Jaký AV receiver k repro Klipsch
Jaký AV receiver k repro Klipsch
Mám repro Klipsch Synergy (5.1, 8 ohm) - C-20 + 4x B-20 + subwoofer SW-350 a k nim jsem měl AV receiver Pioneer, který již nevlastním a proto bych chtěl zakoupit nějaký nový se síťovými funkcemi, jenž by uměl mj. přehrát audio/video z NASu. AV receiver bude sloužit převážně pro filmy (v obyváku 4x4 m). Co by měl v dnešní době AV receiver mít, aby morálně vydržel několik let. Prosím, který by jste mi doporučili (do cca 15 tisíc)? Předem děkuji za Vaše rady.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Jaký AV receiver k repro Klipsch
Sítové funkce (přehrávání z NAS), přehrávání Hi-Res audio souborů, HDMI umožňující 4K video, HDMI s ARC, Digital Room Correction, Dolby Atmos kompatibilní, počet kanálů 7.2, ...
Jakýkoliv aktuální model od Denonu, dle finančních možností.
Jakýkoliv aktuální model od Denonu, dle finančních možností.
Takže stačí Denon AVR-S650H? Pokud bych šel do vyšší řady, je lepší AVR-X1600H nebo AVR-S750H? Nějaké podstatné rozdíly nevidím ...
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Jsou to ty nejnižší modely, s těmi osobní zkušenost nemám.
Rozdíly jen čtením technických specifikací se hledají těžko - rozhodující je kvalita koncových stupňů, vyšší výkon, Dolby Atmos, verze Audyssey,...
Doporučuji se obrátit přímo na "info@eurostar-ostrava.cz", jsou ochotní a poradí.
Rozdíly jen čtením technických specifikací se hledají těžko - rozhodující je kvalita koncových stupňů, vyšší výkon, Dolby Atmos, verze Audyssey,...
Doporučuji se obrátit přímo na "info@eurostar-ostrava.cz", jsou ochotní a poradí.
Udělal jsem si srovnání výše uvedených modelů a jasně vychází lepší X1600H: https://www.zkelectronics.com/compare/d ... x1600h/uk/ ... jen by mě zajímalo, zda mi do budoucna něco nebude chybět. Podotýkám, že bych chtěl aby mi AVR morálně vydržel aspoň 10 let, s tím, že nejsem náročný uživatel, ale chtěl bych, aby i v budoucnu jsem všechno "přehrál" (co AVR má a nemá je v druhé polovině srovnání). Díky za rady.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Tak to ale přeci nemůžeš myslet vážně.
Už z toho srovnání je vidět, že i některé aktuální funkce ten AVR nemá a nepodporuje. Jakkoliv jsou tyto receivery velmi dobře vybavené, tak kdo před 10 lety mohl co tušit o streamovacích službách, přehrávání Hi-Res souborů, 4 a 8K videu, Dolby Atmos, ....
Už z toho srovnání je vidět, že i některé aktuální funkce ten AVR nemá a nepodporuje. Jakkoliv jsou tyto receivery velmi dobře vybavené, tak kdo před 10 lety mohl co tušit o streamovacích službách, přehrávání Hi-Res souborů, 4 a 8K videu, Dolby Atmos, ....
OK, vím, že dnes nikdo nemůže tušit co bude za pár let, protože vývoj se stále zrychluje a těch 10 let bylo samozřejmě myšleno nadneseně ... Zeptám se jinak, co by mi mohlo z dnešního pohledu u AVR Denon X1600H chybět, popř. je nějaká jiná alternativa +/- v dané cenové relaci?
Dark side of the moon, píšeš, že "už z toho srovnání je vidět, že i některé aktuální funkce ten AVR nemá" ... prosím, mohl by jsi mi říct, které základní funkce u AVR postrádáš? A který AVR by jsi mi k výše uvedeným repro Klipsch doporučil? Dík.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
On ten tvůj dotaz jaký AVR k repro Klipsch je asi trochu špatně formulovaný. Ty repro nejsou nijak "záludné" a měly by v pohodě fungovat v podstatě s jakýmkoliv AVR, včetně všech Denonů. Stejně tak, pokud bys někdy měnil repro za jiné, ty Denony s většinou běžných reprobeden nebudou mít problémy.
Jak už jsem psal v předchozím příspěvku, základní kvalita zvuku bude dána kvalitou koncových stupňů AVR.
Pokud se týká zásadních funkcí, streamování umí všechny modely, přehrávání Hi-Res souborů taky.
Z hlediska kvality zvuku je asi nejdůležitější funkce automatické kalibrace reproduktorů a kompenzace negativních vlivů místnosti - Audyssey.
Tady bych jednoznačně doporučil modely s plnou verzi Audyssey - tj. MultEQ XT32. Ta má mimo jiné vylepšenou práci se subwoofery a lze k ní za mírný doplatek přikoupit aplikaci do mobilu nebo tabletu umožnují úpravu výsledné frekvenční křivky dle vlastních preferencí.
Takže vzhledem k výše uvedenému já bych zvolil minimálně model X3700H nebo ještě lépe X4700H.
Jenom pozor, myslím si, že tyto modely již nemají FM tuner.
Jak už jsem psal v předchozím příspěvku, základní kvalita zvuku bude dána kvalitou koncových stupňů AVR.
Pokud se týká zásadních funkcí, streamování umí všechny modely, přehrávání Hi-Res souborů taky.
Z hlediska kvality zvuku je asi nejdůležitější funkce automatické kalibrace reproduktorů a kompenzace negativních vlivů místnosti - Audyssey.
Tady bych jednoznačně doporučil modely s plnou verzi Audyssey - tj. MultEQ XT32. Ta má mimo jiné vylepšenou práci se subwoofery a lze k ní za mírný doplatek přikoupit aplikaci do mobilu nebo tabletu umožnují úpravu výsledné frekvenční křivky dle vlastních preferencí.
Takže vzhledem k výše uvedenému já bych zvolil minimálně model X3700H nebo ještě lépe X4700H.
Jenom pozor, myslím si, že tyto modely již nemají FM tuner.