JBL LSR305 šum/bzukot
JBL LSR305 šum/bzukot
Ahoj,
potřeboval bych poradit, jak se zbavit šumu/bzučení u tohoto monitoru. Přímo od výrobce se v nich vyskytuje šum, který je asi neopravitelný a je konstantní (stačí, aby byl monitor zapojen do proudu a od jedničky šumí relativně stejně). Poslední dobou mi ale z jednoho šumí, až bzučí extrémně, hlavně když přidám na amplitudě (vzadu).
Zaznamenal jsem, že problém nastává, když je monitor zapojený přes XLR do AI a šum/bzučení je pak závislé na amplitudě (vzadu). Monitor jsem rozebíral a tento problém vymizí, jakmile odpojím ?uzemnění? (dva černé kabely na sobě). Nevyznám se v elektronice, tak mě prosím neukamenujte. Mockrát díky za rady!
A kdyby někdo věděl, jak eliminovat i ten šum z tweeterů, tak bych byl věčně vděčný.
potřeboval bych poradit, jak se zbavit šumu/bzučení u tohoto monitoru. Přímo od výrobce se v nich vyskytuje šum, který je asi neopravitelný a je konstantní (stačí, aby byl monitor zapojen do proudu a od jedničky šumí relativně stejně). Poslední dobou mi ale z jednoho šumí, až bzučí extrémně, hlavně když přidám na amplitudě (vzadu).
Zaznamenal jsem, že problém nastává, když je monitor zapojený přes XLR do AI a šum/bzučení je pak závislé na amplitudě (vzadu). Monitor jsem rozebíral a tento problém vymizí, jakmile odpojím ?uzemnění? (dva černé kabely na sobě). Nevyznám se v elektronice, tak mě prosím neukamenujte. Mockrát díky za rady!
A kdyby někdo věděl, jak eliminovat i ten šum z tweeterů, tak bych byl věčně vděčný.
Re: JBL LSR305 šum/bzukot
Mas vsetko v zostave zapojene do jednej zasuvky?
Ano. Zásuvka > prodlužka a v ní vše, co používám k PC.
Pokud je tam šum už od výrobce, tak jedině jiné monitory. Aby ti to někdo celé předělával by vyšlo dráž.
Šum od výrobce není zdaleka tak otravný a vymizí i s nízkou hlasitostí. Spíš mě otravuje ten dodatečný bzukot, který se vyskytl v tom uzemění, nebo co. Kabel vede přímo z unbalanced XLR monitoru do TR ke zvukovce. Druhý monitor bez problému. Problém od výrobce by se teoreticky dal odstranit pomocí iFi DC Blocker, celkem drahá malá blbůstka, ale tak třeba pomůže. Každopádně nevím co s tím XLR bzučením.
Ten DC blocker nekupuj, to vyresi maximalne brum na trafu, coz predpokladam tady neni ten problem.
Staří profíci zvukaři, to řešili antiparalelnima diodama do PEN vodiče. Pokud je to problém v zemni smyčce. Ale ta by snad neměla bzučet. Mam ošklivý pocit, že to není uplně košér řešení, ale při použití diod na vyšší proudy by to nemělo zásadně omezit funkčnost PENu. Pokud je to rušení větší než ubytky na diodach, tak to stejně proleze.
Jestli je PC napájené trojžilovym kabelem a monitory taky, pak je tam zemní smyčka. Dej k monitorům jen dvoužilový.
Pak je potřeba dodržet určité podmínky
https://www.svet-svitidel.cz/novinky-de ... rebicu.htm
https://www.svet-svitidel.cz/novinky-de ... rebicu.htm
To v žádným případě.
Dávat takovýhle "rady" lidem je vysloveně nebezpečný. Tenhle příspěvek by se měl nahlásit a nechat smazat, protože by se podle něj ještě někdo mohl pokusit řídit.
Nehodlám riskovat vyhoření bytu, ale dík. Ono stačí odpojit z desky černý kabel, což pro mě není řešení z bezpečnostních důvodů.
Za mne-doporučuji zainvestovat a pořídit nové, seriozní repro. S 305-tkama budou pořád problény. Šum je jejich konstrukční záležitost.
Jak jsem psal, šum mi nevadí. Primární problém je při připojení XLR!
Zkoušels zapojit bedny (prodlužkou) na jinou zásuvku v bytě co vede přes jiný jistič?
(někdy pomůže jindy právě naopak)
(někdy pomůže jindy právě naopak)