JBL TI10
JBL TI10
Ahoj,pokud máte někdo doma, případně máte nějaké zkušenosti, potřebuji pár rad:
- jaké doporučené postavení v místnosti
- vzdálenost od zadní a bočních stěn
- doporučená poslechová vzdálenost
- doporučená vzdálenost beden od sebe
-zkušenost s firemním Harmanem
- případně nějaké další rady co mne nenapadlo se zeptat.
Dík Fous
- jaké doporučené postavení v místnosti
- vzdálenost od zadní a bočních stěn
- doporučená poslechová vzdálenost
- doporučená vzdálenost beden od sebe
-zkušenost s firemním Harmanem
- případně nějaké další rady co mne nenapadlo se zeptat.
Dík Fous
Re: JBL TI10
...asi myslíš Ti 10 k, že?
Na netu najdeš dostatečné množství rad pro ustavení repro v prostoru. Čím je dáš blíž k sobě, tím více potlačíš vliv "nevyhovující" akustiky místnosti, ale vzhledem k jejich velikosti by neměly být rozestaveny v rozestupu pod 2 m. Pokud ti to podmínky doma umožní, zkus si vetknout do pokoje kružnici, která se bude dotýkat stěny za tebou a obou bočních stěn. Střed bude poslechové místo a tečny na vrcholu rovnostr.trojúhelníku z tohoto místa budou spodní čela beden....nebo zhruba v první třetině délky pokoje bedny a v druhé poslech.
Na netu najdeš dostatečné množství rad pro ustavení repro v prostoru. Čím je dáš blíž k sobě, tím více potlačíš vliv "nevyhovující" akustiky místnosti, ale vzhledem k jejich velikosti by neměly být rozestaveny v rozestupu pod 2 m. Pokud ti to podmínky doma umožní, zkus si vetknout do pokoje kružnici, která se bude dotýkat stěny za tebou a obou bočních stěn. Střed bude poslechové místo a tečny na vrcholu rovnostr.trojúhelníku z tohoto místa budou spodní čela beden....nebo zhruba v první třetině délky pokoje bedny a v druhé poslech.
Zaujal ta tento inzerat http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... 404-ti10k/ ?
Dík, za snahu, u mne se nejedná o koupi, zatím jsem spokojen s tím co mám, ale má je jede známí a nějak se mu nedaří je "rozpohybovat"
, tak jsem si řekl , že mu zkusím pomoct. Tak že mne zajímá jestli mají nějaké speciální požadavky. Dík.

No jak je ustavit ses dozvěděl.
To, že má Harmana, je jako bys řekl, že má zesilovač.
Co kdybys byl trochu konkrétnější a popsal celou sestavu, co má ten tvůj známý ?
To, že má Harmana, je jako bys řekl, že má zesilovač.
Co kdybys byl trochu konkrétnější a popsal celou sestavu, co má ten tvůj známý ?
...tak, ať si koupí další 3 "zesilovače" a zapojí four-amping 

Naposledy upravil(a) Ramones dne 09 bře 2013 20:37, celkem upraveno 1 x.
Harman Kardon - Signature konec a předzes., cd-Lexicon RT-20
U mě si dobře rozumějí s lampama - hraju je ze zesilovače VTL ST-85 (lampy PSVANE 6CA7-T / EL34). Zkoušel jsem je i s nelampovými zesilovači (např. Classé CA-2100), které mám standardně u jiných beden, ale nebylo to ono. Zvítězily lampy, s nimi umějí zahrát nádherně. Důležitý je také zbytek sestavy.
Nejsou to zrovna ti10k, ale jako tip na výhodný nakup to sem dám....JBL ti6k:
http://www.audio-markt.de/_markt/item.php?id=8419840939&
http://www.audio-markt.de/_markt/item.php?id=8419840939&