Jaký zesilovač
Jaký zesilovač
Přeji všem krásný den.Chtěl bych prosím poradit s výběrem zesilovače. Vlastním reprosoustavy Heco PPS30 a momentálně je provozuji na av receiveru Sony STR-DB840. Jsem vázán financema,nechci nic drahého,poslechová místnost je malý panelákový pokoj,takže nic moc. Proto se dívám po starších věcech. Zesilovač Pioneer A-616,Technics SU V 650,Grundig R3000. Dal by se něterý doporučit? Vím,jsou to již starší stroje,ale boužel....Respektive,změním něco výměnou za av Sony? Děkuju.
Re: Jaký zesilovač
Výměnou AVR za stereo zesilovač vždy pomůžeš kvalitě zvuku. Třeba tento stereo receiver je zcela vhodný, navíc získáš ještě FM příjem rádia - http://www.hifibazar.cz/ a rozpočtově jistě OK. 

Měl jsem 940 tku sony a zas tak špatně to ve stereu nehrálo. Tyto Sony AVR byly docela povedený jak na kino tak i na stereo.
Díky. Měl jsem v hledáčku receiver Grundig 3000,ale boužel z obchodu sešlo. Tak hledám dál. Mám rozpočet 5000kč,tak se dívám spíš po starším železe. Díval jsem se znova na Grundig ale R1000,Yamaha AX700. Je toho moc.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
"Výměnou AVR za stereo zesilovač vždy pomůžeš kvalitě zvuku" - takhle jednoduché a jednoznačné to není (viz. Leony5).
Ty zmiňované starší zesilovače měly svůj specifický zvuk, hrály pěkně. Ale bez vyzkoušení a poslechu to bude sázka do loterie.
Ty zmiňované starší zesilovače měly svůj specifický zvuk, hrály pěkně. Ale bez vyzkoušení a poslechu to bude sázka do loterie.
Ano tak jednoduché to není, ale kdyby byl rozpočet vyšší tak už by to bylo reálné.
technics zesil neumí (známá to věc) pincek selhal hanebně, zbývá grunďas (neodzkoušen) Onkyo, JVC...plné bazary, varuji před Sony (léta žije z podstaty)
Třeba ten Technics SU V 650 docela chválí. Vím,že se hodně říká že Technics zvuk je takový divný. Kamarád měl kdysi zesilovač Yamaha a dost si zvuk pochvaloval,nevím který model měl.Ještě jsem ted narazil na tohle-MARANTZ PM 350 + ST 520. Nikdy jsem neměl možnost Marantz poslechnout.
No a když jsem v tom hledání,dostal jsem nabídku na Akai AM-67.Zkusím domluvit poslech.
Akai, môžeš s kľudom zobrať. Len si daj pozor od koho berieš, na tom pri starých strojoch záleží najviac.
AKAI je dobrý stroj, ale vypočuť si to vypočuj.
AKAI je dobrý stroj, ale vypočuť si to vypočuj.
tak to je příkladem silič JVC, ručkové měřáky power jsou neodolatelné, celý bazmek cenově bohužel nadlimitní, jenom vzorek, no
https://www.sbazar.cz/www.HifiKlubBrno. ... ilovac-jvc
(po jinejch značkách mrkni do hledáčku na tom webu)
https://www.sbazar.cz/www.HifiKlubBrno. ... ilovac-jvc
(po jinejch značkách mrkni do hledáčku na tom webu)
tohle je vyborna varianta za vice než pěknou cenu https://hudba.bazos.cz/inzerat/12574347 ... 983-85.php
Ten JVC měl kdysi kamarád. Měl krásný měkký zvuk. Udelal na me velký dojem, protože hrál úplně jinak než Technicsy, Sony, Denon, Toshiba, Transiwaty co měli ostatní.
Ale doporučil bych vzít toho Pincka, pokud je v pořádku.
Ten JVC měl kdysi kamarád. Měl krásný měkký zvuk. Udelal na me velký dojem, protože hrál úplně jinak než Technicsy, Sony, Denon, Toshiba, Transiwaty co měli ostatní.
Ale doporučil bych vzít toho Pincka, pokud je v pořádku.
Pioneer A60 mám odposlouchaný, bohužel - po "revoluci" se přestal dodávat tak jsem šahnul po následníku
A656 (nový, dovoz z Dojču) chyba lávky ! pěknej křáp, malé věci si opravím sám ale stejně...
PS. cena odkazu dobrá, jsem si jist že ukecáš 3500 Kč potom napiš
A656 (nový, dovoz z Dojču) chyba lávky ! pěknej křáp, malé věci si opravím sám ale stejně...
PS. cena odkazu dobrá, jsem si jist že ukecáš 3500 Kč potom napiš
Díky všem. Zkusil jsem napsat dotaz na ten Pioneer A60.
Ještě bych se chtěl prosím zeptat na sestavu Grundig zesilovač SV1000 a tuner ST1000. Má někdo s tímto zkušenosti? Je to slim serieE.