Dobrý den,
v audio elektronice jsem naprostý amatér a tak bych měl na vás dotaz. Dostal jsem darem v celku levný gramofon Sony PS-LX300USB a chtěl jsem se zeptat jaký zesilovač a reproduktory by jste mi doporučili. Gramofon mi bude sloužit na občasný poslech vinylů v pokoji (velikost pokoje je cca 6x3m), popřípadě by bylo celkem praktické i připojení jiných přístrojů na tyto reproduktory, například počítače, ale to je vedlejší. Nad cenovým stropem jsem zatím nepřemýšlel, ale představuji to tak do 10 000. Jestli jsem nějakou zásadní věc zapomněl sdělit, tak se samozřejmě ptejte. Předem děkuji za odpověď.
Jaký zesilovač a reproduktory?
Re: Jaký zesilovač a reproduktory?
Takhle se to přece nedá říct, nebo doporučit. Těch možností máš X a to i za tyhle peníze. Nejlíp se seber, zajdi do poslechového studia , řekni své požadavky a je to vyřízené. Kupovat to hned nemusíš, ale určitě už se pak v tom budeš umět trochu orientovat. Já osobně si vůbec zesilovač s bednami do deseti litrů neumím představit.
Re: Jaký zesilovač a reproduktory?
S uvedeným rozpočtem bych doporučil spíše nákup staršího zařízení, protože řada lidí se zbavuje po několika letech svého vybavení se záměrem pořídit si něco lepšího (a dražšího
) a prodává velmi levně. Zkus zadat inzerát do sekce "Koupím". Možná, že bude k mání nějaký integrovaný zesilovač s phono vstupem od NAD, ROTEL a k tomu pár odpovídajících reprobedýnek. Za 10.000 nové a přitom slušné zařízení těžko pořídíš. Kupuj obezřetně, nejlépe s možností předvést v tvých poslechových podmínkách. Doufám, že dobře pořídíš.