Je poslech hudby z počítače přijatelný ?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Je poslech hudby z počítače přijatelný ?

Příspěvek od Fidji99 »

coax s RCA koncovkami pre spdif je vzdy kompromis. Spravne je BNC-BNC, vtedy to tych 75ohm naozaj aj zvykne mat.

Tiez netvrdim, ze to ma vplyv na zvuk.

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

jarda-hifista píše:
01 bře 2024 08:33
mcm píše:
29 úno 2024 19:58
levný notebook jako streamer má tu nevýhodu že je tam větrák který dokáže být dřív nebo později pod zátěží hlučný.
Ahoj! Pokud hraješ z ntb, tak si nech vypnout systémový disk po cca 2 minutách a externí disk je (v mém případě)SSD. Absolutní ticho. Jrd
a v čem to jako pomůže? Hlavní zdroj hluku je chladící větráček na procesoru. Pokud pustím Tidal tak procesor jede třeba na 60-70% tak se ten větrák dřív nebo později roztočí a je úplně jedno jaké disky jsou odpojený.

ps: postavil jsem si ultralevné PC s pasivním chlazením asi za 4000 Kč z nových součástek a opravdu není důvod proč by PC s externím DAC mělo hrát hůře než třeba WIIM nebo jiný specializovaný streamer. Proto ale aby to trochu hrálo tak se tu bavíme o externím HIFI DAC v hodnotě řekněme 10-15 tisíc nikoliv o herní sranda kartě Creative.

jarda-hifista
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jarda-hifista »

Mě se větrák prostě neroztočí a mám to připojené k DAC EverSolo, O sranda kartě nikdo nemluví.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Mně se taky větrák neroztočí,protože tam žádnej nemám *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup*
Obrázek

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

P.S. debata o počítáčích versus hudba se tu pravidelně každé dva roky opakuje.Prostě nuda.Stačí si vyhledat starší příspěvky.Jejich tu mraky!!!

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Za 6000,- fakt ne.

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

Staci DAC s kvalitnim USB vstupem a da se i za tech 6000,- prijatelne.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Nestačí a nedá. Teda pro nenáročnýho posluchače nehifistu jasně, pro toho je přijatelný kde co, ale pro náročnějšího posluchače hifistu už jaksi není.

štětináč
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od štětináč »

Tak mám ten streamer WiiM v provozu. Zásadní výhrada je, že mám pocit, jakoby to "podkresově" chraptělo. I pokud input vstupem proženu mp3 přehrávač. Asi dělám něco špatně. To tu nevyřešíme. Ať žije poslech tradičních CD!

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Ono je to audio PC (všechny ty krabičky jsou mini POC, že jo) na první pohled vypadá, že přece musí hrát dobře, že jo. Jenže to minimum, co se digitálu musí dát, je alespoň pořádné napájení - a to cosi stojí.
A když to má hrát opravdu dobře, tak to stojí o to více ... podle mých zkušeností výrazně více než solidní CD transport.
... takže nakonec ten Tvůj závěr bude asi OK.

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Baterky jsou dobré. Jejich dobíjení děsná otrava.

štětináč
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od štětináč »

Tak na závěr: Streamer vracím. K tomu takovou spekulaci: Nemyslím, že to bude zdrojem. Napadá mne, že pokud je zdroj hudby dosti kvalitní, bude to hrát dobře. Kdo ví, k jakému převzorkování směrem nahoru a kdovíjakému čarování se signálem tam vůbec dochází. Takže tipuju, že přehrávač IR radií ve stejné cenové hladině bude hrát lépe. Akorát musíte oželet možnost Spotify a těchto služeb. Možná zkusím ještě CA MXN 10, jestli nemají "uhlazenější" zvuk.

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

jarda-hifista píše:
02 bře 2024 10:50
Mě se větrák prostě neroztočí a mám to připojené k DAC EverSolo, O sranda kartě nikdo nemluví.
to by reakce na štětináč jak píše "Nelenil jsem a zapojil svou externí zvukovku Creative (ne přes optiku) do bedny,"

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

štětináč píše:
05 bře 2024 09:36
Tak na závěr: Streamer vracím. K tomu takovou spekulaci: Nemyslím, že to bude zdrojem. Napadá mne, že pokud je zdroj hudby dosti kvalitní, bude to hrát dobře. Kdo ví, k jakému převzorkování směrem nahoru a kdovíjakému čarování se signálem tam vůbec dochází. Takže tipuju, že přehrávač IR radií ve stejné cenové hladině bude hrát lépe. Akorát musíte oželet možnost Spotify a těchto služeb. Možná zkusím ještě CA MXN 10, jestli nemají "uhlazenější" zvuk.
mě se zdá že chaoticky přeskakuješ z tématu na téma a nemá to vůbec hlavu a patu. - mám pár postřehů:

1. brát jako etalon kvality internetová radia je dost mimo - čest výjimkám ale většinou to je bída s komprimovaným datovým tokem, pro kvalitu je potřeba si předplatit Tidal, Qobuz, Amazon Music nebo něco podobného - pak to hraje v CD nebo lepší než CD kvalitě.

2. píšeš "mám ten streamer WiiM" - nepíšeš jakou verzi WIIM PRO má mizerný DAC a je potřeba tam připojit externí. WIIM PRO Plus je dražší ale už s v vylepšeným DAC ale přes to si myslím že externí by byl lepší.

3. připojovat něco na vstup WIIM - úplná kravina, je to dělaný na poslech streamovacích služeb, vstup je ne moc kvalitní ADC převodník.

4. každý máme jiný uši tak jestli jsi naučený na zvuk "pod dekou" tj. hraje to uhlazeně tak ok, já třeba mám raději dynamický přednes kdy je slyšet ve zvuku všechno klidně i nějaké nedokonalosti a nemám rád když se něco uhlazuje.

Odpovědět