kefy,CA,julia, co dal?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
TemnyMagic
Kontaktovat uživatele:

kefy,CA,julia, co dal?

Příspěvek od TemnyMagic »

Zdravim,
vypada to, ze bych mohl v lete i presto, ze pojedeme na dovolenou uvolnit nejake penize na vylepseni meho stavajiciho hifi, ktere je (podle me) diky radam lidi tady z fora, na slusne zacatecni urovni a hraje pekne (Rozhodne lip nez byvale geniusy ). Jen trochu tapu co poridit, resp. jak to vylepsit. Nejsem si tak uplne jisty co dela DAC a CD player, nema CD player v sobe DAC? Napadaji me ruzne veci co s tim provest, ale nejsem si jisty, cim zacit. Resp. Co mi pomuze..

Napadlo me: Prodat KEFy a koupit jine repro
nebo koupit DAC
nebo nejaky CD player ?
nebo jina koupe, na kterou jsem zapomel..?

Je to jeste predcasne, nejsem si jisty kolik budu moct uvolnit, protoze nevim jake budou presne vydaje do leta a co za vydaje, ale pocitam s 15 000 - 20 000. Je to trochu dopredu, ale rad uz bych zacal shanet informace co a jak. Abych vedel na co se zamerit, bazary mi nevadi, zatim mam dobre zkusenosti :oops:

Abych nezapomel: Zdroj PC (FLAC), ESI JULI@, zes CA 650A, rep. KEF IQ70

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Re: kefy,CA,julia, co dal?

Příspěvek od Ramones »

Ahoj...po letech poslouchání zjistíš, že drtivé procento zvuku ovlivní pouze kvalitní bedny a akusticky upravený prostor. Vše ostatní, pokud se nejedná přímo o ten nehorší šunt, je pouze splnění si svého snu ( pokusu o něj), který tě bude stát spoustu peněz. Budeš dostávat spoustu "rad", jak vylepšit své hifi a jak tím poskočíš do jiné ligy....že nebudeš mít možná ani klid na prosté vychutnání hudby, která se ti líbí, protože budeš pořád "něco" řešit. Zkus se objednat i na audiometrii k ušnímu. Získáš tak jasný přehled, co vlastně a jak uslyšíš a že není třeba řešit "prkotiny", když budou rozdíly mezi "slechy" 5,10, ale i 15%.
Pokud by to bylo "pouze" 5, pak ty bedny a úpravu akustiky, jinak raději další hezkou dovolenou ;)

Odar

Příspěvek od Odar »

Mas bedne v cene 600 EUR (nove podla netu). Predas ich v lepsom pripade za 350 EUR. Mas povedzme 20 000 CZK (~ 800 EUR). Cize na upgrade mas cca 1100 EUR. Ak by si chcel kupit seriozne hrajuce trojpasmo (napr. z druhej ruky), tak mas na to slaby zosilnovac. Cize tych 1100 EUR je ti malo. Alebo radsej kupit pouzite regalovky s vyssou citlivostou? To by bolo este schodne riesenie, ktore by ta mohlo niekam posunut (basy ale budu chybat). S DACom by som zatial nespekuloval, Julca svoju robotu pre teba spravi.

Ja by som dosetril a spravil upgrade "natvrdo", ktory ti par rokov vydrzi. Inak je to len zmena charakteru zvuku v tej istej kategorii.

paolo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paolo »

Ramones to napsal perfektně! *thumbs up*

Největším přínosem budou a jinak tomu nebude kvalitní reprosoustavy. Pokud pominu akustiku.
Samozřejmě, že nemůžeš dát základní zesilovač na TOP repro, nebo CD player.
Rothaudio

sekal

Příspěvek od sekal »

Já osobně bych za cca 1000,- € mírně preferoval dílčí vylepšení akustiky poslech. místnosti. Tedy pokud to bude možné (WAF).. Bedny bych prozatím neměnil, alespoň do doby, kdy si poněkud blíže ujasníš, jaký zvuk. charakter ti nejvíce konvenuje..

TemnyMagic
Kontaktovat uživatele:

S akustikou nepohnu, vzhledem k tomu, ze bohuzel nemam poslechovku, ale jedina moznost kde poslouchat, je muj pokoj. Ve kterem spim, takze je tam postel, divam se na tv, takze tv, mam obleceni, takze skrine.

Pokud jsem spravne pochopil, co jste mi chteli rict, tak je zbytecne kupovat, dac nebo cd player? Jedina uprava ktera by mi momentalne pomohla by byly nove bedny a podle toho co tu vidim tak bych na lepsi (nejspis bazarovky) nez momentalne mam potreboval vice nez 20 000 plus prodej mojich? Klidne bych sel do 2,5pasma, ale abych sel vys a nezmenil jen charakteristiku zvuku.. Co takove bazarovky KEF Q700? Sice momentalne nejsou, ale videl jsem je minuly rok za
27 000kc

aretax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aretax »

Ak chceš upgradovať zostavu, začni na jej začiatku. Najdôležitejší je vždy zdroj zvuku, potom jeho snímanie. Ak Ti hneď na začiatku reťazca niektorý jej komponent pokazí zvuk, ten nasledujúci to už nevylepší, to platí aj o bedniach. Tie môžu hrať len tak, aký zvuk do nich privedieme.

TemnyMagic
Kontaktovat uživatele:

no cd player nebo dac mi byl zamitnut uz nahore :oops:
jeste jsem nasel JBL 250TI, jen nevim v jakem jsou stavu, kdyz jsou za tu cenu : http://elektro.bazos.cz/inzerat/2077380 ... -250ti.php nebo oni se tak opravdu prodavaji?

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

...tak JBL za tuto cenu i do sklepa..ani hrát by nemuseli *hura* Jsou to ovšem bedny do větších místností a to u tebe asi nebude, že? Pokud jsou v pořádku (závěsy repráků se dají levně repasovat), pak si myslím, že máš do konce "života" vystaráno...a časem se přestěhuješ do většího ;)

TemnyMagic
Kontaktovat uživatele:

super, zkusim mu napsat, pak uz jen prodat moje stavajici a jeste aby CA zes na to stacil.. mistnost mam (resp. pokoj) 4mx4,6m

TemnyMagic
Kontaktovat uživatele:

Takze jsem mu napsal a JBL uz jsou bohuzel pryc, ikdyz to se nejspis dalo cekat za tu cenu.
Dostal jsem nabidku Q700 za 25tis a protihodnotou moje, takze co rikate na Q700? Sice je to predbezne, ale rad bych znal nazor, zda je to dobry upgrade ze stavajicich IQ70?
Diky

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Pokud se jedná o nový typ, měl by mít přepracovaný výškáč a jelikož jsou to bedny s větším počtem repro, budou ti hrát hlasitěji a více basovat(vyšší citlivost).
Lokalizace a prostorovost by měla být stejná a pokud ti zvuk Kefů nevadí, určitě budeš spokojen.
Doporučil bych ti, jet si je poslechnout a přímo porovnat s těmi tvými.

Pokud zvládneš překlad z polštiny, máš tady plno měření a testů na Kefy:

http://audio.com.pl/testy/producent:KEF:1:519

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

Doporučuji nejdříve si ujasnit, co ti na zvuku stávající sestavy vadí a teprve potom se rozhodovat, co koupit.

Odpovědět