Je poslech hudby z počítače přijatelný ?
Re: Je poslech hudby z počítače přijatelný ?
coax s RCA koncovkami pre spdif je vzdy kompromis. Spravne je BNC-BNC, vtedy to tych 75ohm naozaj aj zvykne mat.
Tiez netvrdim, ze to ma vplyv na zvuk.
Tiez netvrdim, ze to ma vplyv na zvuk.
a v čem to jako pomůže? Hlavní zdroj hluku je chladící větráček na procesoru. Pokud pustím Tidal tak procesor jede třeba na 60-70% tak se ten větrák dřív nebo později roztočí a je úplně jedno jaké disky jsou odpojený.jarda-hifista píše: ↑01 bře 2024 08:33Ahoj! Pokud hraješ z ntb, tak si nech vypnout systémový disk po cca 2 minutách a externí disk je (v mém případě)SSD. Absolutní ticho. Jrd
ps: postavil jsem si ultralevné PC s pasivním chlazením asi za 4000 Kč z nových součástek a opravdu není důvod proč by PC s externím DAC mělo hrát hůře než třeba WIIM nebo jiný specializovaný streamer. Proto ale aby to trochu hrálo tak se tu bavíme o externím HIFI DAC v hodnotě řekněme 10-15 tisíc nikoliv o herní sranda kartě Creative.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Mě se větrák prostě neroztočí a mám to připojené k DAC EverSolo, O sranda kartě nikdo nemluví.
Mně se taky větrák neroztočí,protože tam žádnej nemám

P.S. debata o počítáčích versus hudba se tu pravidelně každé dva roky opakuje.Prostě nuda.Stačí si vyhledat starší příspěvky.Jejich tu mraky!!!
Za 6000,- fakt ne.
Staci DAC s kvalitnim USB vstupem a da se i za tech 6000,- prijatelne.
Nestačí a nedá. Teda pro nenáročnýho posluchače nehifistu jasně, pro toho je přijatelný kde co, ale pro náročnějšího posluchače hifistu už jaksi není.
Tak mám ten streamer WiiM v provozu. Zásadní výhrada je, že mám pocit, jakoby to "podkresově" chraptělo. I pokud input vstupem proženu mp3 přehrávač. Asi dělám něco špatně. To tu nevyřešíme. Ať žije poslech tradičních CD!
Ono je to audio PC (všechny ty krabičky jsou mini POC, že jo) na první pohled vypadá, že přece musí hrát dobře, že jo. Jenže to minimum, co se digitálu musí dát, je alespoň pořádné napájení - a to cosi stojí.
A když to má hrát opravdu dobře, tak to stojí o to více ... podle mých zkušeností výrazně více než solidní CD transport.
... takže nakonec ten Tvůj závěr bude asi OK.
A když to má hrát opravdu dobře, tak to stojí o to více ... podle mých zkušeností výrazně více než solidní CD transport.
... takže nakonec ten Tvůj závěr bude asi OK.
Baterky jsou dobré. Jejich dobíjení děsná otrava.
Tak na závěr: Streamer vracím. K tomu takovou spekulaci: Nemyslím, že to bude zdrojem. Napadá mne, že pokud je zdroj hudby dosti kvalitní, bude to hrát dobře. Kdo ví, k jakému převzorkování směrem nahoru a kdovíjakému čarování se signálem tam vůbec dochází. Takže tipuju, že přehrávač IR radií ve stejné cenové hladině bude hrát lépe. Akorát musíte oželet možnost Spotify a těchto služeb. Možná zkusím ještě CA MXN 10, jestli nemají "uhlazenější" zvuk.
to by reakce na štětináč jak píše "Nelenil jsem a zapojil svou externí zvukovku Creative (ne přes optiku) do bedny,"jarda-hifista píše: ↑02 bře 2024 10:50Mě se větrák prostě neroztočí a mám to připojené k DAC EverSolo, O sranda kartě nikdo nemluví.
mě se zdá že chaoticky přeskakuješ z tématu na téma a nemá to vůbec hlavu a patu. - mám pár postřehů:štětináč píše: ↑05 bře 2024 09:36Tak na závěr: Streamer vracím. K tomu takovou spekulaci: Nemyslím, že to bude zdrojem. Napadá mne, že pokud je zdroj hudby dosti kvalitní, bude to hrát dobře. Kdo ví, k jakému převzorkování směrem nahoru a kdovíjakému čarování se signálem tam vůbec dochází. Takže tipuju, že přehrávač IR radií ve stejné cenové hladině bude hrát lépe. Akorát musíte oželet možnost Spotify a těchto služeb. Možná zkusím ještě CA MXN 10, jestli nemají "uhlazenější" zvuk.
1. brát jako etalon kvality internetová radia je dost mimo - čest výjimkám ale většinou to je bída s komprimovaným datovým tokem, pro kvalitu je potřeba si předplatit Tidal, Qobuz, Amazon Music nebo něco podobného - pak to hraje v CD nebo lepší než CD kvalitě.
2. píšeš "mám ten streamer WiiM" - nepíšeš jakou verzi WIIM PRO má mizerný DAC a je potřeba tam připojit externí. WIIM PRO Plus je dražší ale už s v vylepšeným DAC ale přes to si myslím že externí by byl lepší.
3. připojovat něco na vstup WIIM - úplná kravina, je to dělaný na poslech streamovacích služeb, vstup je ne moc kvalitní ADC převodník.
4. každý máme jiný uši tak jestli jsi naučený na zvuk "pod dekou" tj. hraje to uhlazeně tak ok, já třeba mám raději dynamický přednes kdy je slyšet ve zvuku všechno klidně i nějaké nedokonalosti a nemám rád když se něco uhlazuje.