Jaký použít kabel

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Mazlik
Kontaktovat uživatele:

Jaký použít kabel

Příspěvek od Mazlik »

Zdravím,

Používám ze zvukovky digitální výstup, který jde do resilovače a ten si to pželouská na analog. Jaký mám prosímtě použít digitální kabel ze zvukovky do resilovače. Teď jsem si dělal v kabelech pořádek a zjistil jsem, že mám Coaxial cable RG-59U do firmy Bandridge. Je to správný kabel, nebo nějáký šunt, který se mi tam omylem zapletl. Případně čím by jsem ho měl nahradit. Ono to jako hraje, ale píše se, že je to kameru, což to asi ideál nebude. Kdyby jsi mi nějáký poradil, jsem student s omezenými možnostmi, proto nic za desítky tisíc :) Dik

paolo
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaký použít kabel

Příspěvek od paolo »

A odkud jsi?
jestli znáš firmu Prodance,tak se můžeš tam zastavit. Udělají na zakázku skoro cokoliv. Hlavně za přiměřenou cenu.
Rothaudio

Mazlik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mazlik »

Tož ze Zlína, kde by jsem prosímtě našel tu firmu, případně jaký kabel by jsi mi mohl poradit. Dík

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

rg59 je naprosto v pohodě. nemusíš nic řešit = máš vyřešeno. na kabely se vyser. jsou to jenom kabely. všechno nad litr je jenom využívání lidí za účelem vlastního zisku...

Mik3cuk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mik3cuk »

Zdravím,

Používám ze zvukovky digitální výstup, který jde do resilovače a ten si to pželouská na analog.
Pokud to správně chápu tak máš AV receiver s dig. coax. vstupem v podobě konektoru RCA.Na zvukovce máš cinch 3,5mm.To že ti to "nehraje" není způsobeno tím kabelem (jelikož vněm jde dig. signál prakt. bezestráty), ale tím zřejmě levným receiverem který určitě skrývá bombastických 5 x 100W - ale jen na papíře a jeho DA/AD převodník taky nebude to nej. Zkus koupit externí DAC a kvalitní dvoukanalový zesilovač(nemusí to být nic za desetitisíce - v hifi bazarech určitě najdeš něco za babku co opravdu hraje.

P.S. napiš svoji sestavu (sesilovač, reproduktory)

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Mik3cuk píše:Na zvukovce máš cinch 3,5mm.
asis myslel jack? proč? digitální výstup ze zvukovky bude taky RCA. ale jinak souhlas. záleží na zvukovce, recevieru a ostatním. a vyzkoušet, jestli není třeba lepší analogové spojení atd.

Mazlik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mazlik »

Ahoj, sestavy mám dvě, ale za tuto zrovna hrdý nejsem, je to zesilovač HK 145, repro nějáké Sony, ale co je, nevím, koupil je v US, dovezel a celkem jsem si je upravil, štítek nikde není. Mají 3 pásma, ale zvuk by mohl být lepší. Zvukovka je přez USB (mám notebook), Sound Blaster Live 24-bit External. Tož z té zvukovky tahám digitál, vstupuje do HK145 a ten by si to měl relativně přelouskat. Myslíš si, že je dobrý nápad si koupit ještě jeden Harman Kardon HD 970 a ten použít jako D/A převodník?

Mik3cuk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mik3cuk »

asis myslel jack? proč? digitální výstup ze zvukovky bude taky RCA
v naprosté většině zvukovek je v podání jack 3,5mm a opravdu jsem myslel jack je to muj preklep.
Obrázek
Pokud ale má něco lepšího má tam klidně RCA ...

Odpovědět