Samozrejme mi jde o to jak hraje, ne o to jak vypadaji grafy
Jaký DAC - vincent vs Cambridge Audio
Re: Jaký DAC - vincent vs Cambridge Audio
Zdravím,
proto jsem se ptal - jestli treba ty dva ktere jsem uvadel v prvnim prispevku nekdo neslysel a nemuze porovnat. Popr ze zkusenosti - CA vs Vinc… nekde jsem se docetl ze CA dacmagic ma takovy suchy, plochy zvuk (?) To neni muj salek kavy. Nopak o Vincovi psali ze ma stavnaty prostorny zvuk (?). Bohuzel poslechnout bude asi problem. Oba dva vedle sebe k poslechu nesezenu, pokud pojedu oba poslechnout k prodavajicim tak to bude pokazdy na jine sestave. Tahat cele svoje vybaveni kvuli poslechu DACu za 5k mi prijde strasne komplikovane..
ked to je 5k ceskych pesos a je to z druhej ruky
Kup obidva a jeden potom posun dalej, moc na tom neprerobis.
Kup obidva a jeden potom posun dalej, moc na tom neprerobis.
Ahoj,
měl jsem svého času oba. CA na svou cenu slušný, ale Vincent byl výrazně lepší. Hloubka, šířka pásma, zvuk - vše perfektní. Ale je to již 12 let, dnes jsou lepší. Vincent DAC 1 nemá USB B, tak bys musel zařadit buď Customworks USB Audio Interface nebo Casae Aquila. Nebo bys musel hledat Vincent DAC 1Mk.
měl jsem svého času oba. CA na svou cenu slušný, ale Vincent byl výrazně lepší. Hloubka, šířka pásma, zvuk - vše perfektní. Ale je to již 12 let, dnes jsou lepší. Vincent DAC 1 nemá USB B, tak bys musel zařadit buď Customworks USB Audio Interface nebo Casae Aquila. Nebo bys musel hledat Vincent DAC 1Mk.
Casea Aquila bych osobne vubec nedoporucil. Mel jsem to chvili doma a zvukove vyrazne horsi, nez treba Raspberry s Allo Digione
Diky za reakci !mejla píše: ↑26 zář 2024 10:00Ahoj,
Kdyz rikas dnes uz jsou lepsi, napada te neco zvukove lepsi nez vinc v rozumne cene (treba i z druhe ruky?)
Diky!
absenci USB můžeš vyřešit třeba s SMSL PO100PRO ( https://www.smsl-audio.com/portal/produ ... d/808.html) stojí málo a funguje výborně, určitě zvuk nijak nekazí ( mám ho doma)
Já byl docela spokojený s Chord Mojo. Ten by se snad na bazaru mohl dat koupit za 5k.
Ahoj všem.
Několik DACů jsem na svých sestavách měl a slyšel a tak se podělím.
Několik let jsem hrál na Musical fidelity V-DAC.
U něj záleží, jestli hraje z optiky, koaxu nebo USB. Příjemný zvuk, pěkné hlasy, nejde moc hluboko
Dále jsem měl převodník v Hegel H190, to nebylo dobré. Technický rychlý unavující převodník i zesilovač
Pak přišel Moon 280D a to byl ohromný skok. Hluboký bas, prostor...
nevhodný na agresivnější styly muziky.
Po prodeji MOONa návrat k VDACu a kupodivu jsem netrpěl. Vadila mi však absence Xlr proto
Nákup bazarového SMSL SU8 za 1400Kč.
Říkal jsem si vyzkouším a uvidím.Nejvíce hraji přes USB z Tidalu.
Jsem z něj nadšenější než z DAC Moonu 280D.
Jde opravdu hluboko, umí hrát i rychlé taneční věci, prostor super. Není tolik tolerantní k nahrávkám což Moon byl.
Je těžké uvěřit, jaký zvuk se dá pořídit za pár KČ
Převodníky v AV receiverech nevypisuji
Jan92 - Kdybys chtěl ten Musical fidelity V-DAC, napiš maila.
Několik DACů jsem na svých sestavách měl a slyšel a tak se podělím.
Několik let jsem hrál na Musical fidelity V-DAC.
U něj záleží, jestli hraje z optiky, koaxu nebo USB. Příjemný zvuk, pěkné hlasy, nejde moc hluboko
Dále jsem měl převodník v Hegel H190, to nebylo dobré. Technický rychlý unavující převodník i zesilovač
Pak přišel Moon 280D a to byl ohromný skok. Hluboký bas, prostor...
nevhodný na agresivnější styly muziky.
