Jehla přeskakuje na gramofonu dopředu
Jehla přeskakuje na gramofonu dopředu
Zdravím, dneska jsem si koupil nové LP a u jedné písničky mi jehla několikrát sama od sebe přeskočí dopředu. díval jsem se různě po fórech a všiml jsem si, že to může způsobovat špatné seštelování přenosky a raménka, ale z návodu od svého gramofonu Victrola VTA240B jsem nic moc nevyčetl a ani si nejsem jistý jestli tenhle gramofon vůbec nějaké takové štelování má. Netušíte čím by se to dalo opravit?
Re: Jehla přeskakuje na gramofonu dopředu
Za prve, koupil jsi opravdu neskutecny odpad, a udajny gramofon Victrola VTA240B, ktery neni gramofon, ale pokus o gramofon.
Nema ani serizeni antiskatingu a snad ani pritlaku/vahy ramenka, proste totalni odpad a nicitel desek. Nevim, co te vedlo koupit takovy pokus.
Nema ani serizeni antiskatingu a snad ani pritlaku/vahy ramenka, proste totalni odpad a nicitel desek. Nevim, co te vedlo koupit takovy pokus.
Gramofon jsem dostal od své přítelkyně jako dárek a to že to je šrot už jsem slyšel. Každopádně existuje vůbec nějaký normální gramofon za který nedám hned ze začátku 10+ tisíc?
Jirko, nebuď prosím tak přísný. V reklamách na desky které zavalily filmy nenaznačují nic o tom, co je třeba překonat.jirkash píše: ↑20 kvě 2022 06:57Za prve, koupil jsi opravdu neskutecny odpad, a udajny gramofon Victrola VTA240B, ktery neni gramofon, ale pokus o gramofon.
Zisky valící se z prodeje vinylů se tak částečně vracejí médiím a v době sdílené hudby je jasné, že se to nakladatelstvím líbí.
Seřízení přítlaku není nezbytně nutné, výrobce osazuje jeden typ přenosky a váha je napevno.
Antiskating u tak jednoduché mašinky asi není nutné řešit prodražilo by to výrobek.

U prvního modelu Project RPM1 byl také přítlak napevno pro Ortofon OM3 a antiskating řešil maličký magnet v ramínku.
paulmi, vítám Tě v světě nedokonalosti. Napadá mě zda máš gramec vodorovně v obou směrech. Kolikrát mi při přestavování sestavy nedošlo přeměřit talíř vodováhou. Další potíže rády vznikají nábytkem který přenosku rozvibruje. Zvláště je-li ta nová deska nahraná dynamicky. V dobách Tesly musely v Loděnicích ořezávat dynamiku u licenčních desek aby se jim nevracely na reklamacích.
Mám seřizovací desku kde je nahrávka bicích a činelů, které tehdy spolehlivě vystrkovaly jehly z drážky.
Další potíž možná vyvolávají zabudované reproduktory, ale s tím by měla konstrukce počítat větším přítlakem.
Na Čínu vypadá velice hezky.
Co místo něj ? Snadná rada není. Tolik modelů na trhu je za ceny pod 10t., i se základním phono předzesilovačem.
Potřebuješ však zesilovač a bedny. Snad jsem Tě neodradil.
Takhle blbnou všechny desky nebo jen ta jedna ? Může jít o vadný výlisek, to se u hromadné výroby někdy stává...přehraj na jiném stroji a bude jasněji. Jinak velmi neobvyklý jev, nesetkal jsem se.
PS. můžeš přítlak na hrot (svislá síla) odlehčit protizávažíčkem umístěným na opačný konec ramínka.
PS. můžeš přítlak na hrot (svislá síla) odlehčit protizávažíčkem umístěným na opačný konec ramínka.
efičák: To neni o prisnosti, ale tohle je opravdu odpad nejvetsiho kalibru, ktery se vubec neda nazvat gramofonem. Stacilo koupit nejaky starsi znackovy kousek po servisu a ani tak by se k 10tis nebriblizil ani nahodou a dostal by opravdu kvalitni stroj.
U techto pokusu o gramfon, jiz vyse zmineny, jde naopak o bezny jev.Jinak velmi neobvyklý jev, nesetkal jsem se
Kvalitní zesilovač + bedny k tomu mám konkrétně se jedná o sestavu SONY STR DH190 + dvoupásmové hifi reproduktory Magnat Monitor Supreme 202. Desku už jsem byl reklamovat a je to pořád stejné jen ten zvuk skáče na jiném místě. Totéž deska dělá i na gramofonu co má můj táta. Jedná se o úplně nové LPčko od Rammsteinů z roku 2019. Protizávažíčko trochu pomohlo, ale pořád je tam slyšet drobný skok. ještě jsem se díval lupou na oblast kde ke skoku dochází a nevšiml jsem si žádné nečistoty v drážce.
Základní a nekompromisní pravidlo pro hifisty -> upozornit všechny ty naše drahé protějšky, ať nám vždy jako dárek kupují třeba chlast. Nikdy nic, co by se týkalo hifi. 

Svůj první CD plajer (1991) jsem si nechal dovézt z Dojču, obchodník pochybné reputace doručil zcela jiný model i když značku ano. Kupodivu byl jsem navýsost spokojen, mám ho dodnes. Takže, někdy
i nahodilá volba zapracuje veprospěch.
i nahodilá volba zapracuje veprospěch.