Jaký zesilovač k reprákům?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Caesar
Kontaktovat uživatele:

Jaký zesilovač k reprákům?

Příspěvek od Caesar »

Dobrý den,
mám doma dva reproduktory RFT CORONA HI-FI - DREIWEGEBOX B9271. Mají impedanci 4 ohmy, jmenovitý výkon 50 VA, maximální nosnost 75VA.
Chtěl bych se zeptat, jaký by k nim seděl zesilovač a také aby šel připojit k PC.

Tady je jeden odkaz obrázku, na kterém je štítek těch repráků ze zadní strany na kterém jsou popsány vlastnosti:

http://www.flickr.com/photos/acidpix/49 … /lightbox/
(aby šel tento odkaz, musí se zkopírovat a vložit do okna internetového prohlížeče, protože to pak neveme celou adresu s těmi třemi tečkami a /lightbox/)

Předem děkuji za pomoc a návrhy

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaký zesilovač k reprákům?

Příspěvek od Aleska »

To jsou tyhle bedýnky
Obrázek
s basáčkem o průměru 16 cm.
Já používám koncové Rotely, například Rotel RB-850 Obrázek
nebo Rotel RB-960BX (oba jsou dual mono)
Obrázek
které se na Ebay.de dají koupit v rozmezí od 100 do 250€. Mám dva, oba repasované členem našeho fóra panem Milanem Tůmou a jsem s nimi naprosto spokojen. Když si k nim ještě necháš vyrobit linkové kabely s vloženým útlumem (já mám například -30dB), pak budeš hlasitost regulovat v PC v minimálních mezích (asi 0 až -12 dB) dle nahrávky a budeš spokojen.

Caesar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caesar »

Děkuji za návrh :). Vypadá slušně. Jen škoda, že se nedá sehnat v ČR. S obchodováním v zahraničí nemám moc dobré zkušenosti. Taky je škoda, že se nedá regulovat hlasitost, středy, výšky, basy atd přímo na tom zesilovači. Na počítači se to sice dá, ale není to tak pohodlné a přesné jako na potenciometrech.
Já jsem kdysi používal jako zesilovač gramofon od Tesly. byl jsem s ním naprosto spokojený, jenže odešel a vevnitř se to odvařilo tak, že už to nešlo nijak opravit.

MilanTuma
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MilanTuma »

Co takhle zkusit nějakej "lacinej" integráč s dobrým zvukem a plným ovládacím komfortem? Třeba následující odkaz
http://elektro.bazos.cz/inzerat/9114001 ... ilovac.php

a nebo i Yamahu
http://elektro.aukro.cz/yamaha-ax-550-r ... 86968.html

Caesar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caesar »

Mně jde právě o to, aby ten zesilovač pasoval na ty reproduktory které jsem uvedl a aby se dal regulovat. Budou tyto zesilovače pasovat k těm reproduktorům? Také nevím, jak a kde repráky připojit k tomu zesáku :-/. Vývody u repráků jsou bez koncovek. Na konci jen holé dráty.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Test a schema těchto bedniček je zde http://www.rft-hifi.de/ a to včetně úpravy výhybky, která podle popisu uplatnění má a zlepšuje jejich parametry. Ten Rotel od Milana Tůmy by jim měl plně vyhovovat a čudlíky na úpravu basů/výšek také má.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Caesar píše:....Také nevím, jak a kde repráky připojit k tomu zesáku :-/. Vývody u repráků jsou bez koncovek. Na konci jen holé dráty.
Ty repra v sobě obsahují ještě elektronickou pojistku /jistící obvod/ chránící reproduktory, takže připojit je "jen tak" nebude jednoduché. V tom linku, co uvádím je i schema zapojení, takže schopnému elektroniku v okolí by to mělo k zapojení stačit.

MilanTuma
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MilanTuma »

Ten elektronický obvod uvnitř reprobeden není moc obvyklý, avšak pro zesilovač by to neměl být problém. Obvod obsahuje obvod, který při silném přetížení reprobeden odpojí vnitřním relém reproduktory a rozsvítí indikační ledku. A po chvilince opět připne, je napájen ze signálu do reprobeden. Skoro bych doporučoval ten obvod vyřadit z funkce a kontakt relé propojit.

johnyr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johnyr »

Zdravím,
jsem v HiFi začátečník a ocenil bych tedy radu zkušenějších. V blízké době budu mít kvalitní home-made reprobedny a potřebuji zesilovač, kterým bych je nakrmil (v tomto momentě z PC, časem z nějakého CD přehrávače). Bedny budou mít hudební výkon cca. 110W/peak 300W. Půjde údajně o bedny pohybující se okolo 50000 Kč, kdyby byly v továrním provedení, takže skutečně slušný "materiál". Do zesilovače ale nemohu investovat sumy, které by většina audiofilů zřejmě považovala za adekvátní, proto hledám alternativu "za málo peněz hodně muziky". Vzhledem k tomu, že v tomto momentě mám akorát PC repro od Geniuse, tak posun bude s jakýmkoli zesilovačem značný, nicméně i tak bych rád vybral něco solidního. Nebráním se ani bazaru. Dobré reference jsem dostal na Pioneer G-Clef A-A6-J, ale velmi rád si nechám poradit.

Předem díky.

P.S.: Pokud to pomůže, tak nějaké změřené charakteristiky těch beden jsou zde: http://antifona.cz/misc/johny/bedny.png

Odpovědět