem klel jak pohan neboť se mi podařilo utrhnout 2 drátky a pájení v tak malém prostoru způsobilo několik popálenin konečků prstů.
Dobrá věc se podařila a tak jsem ji večer slavnostně zapojil. Hraje to senzačně o několik tříd lépe jak Teslácká přenoska.To jsem opravdu takový rozdíl nečekal. Eficak ,ještě jednou díky za dobrou radu. 
Mám radost s Tebou !
Děkuji že píšeš s radostí a zapáleně.
Děkuji že píšeš s radostí a zapáleně.
Takže vyhrála AT91, oukej. mám dotaz: dodává se vč.2 montážních šroubků a matic M 2.5 ? některé značky ano.
já u své at91 sroubky i maticky mel
Tak to je v pořádku, dík. kdysi jsem do NC420 instaloval Shure M75 a původní šroubky nepasovaly, neměly totiž matice a nebyly celozávitové proto můj dotaz.jacq píše:já u své at91 sroubky i maticky mel
U At 91 jsou 2 druhy šroubků,jedny delší ,jedny kratší a dvě matky.