Jamo D870 + výběr zesilovače

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
SpeedyS4
Kontaktovat uživatele:

Re: Jamo D870 + výběr zesilovače

Příspěvek od SpeedyS4 »

A nebo koupit nejaky nadupanejsi receiver ktery ma digitalni vstupy.

Ale zase jsme u te zvukove kvality.

Jen bych jeste rad zduraznil ze hudbu samozrejme chci kvalitni...ale nepoznam jestli hraje trumpeta realne nebo lehce zkreslene, nejsem zadny velky profik.

Takze mi staci opravdu zlaty stred i na pomerne vysoke rade reproduktoru.

sekal

Příspěvek od sekal »

A co se ti nelíbí na klasických stereofonních zesilovačích ? Lachim ti to výše (s tou opicí a banány) napsal dobře. Nejde jen o zvuk, ale i o podstatně lepší parametry zesilovačů oproti receiverům (viz testy s měřením). Když pominu velmi drahé modely (viz Lachimův tip výše), tak receiver je pro poslech (pouze) hudby vždy velký kompromis..

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Digitální vstupy to mít třeba bude,ale jde o to jak kvalitní D/A převodník v tom bude.Lepší je mít D/A externí,a navíc v recieveru napáchá škodu vestavěný tuner,záleží jak je to postaveno,odděleno odstíněno od zesilovací části.

SpeedyS4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyS4 »

Je mi jasne, ze by to u av receiveru musela byt asi nahoda narazit na neco kvalitniho alespon tak jako u stereo zesilovacu, ale par takovych kusu urcite je.

Takze zatim nechavam volny prostor tomu, co se objevi a splni me pozadavky. ( tak aby to hralo alespon lehce nadprumerne)

fotolaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fotolaik »

nerozumim proc porad resis reciver - ano existuji urcite slusne avr, ktere "nahradi" nejaky klasicky stero zesilovac urcite urovne, ale ten reciver bude na bazaru tak za 40 - 60 tis ... a za to koupis i moc pekny stero zesilovac ... porad dokola ...

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Já už nevím, zda má smysl Speedymu radit. Nechce poslouchat domácí kino, všichni mu tady od začátku radí, že nemá kupovat AV receiver ale on se tvrdošíjně sápe jen po těch AV receiverech. Já myslím, že by mu mohla vyhovět pěkná Yamaha AX-10x0.

SpeedyS4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyS4 »

Chlali nechám si poradit rad, ne ze bych si chtel mlit stale to sve, jen se vzdy najde kdyz uz neco trochu zajimaveho tak AV co stalo 50 a dnes je za 10%ceny (ale asi to bude z nejakeho důvodu ten pokles)

Nechal bych toto tema zatim otevrene, zhruba jake značky a co hledat jiz vím..

fotolaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fotolaik »

tak jeste jednou - avr ktere stalo kdysi 50 a ted stoji 5 je k nicemu - smysl ma mozna avr ktere stalo 90 - 150 a ted stoji 40 - 60 ... ale pro Tebe je avr nesmysl
za 20 - 30 tis koupis uz pekny integrac - tak porad nespekuluj
pokud mas predstavu, ze koupis dobry - slusny integrac za 5 - 8 tis, tak zazraky se nekonaji ... ani v hifi

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Z vlastní zkušenosti můžu říct, že ani AVR za 150 není cesta. Měl jsem Yamahau DSP-Z 11, stála tenkrát asi 130 a ve stereu ji v pohodě přehrál dvaceti - třicetitisícovej integráč. U mne to skončilo tím, že jsem domácí kino opustil.

fotolaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fotolaik »

jj - vsak u avr se plati za "veci", ktere u sterea postradaji smysl - je uplne jinak zamereno a vyuzivano a jsou na nej jine pozadavky - proto nakup avr pro stereo je nevhodny ....

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Pro Speedyho by bylo záhodno vypíchnout, že existují i stereozesilovače s digitálními vstupy a nemusí tudíž trvat na AVR. Takový stereozesilovač má všecky výhody AV receiverů a přesto dokáže i kvalitně zahrát. To by možná byla ta zlatá střední cesta. Pokud by se ovšem něco sehnalo v daném cenovém limitu... ;)

SpeedyS4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyS4 »

Děkuji za vysvětlení, měl jsem představu že avr co stálo 50 se vyrovnalo třeba stereo integráči za polovinu ceny...

budu tedy koukat po nějakém stereo zesilovači a pokud bude digitalní vstup, tak to bude jen pěkná výhoda..
AV jsem chtěl hlavně z důvodu, že bych zkusil k těmto sloupům i sub který mám, ale to byl spíš bonus ke sloupům, který jsem tak nějak dostal jako bonus, který stejně nevyužiji - 400rms na sub je stejně do malého pokoje až moc :)

Sany
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Sany »

AVR jsou ztráta peněz a času, před 12 lety jsem se nechal semlít nástupem domácích kin a výsledek - katastrofa, jak zvuková tak finanční. AVR se hodí akorát na filmy. Ještě teď mě z toho bolí žaludek když si vzpomenu na to kolik mě to stálo a jaký byl výsledek. *headbang*

dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dkdkdk »

Tyhle NADy prý rády hořely, viz.
http://nadelectronics.com/articles/Ventilation-Notice
http://www.ecoustics.com/electronics/fo ... 39273.html aj.
, ale nestudoval jsem detaily (problém všech sérií? jen u lidí, co je cpali do skříněk? ...), tudíž to nechci zobecňovat a koncák nijak shazovat.

Odpovědět