Jaký vybrat zesilovač?
Jaký vybrat zesilovač?
Zdravím,
nedávno jsem pořídil Boston Acoustics VR-950 a hledám, který zesilovač/reciever k nim dokoupit. Resp. aspoň s jakou cenou počítat. Mimochodem mám poté v plánu koupit gramofon a repro používat s nimi + k televizi + na samostatný poslech (ideálně přes USB nebo přes počítač, ačkoli nevím, jestli moje zvukovka v pc nebude úzké hrdlo pro tuto sestavu, klidně mě opravte )
Přemýšlel jsem nad ONKYO TX-8130 recieverem, ale nevím, jestli to nebude overkill.
Díky
nedávno jsem pořídil Boston Acoustics VR-950 a hledám, který zesilovač/reciever k nim dokoupit. Resp. aspoň s jakou cenou počítat. Mimochodem mám poté v plánu koupit gramofon a repro používat s nimi + k televizi + na samostatný poslech (ideálně přes USB nebo přes počítač, ačkoli nevím, jestli moje zvukovka v pc nebude úzké hrdlo pro tuto sestavu, klidně mě opravte )
Přemýšlel jsem nad ONKYO TX-8130 recieverem, ale nevím, jestli to nebude overkill.
Díky
Re: Jaký vybrat zesilovač?
Jestli si ho můžeš dovolit a funkcemi ti vyhovuje, tak proč si neudělat radost. Když budou bedny nejslabším článkem, tak je můžeš časem vyměnit.
Nemá smysl kupovat schválně horší zesilovač.
Jestli má vlastní DAC, tak bych asi zvukovku neřešil.
Nebo prej
https://www.hifistereo.cz/produkty/zesi ... /3286.html
Nemá smysl kupovat schválně horší zesilovač.
Jestli má vlastní DAC, tak bych asi zvukovku neřešil.
Nebo prej
https://www.hifistereo.cz/produkty/zesi ... /3286.html
velká chyba začátečníků je že řeší zesilovač a reprosoustavy ale neřeší kvalitu vlastního přehrávaného materiálu - nějak to připojím k PC, nějak to připojím přes USB a něco to bude hrát. A co tam jako bude hrát videa z youtube nebo free rozhlas po internetu?Fujta píše: ↑04 srp 2024 18:05Zdravím,
Díky
jestli ti mou poradit tak začni tímhle https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... m-pro-plus# k tomu si kup nějaký bazarový NAD C270/C370 a předplatné cca 50Kč měsíčně za nějakou streamovací službu Tidal/Qobuz atd.
A velká chyba mnohých takových jako je třeba jistej zdejší mcm, kteří si o sobě myslí jaký jsou velký hifisti je, že sice říkají, že řeší kvalitu vlastního přehrávaného materiálu - "zaplatím si cca 50Kč měsíčně za nějakou streamovací službu Tidal/Qobuz atd.," ale ve skutečnosti tomu prd rozumí a nerozeznají kvalitní nahrávku od mizerný, natožpak od reklamních kydů, pletou si zvukovou kvalitu s rozlišením atd. Kdyby totiž opravdu řešili kvalitu vlastního přehrávaného materiálu a problematice rozuměli, tak by tomu, kdo chce poslouchat hudbu kvalitně, hned nepodstrkovali streamovací služby anebo by ho při tom alespoň varovali, že na streamovacích službách je naprostá většina obsahu zvukově zprasená.
Ano i ne. Dostatecne kvalitnich veci tam neni uplne malo. Tidal/Qobuz je pro nekoho, kdo prave zacina a nema zadnou sbirku, tou nejrychlejsi, nejjednodussi a nejpohodlnejsi cestou jak se dostat k velkemu mnozstvi i toho kvalitniho obsahu.
Liamee píše: ↑05 srp 2024 15:48A velká chyba mnohých takových jako je třeba jistej zdejší mcm, kteří si o sobě myslí jaký jsou velký hifisti je, že sice říkají, že řeší kvalitu vlastního přehrávaného materiálu - "zaplatím si cca 50Kč měsíčně za nějakou streamovací službu Tidal/Qobuz atd.," ale ve skutečnosti tomu prd rozumí a nerozeznají kvalitní nahrávku od mizerný, natožpak od reklamních kydů, pletou si zvukovou kvalitu s rozlišením atd. Kdyby totiž opravdu řešili kvalitu vlastního přehrávaného materiálu a problematice rozuměli, tak by tomu, kdo chce poslouchat hudbu kvalitně, hned nepodstrkovali streamovací služby anebo by ho při tom alespoň varovali, že na streamovacích službách je naprostá většina obsahu zvukově zprasená.
-
- Kontaktovat uživatele:
Nejsem si jistý, jestli píšu do správného tématu, ale věřím, že odpověď si mě najde. Můžete mi doporučit zesilovač pro poslech metalové hudby, který by nestál všechny peníze světa? Teprve se snažím pomalu vstoupit do této oblasti kvalitního zvuku, takže budu vděčný za vaše rady a názory. Předem děkuji.
Nějakou částku musíš napsat, nelze laborovat s neznámou částkou a vybírat. Myslím, že na metal budou důležitě i reproduktory.