Kdo poradí?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
gotzilák
Kontaktovat uživatele:

Kdo poradí?

Příspěvek od gotzilák »

Mám rád hudbu a u nás stále něco hraje, ,používám mimo jiné i tuner. Dozvěděl jsem se, že analog,co se týče rádia bude nahrazen digitálem. Když si koupím tuner s velikostí mých komponentů 43,5 cm co budu k tomu ještě potřebovat?
Bydlím sice v panelovém domě,ale mám svoji anténu,tu budu asi moc vyhodit?
Mám internet a noubuk,kde jsou mimo jiné i digitální radia a prosím jaký je v tom rozdíl,když použiji na noubuku sluchátkový výstup a dám kabely do cinch vstupu zesilovače místo - případně koupeného digitálního tuneru. A co satelitní přijímače a jejich hudba? Jedná se mi jen o hudbu.
Nevím jak kdo, ale já digitál nemám moc rád,takové cd se nevyrovná LP desce a gramofonu a možná ne ani páskám. Moc bych si přál jestli mi někdo :!: odpoví.

kubas
Kontaktovat uživatele:

Re: Kdo poradí?

Příspěvek od kubas »

http://www.omko.cz/digitalni-radia/informace/
Ahoj,v klidu si to prostuduj.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

anténu nevyhazuj a tuner analog si pořiď, na hifi bazarech je jich hafo, 43,5 cm, to máš JVC ?
jsem názoru že analogové FM vysílání ještě nějakou dobu poběží paralelně s digitálem

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Nabidka a kvalita DAB je tak slaba, ze mi prijimac neprijde jako vhodna investice. FM vysilani bude asi jeste hodne dlouho fungovat a jinak je lepsi se orientovat bud na satelitni prijem a nebo hlavne na internetova radia - vyber je obrovsky a dost se jich da najit s velice dobrou kvalitou vysilani.

gotzilák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gotzilák »

Mám digitální tuner Nad C 425 a pořídil jsem si analog Luxman T250L,ale ten zatím nehraje, zatím jsem ho dostal a pak se uvidí,kolik bude stát oprava.

kubas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubas »

kvalita DAB je fakt slabá,ale kvalita DAB+ je někde jinde,Poláci mají spuštěný paket asi12 stanic,dá se vybrat.K tomu patřičné zařízení.

http://www.eu.onkyo.com/en/products/t-4070-58629.html

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TRANSIWATT »

Pořiď si DAB+ tuner. Hodně modelů má v sobě jako doplněk i FM rozsah. Nabídka hudebních žánrů na DAB+ se již rozšířila i když stále nedosahuje nabídky FM. To se bude rychle měnit, FM má končit definitivně kolem roku 20. Kdo bude chtít vysílat , bude nucen přejít na dab+. Pozor, někteří prodejci a bazary se snaží prodat tunery DAB (bez plus) , ty jsou nanic, u nás myslím ani nikdo nevysílá.
To propojení /tablet jack-sluchátkový výstup ._. nf vstup zesilovače/ jsem dočasně a příležitostně používal i já, na tom není nic špatného až snad na kvalitu d/a převodníku v tabletu nebo pc. DAB+ tuner to v podstatě řeší stejně akorát nf signál je stálé úrovně a je vyveden na cinchy. Samozřejmě ještě mívá digitální , optický výstup, ale na to je třeba mít také zesilovač s těmi vstupy. Internetová rádia ale poměrně dost často vysílají ve formátu MP3, teda nic moc.
Finální jakost zvuku z digitálních médií závisí od kvality zpracování jak na vysílací tak na přijímací straně. Zvuk svou kvalitou slyšitelně předčí FM vysílání (FM má svá omezení). Zkus třeba porovnat stejná rádia , signál z fm a třeba z dvbt-r .

gotzilák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gotzilák »

Moc děkuji,ale moc tomu nerozumím. Když si koupím digitální tuner v budoucnu s dab+, nebo digitální satelit,půjde zapojit do zesilovače třeba Luxman L 430? Je tozesilovač z roku 1984 +,=

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

myslím že zakázané to nebude a i kdyby, najde se model který to dovolí

kubas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubas »

musí mít dab+ výstup audio output,propojíš to konektory rca a je to.

temnenebe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od temnenebe »

Ve věži mám klasický tuner Sony ST-S311 s RDS, ale cca před týdnem jsem zakoupil wifi rádio IPdio Tune dnt. Lze přijímat buď klasicky na FM VKV anténu, nebo pomci wifi sítě či připojením Lan. Výběr stanic je opravdu velmi rozsáhlý, lze přehrávt hudbu i z PC, SD karty a USB. Přednes je výborný. Jediné co mi vadí, je barva podsvíceného LCD displeje, jinak spokojenost a vřele bych toto rádio doporučil.

http://temnenebe.rajce.idnes.cz/Interne ... o_do_veze/

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Podobná alternativa jako má temnenebe
Mám tento přijímač s DAB+ ,ale nejvíce poslouchám internetová rádia. Nabídka je opravdu pestrá a kvalita zvuku velmi dobrá.Má to wi-fi ,nebo lépe přes kabel z routeru.Navíc to má USB vstup a můžeš přehrávat flac a Mp3 soubory přímo z flash disku.Ovládat jde i přes chytrý telefon,je na něj aplikace.Nebo má dálkový ovladač.
Stanice jdou třídit a ukládat i přes počítač.Internetových rádií je tam několik tisíc.
Šíře 43 cm,perfektně mi sedl do věže z komponentů.
http://radioprijimace-radiobudiky.heure ... a-dit2000/
nebo novější model
https://www.alza.cz/hama-dit2010-pro-d4159296.htm

Odpovědět