Kenwood KRC-554D/L

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
mart.nek
Kontaktovat uživatele:

Kenwood KRC-554D/L

Příspěvek od mart.nek »

Ahoj,

jako nadšenec jsem si pořídil do youngtimera tohle rádio a zjistil jsem, že novější rádia Kenwood umí místo CD changeru přehrát analogový vstup, stačí pouze dva piny v DIN 13ti kolíku propojit rezistorem, na mém rádiu není tento konektor - ale starší - hranatý. Ovšem na internetu jsem zjistil, že jiný bude pouze tvar (existují redukce novejších cd changerů na tento starší konektor a je to pouze kus kabelu). Tedy čistě z tohoto pohledu by to mělo jít. Otázka zní, zda toto řešení bude na rádiu z roku 93 fungovat, zmíněné řešení na internetu se odkazuje na rádia starší roku 99. Případně, pokud (a mám tu obavu) starší rádia čekají na komunikaci cd changeru a zobrazí sice source CD CHANGER ale dále nic nepřehrají, lze to obejít nějak jinak?

Mít aux místo volby cd changer v menu mi přišlo nejelegantnější ale spokojím se i s prasáčtějším řešením v podobě připojení vstupu například před předzesilovač v rádiu, nemám ovšem zkušenosti abych si s tím bez rady poradil.

Jsem schopen poskytnout schémata a nadšenou součinnost, potřeboval bych někoho kdo už těch schíémat pár viděl a bude si jistější v soudech :)

Díky,
Martin

mart.nek
Kontaktovat uživatele:

Re: Kenwood KRC-554D/L

Příspěvek od mart.nek »

Tak jsem se zorientoval ve schématu, pokud nevyjde simulace přítomnosti cd changeru pomocí rezistoru, mám několik možností, kam připojit signál.

1) Mohu ho připojit na výstup z kazetové mechaniky - zde je otázka, kam přesně signál zařadit. Od konektoru mechaniky jde signál do dedikovaného ekvalizéru a z něj do krabičky s názvem dolby - na internetu jsem se dočetl, že by se signál měl připojit až za dolby, jelikož kazetový signál je kromě šumu i zkreslen a tato dolby záležitost tedy nejen odstraňuje šum ale i signál zkresluje do původní podoby - moc se mi to nezdá. Osobně bych signál připojil jako výstup z mechaniky pro zachování ekvalizéru. Ale nechám si poradit. Také mohu signál připojit až přímo před výběr kanálu (kazeta, cd changer, rádio) do přípojky L2, R2 tedy kazeťák.

- Tato možnost se mi nelíbí, protože je závislá na mechanické funkčnosti kazeťáku, který se musí točit aby signál prošel.

výstup z mechaniky a ekvalizér
eq.PNG
dolby
dolby.PNG
input selector gain
volič.PNG

2) Mohu signál připojit někam na rádio - osobně by se mi líbilo mít aux místo volby AM, protože ji nepotřebuji. Nechápu ale ze schématu jakým způsobem přesně funguje volba AM-FM, připojím pár obrázků.

anténa s výstupem AM
antena.PNG
drát označený na obrázku (anténa s výstupem AM )vede jako vstup do switching diody a rozděluje se na dva dráty, které vstupují do input selector gainu - mám to chápat tak, že signál z AM je mono a touto diodou se rozděluje na stereo? Dále mi pak vrtá hlavou, jak se zvolí že hraju buď AM nebo FM, když jsou na společném drátu? Tomu Co se děje s FM signálem vůbec nerozumím, ale konečný výstup je připojen na ty samé dráty jako AM z krabičky MATRIX DECODER - je vidět na posledním obrázku.

rozdělení drátu od AM na dva vstupy do Input selector gainu
dělič.PNG
Chci připojit aux vstup přes speciální rozpínací aux jack, který by měl zachovat všechny funkce rádia a po připojení pouze bypassnout signál z vybraného zařízení signálem mým. Osobně si myslím, že pokud ho takto připojím sem:

sem:
sem.PNG
měl bych být schopen aux poslouchat po přepnutí na AM, ikdyž vůbec nechápu proč ho neuslyším, když budu mít zaplé FM

Kostru pak připojím asi na ten chip s výběrem vstupů, je společná pro všechny konektory a chipy, takže je to jedno.

Rád bych Vás tímto požádal o shlédnutí a případné komentáře, například vstup z CD changeru prochází "izolačním zesilovačm" předpokládám že je to ochrana proti statické elektřině, měl bych si s tímto dě,lat obavy a případně můj vstup nějakou ochranou doplnit?

Díky,
Martin

mart.nek
Kontaktovat uživatele:

Re: Kenwood KRC-554D/L

Příspěvek od mart.nek »

Vyřešeno.

Odpovědět