Po prodeji MOONa návrat k VDACu a kupodivu jsem netrpěl. Vadila mi však absence Xlr proto
Nákup bazarového SMSL SU8 za 1400Kč.
Říkal jsem si vyzkouším a uvidím.Nejvíce hraji přes USB z Tidalu.
Jsem z něj nadšenější než z DAC Moonu 280D.
Jde opravdu hluboko, umí hrát i rychlé taneční věci, prostor super. Není tolik tolerantní k nahrávkám což Moon byl.
Je těžké uvěřit, jaký zvuk se dá pořídit za pár KČ
Převodníky v AV receiverech nevypisuji
Jan92 - Kdybys chtěl ten Musical fidelity V-DAC, napiš maila.
Diky za reakci !Pravda s tim usb bych musel resit neco jako: https://www.techhouse.cz/M2Tech-hiFace- ... escription a ro uz bych byl dohromady zas na jine cene…
Kdyz rikas dnes uz jsou lepsi, napada te neco zvukove lepsi nez vinc v rozumne cene (treba i z druhe ruky?)
Diky!
Asi je lepší DACu nic nepředřazovat. Dnes je plno DACů s USB B, radši se poohlédni po jiných. Toho Vincenta asi taky do 5 tisíc nepořídíš, hlavně ne s hiFace nebo Interface. Napadá mě třeba Aune X8, ten stojí něco málo přes 5 000,-
Aune vypada dobre, recenze taky dobry (poslech nebyl).
Napada vas neco na podobne urovni, ale “jednodussiho”? Myslim tim bez volume, bez preampu atd… jen krabicka se vstupy a vystupy. Idealne aby bylo k sehnani i ve stribrne barve.
Charakterem rozhodne nehledam neco analytickeho, unavneho, a neodpoustejiciho (omlouvam se puristum, vim ze to neni hi-fi, ale realita je takova, ze na optice bude TV a v pripade navstev/podmazu bude hrat z youtube…)
Nezajimaji mne grafy, chci poslouchat hudbu…
Btw chord MOJO vypada dobre (kdyz ignoruju cernou barvu), ale odmitam resit baterie/nabijeni apod… a docetl jsem se ze pri hrani s napajenim prez USB kabel degraduje zvuk.
Napada vas neco na podobne urovni, ale “jednodussiho”? Myslim tim bez volume, bez preampu atd… jen krabicka se vstupy a vystupy. Idealne aby bylo k sehnani i ve stribrne barve.
Charakterem rozhodne nehledam neco analytickeho, unavneho, a neodpoustejiciho (omlouvam se puristum, vim ze to neni hi-fi, ale realita je takova, ze na optice bude TV a v pripade navstev/podmazu bude hrat z youtube…)
Nezajimaji mne grafy, chci poslouchat hudbu…
Btw chord MOJO vypada dobre (kdyz ignoruju cernou barvu), ale odmitam resit baterie/nabijeni apod… a docetl jsem se ze pri hrani s napajenim prez USB kabel degraduje zvuk.
SMSL SU8 vypada take dobre, terosku mne “desi” zminovana netolerance k nahravkam 
Volume je jenom pro sluchátka, X8 lze využívat jen jako DAC. Mimochodem, poslouchal jsem přes něj i na sluchátka a nebylo to vůbec špatný. Můj syn ho provozuje několik let k plné spokojenosti.
Tak malá oprava, syn má X1. X8 slouží jako DAC a preamp.
na SMSL SU8 se vyprdni - nekorunovaným králem je Topping E70 - je to aktuálně nejlepší DAC co se týká poměru cena/výkon - mám ho doma a mohu potvrdit.
https://www.audiosciencereview.com/foru ... ng.243630/
https://www.audiosciencereview.com/foru ... iew.39188/
https://www.audiosciencereview.com/foru ... ng.243630/
https://www.audiosciencereview.com/foru ... iew.39188/
Ahoj.
Koupil bych jakýkoliv z výše zminovanych DACů, ideálně z bazaru. Můžeš vyzkoušet a když nebude sedět z jakéhokoliv důvodu, prodáš dál. Pokud mohu radit, hifi nekupuj nové, pokud nejsi opravdu ve vatě.
S tou nezolerancí to není nijak dramatické