Jaký DAC - vincent vs Cambridge Audio

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
booQman
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaký DAC - vincent vs Cambridge Audio

Příspěvek od booQman »

Zdravím,

Samozrejme mi jde o to jak hraje, ne o to jak vypadaji grafy :) proto jsem se ptal - jestli treba ty dva ktere jsem uvadel v prvnim prispevku nekdo neslysel a nemuze porovnat. Popr ze zkusenosti - CA vs Vinc… nekde jsem se docetl ze CA dacmagic ma takovy suchy, plochy zvuk (?) To neni muj salek kavy. Nopak o Vincovi psali ze ma stavnaty prostorny zvuk (?). Bohuzel poslechnout bude asi problem. Oba dva vedle sebe k poslechu nesezenu, pokud pojedu oba poslechnout k prodavajicim tak to bude pokazdy na jine sestave. Tahat cele svoje vybaveni kvuli poslechu DACu za 5k mi prijde strasne komplikovane..

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

ked to je 5k ceskych pesos a je to z druhej ruky

Kup obidva a jeden potom posun dalej, moc na tom neprerobis.

mejla
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od mejla »

Ahoj,
měl jsem svého času oba. CA na svou cenu slušný, ale Vincent byl výrazně lepší. Hloubka, šířka pásma, zvuk - vše perfektní. Ale je to již 12 let, dnes jsou lepší. Vincent DAC 1 nemá USB B, tak bys musel zařadit buď Customworks USB Audio Interface nebo Casae Aquila. Nebo bys musel hledat Vincent DAC 1Mk.

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

Casea Aquila bych osobne vubec nedoporucil. Mel jsem to chvili doma a zvukove vyrazne horsi, nez treba Raspberry s Allo Digione

booQman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od booQman »

mejla píše:
26 zář 2024 10:00
Ahoj,
měl jsem svého času oba. CA na svou cenu slušný, ale Vincent byl výrazně lepší. Hloubka, šířka pásma, zvuk - vše perfektní. Ale je to již 12 let, dnes jsou lepší. Vincent DAC 1 nemá USB B, tak bys musel zařadit buď Customworks USB Audio Interface nebo Casae Aquila. Nebo bys musel hledat Vincent DAC 1Mk.
Diky za reakci ! :) Pravda s tim usb bych musel resit neco jako: https://www.techhouse.cz/M2Tech-hiFace- ... escription a ro uz bych byl dohromady zas na jine cene…

Kdyz rikas dnes uz jsou lepsi, napada te neco zvukove lepsi nez vinc v rozumne cene (treba i z druhe ruky?)

Diky!

jbajci
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jbajci »

absenci USB můžeš vyřešit třeba s SMSL PO100PRO ( https://www.smsl-audio.com/portal/produ ... d/808.html) stojí málo a funguje výborně, určitě zvuk nijak nekazí ( mám ho doma)

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Já byl docela spokojený s Chord Mojo. Ten by se snad na bazaru mohl dat koupit za 5k.

Papolius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Papolius »

Ahoj všem.
Několik DACů jsem na svých sestavách měl a slyšel a tak se podělím.

Několik let jsem hrál na Musical fidelity V-DAC.
U něj záleží, jestli hraje z optiky, koaxu nebo USB. Příjemný zvuk, pěkné hlasy, nejde moc hluboko

Dále jsem měl převodník v Hegel H190, to nebylo dobré. Technický rychlý unavující převodník i zesilovač

Pak přišel Moon 280D a to byl ohromný skok. Hluboký bas, prostor...
nevhodný na agresivnější styly muziky.

Po prodeji MOONa návrat k VDACu a kupodivu jsem netrpěl. Vadila mi však absence Xlr proto

Nákup bazarového SMSL SU8 za 1400Kč.
Říkal jsem si vyzkouším a uvidím.Nejvíce hraji přes USB z Tidalu.
Jsem z něj nadšenější než z DAC Moonu 280D.
Jde opravdu hluboko, umí hrát i rychlé taneční věci, prostor super. Není tolik tolerantní k nahrávkám což Moon byl.

Je těžké uvěřit, jaký zvuk se dá pořídit za pár KČ

Převodníky v AV receiverech nevypisuji
Jan92 - Kdybys chtěl ten Musical fidelity V-DAC, napiš maila.

mejla
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od mejla »

Diky za reakci ! :) Pravda s tim usb bych musel resit neco jako: https://www.techhouse.cz/M2Tech-hiFace- ... escription a ro uz bych byl dohromady zas na jine cene…

Kdyz rikas dnes uz jsou lepsi, napada te neco zvukove lepsi nez vinc v rozumne cene (treba i z druhe ruky?)

Diky!

Asi je lepší DACu nic nepředřazovat. Dnes je plno DACů s USB B, radši se poohlédni po jiných. Toho Vincenta asi taky do 5 tisíc nepořídíš, hlavně ne s hiFace nebo Interface. Napadá mě třeba Aune X8, ten stojí něco málo přes 5 000,-

booQman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od booQman »

Aune vypada dobre, recenze taky dobry (poslech nebyl).
Napada vas neco na podobne urovni, ale “jednodussiho”? Myslim tim bez volume, bez preampu atd… jen krabicka se vstupy a vystupy. Idealne aby bylo k sehnani i ve stribrne barve.

Charakterem rozhodne nehledam neco analytickeho, unavneho, a neodpoustejiciho (omlouvam se puristum, vim ze to neni hi-fi, ale realita je takova, ze na optice bude TV a v pripade navstev/podmazu bude hrat z youtube…)

Nezajimaji mne grafy, chci poslouchat hudbu…

Btw chord MOJO vypada dobre (kdyz ignoruju cernou barvu), ale odmitam resit baterie/nabijeni apod… a docetl jsem se ze pri hrani s napajenim prez USB kabel degraduje zvuk.

booQman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od booQman »

SMSL SU8 vypada take dobre, terosku mne “desi” zminovana netolerance k nahravkam :(

mejla
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od mejla »

Volume je jenom pro sluchátka, X8 lze využívat jen jako DAC. Mimochodem, poslouchal jsem přes něj i na sluchátka a nebylo to vůbec špatný. Můj syn ho provozuje několik let k plné spokojenosti.

mejla
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od mejla »

Tak malá oprava, syn má X1. X8 slouží jako DAC a preamp.

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

na SMSL SU8 se vyprdni - nekorunovaným králem je Topping E70 - je to aktuálně nejlepší DAC co se týká poměru cena/výkon - mám ho doma a mohu potvrdit.

https://www.audiosciencereview.com/foru ... ng.243630/

https://www.audiosciencereview.com/foru ... iew.39188/

Papolius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Papolius »

booQman píše:
27 zář 2024 15:37
SMSL SU8 vypada take dobre, terosku mne “desi” zminovana netolerance k nahravkam :(

Ahoj.

Koupil bych jakýkoliv z výše zminovanych DACů, ideálně z bazaru. Můžeš vyzkoušet a když nebude sedět z jakéhokoliv důvodu, prodáš dál. Pokud mohu radit, hifi nekupuj nové, pokud nejsi opravdu ve vatě.

S tou nezolerancí to není nijak dramatické👍

Odpovědět