Jaký koupit phono kabel

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
vinnetou79
Kontaktovat uživatele:

Jaký koupit phono kabel

Příspěvek od vinnetou79 »

Zdravím všechny,

potřeboval bych poradit jaký kabel použít mezi Pro-Ject 1 Xpression III osazený Ortofon 2M RED a předzesilovačem Pro-Ject Phono Box SE II. V budoucnu mám v plánu přejít na vyšší řadu MM přenosky, nyní mi na poslech, nastavování a seznámení se vším po xxx letech zatemněných D/A převodníkem stačí výše uvedená s Xpresisson III dodávaná přenoska. Dlouho jsem tento "analogový ráj" pročítal a sbíral různé cenné informace, s kabeláží je to opravdu na pováženou.
S novým přírustkem do rodiny přišla i určitá omezení, tudiž rovnou k věci ...strop 2500,- pokud něco přes, tak se snad doma ještě nebude omdlívat :D .
S ebay nemám žádné zkušenosti, proto se musím nyní spolehnout na tuzemské výrobce nebo dovozce a samozřejmě na jejich ceny nebo v nejlepším případě na dobrý kup od nějakého hi-fisty.
Prosím doporučte mi nějaký kabel nebo radu, P-J mám od včerejška a už se nemohu dočkat až opět nakrmím své uši :P

Děkuji

s pozdravem

Vinnetou

petrL
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaký koupit phono kabel

Příspěvek od petrL »

Nenapsal jsi délku kabelu. Ta je pro MM přenosky důležitá, protože potřebují určitou zatěžovací kapacitu a ta závisí na délce kabelu. Lacinejší kabel obvykle s větší kapacitou proto může být lepší než drahý linkový kabel, který se snaží mít kapacitu co nejmenší (aby netlumil výšky). Samozřejmě, když vezmeš co nejmenší kapacitu, tak můžeš vždycky připájet vhodný kondenzátor nebo nastavit phono zesilovač. Ale máš pravdu, že je to komplikované, protože kapacita kabelu nebývá často uvedena. Renown by určitě poradil.

vinnetou79
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vinnetou79 »

Jednalo by se o délku 0.4m to mi na propojení bohatě stačí. Zatím budu mít možnost vyzkoušet Silverline od Clearaudio a potom uvidím co a jak. Každopádně děkuji všem, kteří se zúčastnili nějakou radou nebo nabídkou jak veřejně tak i prostřednictvím SZ. *palec*

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Mám doma nevyužité kabely Cl. audio Discovery v délce 40cm. Mohu zapůjčit.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

fox píše:Mám doma nevyužité kabely Cl. audio Discovery v délce 40cm. Mohu zapůjčit.
Clearaudio phono kabely umí. *thumbs up*

Odpovědět