Kazeta na CD

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Kazeta na CD

Příspěvek od Pesi »

Zdravím,
prosím byl by zde někdo na fóru kdo vlastní kazeťák a např CD rekordér, proste dostat nahrávku z kazety na CD?

Michal Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: Kazeta na CD

Příspěvek od Michal Bratislava »

Je to nejaká špecifická nahrávka?

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

No samozřejmě. Dostali jsme se k tomu koncem osmdesátých let, kapela zřejmě hrála v Písku ( nebo tam stravili internátní léta) , snad Arkus/ Argus. Dnešní Argus o tom nic nevědí. Skladby mimo jiné Sopka, Kam jít, Notorik , taky zahráli Judas, a Písek odvozuji z části textu: Tak jsme tady / v městě Písku/ odhod tašku/ navlec dzisku .., Víc si takhle z hlavy nepamatuju. Kazeťák bych zda se měl , teď aspoň do PC to nějak dostat ( které zrovna kloudne nemám) než to zmizi z kazety. Nějak to udělám

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Nešlo by to nějak skopnout z kazety na PC a vodtamať normálně vypálit na cedo?
Já bych se o to pokusil...

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

To vůbec není špatný nápad!!!

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Pár postřehů.
Nahrávka se na CD "nedostává", ale je jí nutno digitalizovat.

Postup: kompatibilní deck ( dle systému nahrání CC ), konvertor např. Canopus ADVC 300, PC s FireWire portem pro zachycení na HDD, včetně příslušných kabelů, program na authoring CD a vypálení CD, v programu např. DiscJuggler, popř. i dnes přeplácané Nero a vypalovačku CD-R, popř. DVD-R, či BD-R.

Vše potřebné mám k dispozici, ale piplat se s tím určitě nebudu. Škoda, že sis nevzpomněl dříve, byla to služba ( né však levná ) nabízená běžně v Labu ( Cewe ) i u mně na prodejně, ikdyž hudba = autorská práva, možná by Tě s tím vyhodili. Dnes už je to jedno, protože tu digitalizaci audio i video ( z VHS na DVD ), letos v létě vyřadili z nabídky.

Takový je svět.

BTW: možná lechos by to dokázal "vodtamať skopnout".

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Díky za osvětlení; asi si pořídím CDR když to čtu., a rovnou použiju na LP co mám .

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Jestli ti jde pouze o zalohu, tak nepotrebujes vypalovačku. Stačí ti cokoli flash. Karta nebo USB

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Popravdě chtěl bych to poslouchat; tzn CD, protože s tím už dožiju. Na nějaké ty streamy , přehrávání z PC apod, na to nejsem a nebudu. LP mám - pár desítek kusů, ale nechce se mi vracet ke gramci, nemám ho nic moc, takže je vlastně přehrávat nechci atd atd. .. . .proste u CD zůstanu jako u jediného zdroje ( krom rádia) , je to nakonec dobrý kompromis kvalita/ uživatelský komfort/ složitost/ dostupnost.....
Před lety jsem experimentoval se zálohováním na VHS , pár LP nejoblíbenějších jsem na to dostal , zvuk ok ( bylo tu o tom vlákno) , ovšem teď je vše jinak, nechci žádné takovéhle komplikované experimenty ...... CD... tím to pro mne konci

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Já už hraju jenom z Pc. Internetova radia a flacy

jarda-hifista
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jarda-hifista »

Ahoj! Já si myslím, že kdybys ten kazeťák připojil jakýmkoliv kabelem cinch-malý jack 3,5mm do notebooku, který má určitě analogové vstupy na zvukovce a nahrál to do např. do programu Audacity, který je zadarmo a můžeš si v něm udělat primitivní mastering, odšumění, komprese, ekvalizaci a nakonec to vypálil v jakémkoliv vypalovacím programu, tak jsi hotov za dopoledne.Jrd

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Díky Jardo za info. Notebook mám zrovna v opravě, není to nic moc mašinka, mám to jen jako prohlizitko zobrazovatko, kouknu pak na vstupy a určitě vyzkouším . Protože kazeťák zda se funguje.
Jinak jsem dostal SZ s nabídkou na přepsání, takže když nepůjde tohle s tím audacity, tak posílám na vypálení jednomu zdejšímu členovi. Tomu taktéž dik

pepazdepa3
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pepazdepa3 »

Jsou různé způsoby, když jsem ještě něměl trvalé deprese z "vykloubeného" lidstva, které začalo postrádat zdravý rozum, hrál jsem si s přepisy z MC a LP a bez Audacity. Ukázka z MC: Nemám ale chuť někomu něco přepisovat, omlouvám se!

jarda-hifista
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jarda-hifista »

Pesi: poslal jsem ti e-mail. Jrd

Odpovědět