Jehla přeskakuje na gramofonu dopředu

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
paulmi
Kontaktovat uživatele:

Jehla přeskakuje na gramofonu dopředu

Příspěvek od paulmi »

Zdravím, dneska jsem si koupil nové LP a u jedné písničky mi jehla několikrát sama od sebe přeskočí dopředu. díval jsem se různě po fórech a všiml jsem si, že to může způsobovat špatné seštelování přenosky a raménka, ale z návodu od svého gramofonu Victrola VTA240B jsem nic moc nevyčetl a ani si nejsem jistý jestli tenhle gramofon vůbec nějaké takové štelování má. Netušíte čím by se to dalo opravit?

jirkash
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jehla přeskakuje na gramofonu dopředu

Příspěvek od jirkash »

Za prve, koupil jsi opravdu neskutecny odpad, a udajny gramofon Victrola VTA240B, ktery neni gramofon, ale pokus o gramofon.
Nema ani serizeni antiskatingu a snad ani pritlaku/vahy ramenka, proste totalni odpad a nicitel desek. Nevim, co te vedlo koupit takovy pokus.

paulmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paulmi »

Gramofon jsem dostal od své přítelkyně jako dárek a to že to je šrot už jsem slyšel. Každopádně existuje vůbec nějaký normální gramofon za který nedám hned ze začátku 10+ tisíc?

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

jirkash píše:
20 kvě 2022 06:57
Za prve, koupil jsi opravdu neskutecny odpad, a udajny gramofon Victrola VTA240B, ktery neni gramofon, ale pokus o gramofon.
Nema ani serizeni antiskatingu a snad ani pritlaku/vahy ramenka, proste totalni odpad a nicitel desek. Nevim, co te vedlo koupit takovy pokus.
Jirko, nebuď prosím tak přísný. V reklamách na desky které zavalily filmy nenaznačují nic o tom, co je třeba překonat.
Zisky valící se z prodeje vinylů se tak částečně vracejí médiím a v době sdílené hudby je jasné, že se to nakladatelstvím líbí.

Seřízení přítlaku není nezbytně nutné, výrobce osazuje jeden typ přenosky a váha je napevno.
Antiskating u tak jednoduché mašinky asi není nutné řešit prodražilo by to výrobek. :)
U prvního modelu Project RPM1 byl také přítlak napevno pro Ortofon OM3 a antiskating řešil maličký magnet v ramínku.

paulmi, vítám Tě v světě nedokonalosti. Napadá mě zda máš gramec vodorovně v obou směrech. Kolikrát mi při přestavování sestavy nedošlo přeměřit talíř vodováhou. Další potíže rády vznikají nábytkem který přenosku rozvibruje. Zvláště je-li ta nová deska nahraná dynamicky. V dobách Tesly musely v Loděnicích ořezávat dynamiku u licenčních desek aby se jim nevracely na reklamacích.
Mám seřizovací desku kde je nahrávka bicích a činelů, které tehdy spolehlivě vystrkovaly jehly z drážky.
Další potíž možná vyvolávají zabudované reproduktory, ale s tím by měla konstrukce počítat větším přítlakem.
Na Čínu vypadá velice hezky.
Co místo něj ? Snadná rada není. Tolik modelů na trhu je za ceny pod 10t., i se základním phono předzesilovačem.
Potřebuješ však zesilovač a bedny. Snad jsem Tě neodradil.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Takhle blbnou všechny desky nebo jen ta jedna ? Může jít o vadný výlisek, to se u hromadné výroby někdy stává...přehraj na jiném stroji a bude jasněji. Jinak velmi neobvyklý jev, nesetkal jsem se.
PS. můžeš přítlak na hrot (svislá síla) odlehčit protizávažíčkem umístěným na opačný konec ramínka.

jirkash
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirkash »

efičák: To neni o prisnosti, ale tohle je opravdu odpad nejvetsiho kalibru, ktery se vubec neda nazvat gramofonem. Stacilo koupit nejaky starsi znackovy kousek po servisu a ani tak by se k 10tis nebriblizil ani nahodou a dostal by opravdu kvalitni stroj.
Jinak velmi neobvyklý jev, nesetkal jsem se
U techto pokusu o gramfon, jiz vyse zmineny, jde naopak o bezny jev.

paulmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paulmi »

Kvalitní zesilovač + bedny k tomu mám konkrétně se jedná o sestavu SONY STR DH190 + dvoupásmové hifi reproduktory Magnat Monitor Supreme 202. Desku už jsem byl reklamovat a je to pořád stejné jen ten zvuk skáče na jiném místě. Totéž deska dělá i na gramofonu co má můj táta. Jedná se o úplně nové LPčko od Rammsteinů z roku 2019. Protizávažíčko trochu pomohlo, ale pořád je tam slyšet drobný skok. ještě jsem se díval lupou na oblast kde ke skoku dochází a nevšiml jsem si žádné nečistoty v drážce.

Karel1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Karel1 »

Základní a nekompromisní pravidlo pro hifisty -> upozornit všechny ty naše drahé protějšky, ať nám vždy jako dárek kupují třeba chlast. Nikdy nic, co by se týkalo hifi. ;)

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Svůj první CD plajer (1991) jsem si nechal dovézt z Dojču, obchodník pochybné reputace doručil zcela jiný model i když značku ano. Kupodivu byl jsem navýsost spokojen, mám ho dodnes. Takže, někdy
i nahodilá volba zapracuje veprospěch.

Odpovědět