Klipsch Heresy III
-
- Kontaktovat uživatele:
Klipsch Heresy III
Dobrý deň, chcel by som poprosiť o radu skúsenejších.
Plánujem spojiť stereo reproduktory klipsch heresy III, gramofon tesla NC570 so zosilňovačom tesla azs215, play station 5,a TV samsung 65q70. celé by som to chcel repojiť yamahou zosilňovačom, ale priznám sa že som v tejto problematike nováčik, a neviem či sa skor obzrieť po klasickom zosilňovači, alebo recivery. Rozpočet na zosilovač je cca 500€. čo sa možno niekomu bude zdať málo, ale potrebujem nejako začať. Skôr sa potrebujem vysomáriť z celkového zapojenia sústavy a využiť potenciál zariadení.
ďakujem
Peter
Plánujem spojiť stereo reproduktory klipsch heresy III, gramofon tesla NC570 so zosilňovačom tesla azs215, play station 5,a TV samsung 65q70. celé by som to chcel repojiť yamahou zosilňovačom, ale priznám sa že som v tejto problematike nováčik, a neviem či sa skor obzrieť po klasickom zosilňovači, alebo recivery. Rozpočet na zosilovač je cca 500€. čo sa možno niekomu bude zdať málo, ale potrebujem nejako začať. Skôr sa potrebujem vysomáriť z celkového zapojenia sústavy a využiť potenciál zariadení.
ďakujem
Peter
Re: Klipsch Heresy III
Ahoj. Tie Klipsche sa mi páčia, bohužial som ich ešte nepočul. Ešte sa predávajú?
Trochu nerozumiem prečo chceš používať ten zosík tesla azs215, ak plánuješ kúpu nového? Je síce pekný (za mlada som žil s jeho verziou s integrovaným gramcom), ale pri jeho veku už asi nebude bezproblémový. Tie bedničky by si iste zaslúžili lepšie kŕmenie.
Ohladom recieveru vs. stereo zosilovač - to si musíš rozhodnúť sám. Ak počúvaš často rádio, prípadne by si využil sieťové funkcie, tak kludne reciever. U Yamahy za tú sumu (+ nejaké drobné) zoženieš R-N 602ku ( https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... aha-r-n602 ). Ten tuším nemá DAB tuner - čiže keď vypnú FM vysielanie budeš bez rádia. Zrejme by ho nahradili sieťové funkcie, ale s tým ako to funguje nemám žiadnu skúsenosť. Hádam ti v tom niekto poradí.
Ohladom čistého sterea - ja som za 500 eur kúpil A-S 701čku, ale teraz som pozeral že sa už predáva za 700. Nejak nám to zdraželo. Čiže pokial chceš nový, tak ti za tie peniaze ostáva asi iba A-S 501. Tie Klipsche sú pomerne citlivé, tak by ich hádam tá 501čka utiahla. Ako si to sadne zvukovo by bolo určite dobré vyskúšať (ak je taká možnosť). Ale tieto Yamahy sú dosť neutrálne, tak sa dajú spárovať s kadečím.
Ak by si túžil predsa len po rádiu, tak sa dá z druhej ruky za rozumný peniaz dokúpiť starší tuner (dá sa kúpiť cca. od 40 eur).
Trochu nerozumiem prečo chceš používať ten zosík tesla azs215, ak plánuješ kúpu nového? Je síce pekný (za mlada som žil s jeho verziou s integrovaným gramcom), ale pri jeho veku už asi nebude bezproblémový. Tie bedničky by si iste zaslúžili lepšie kŕmenie.
Ohladom recieveru vs. stereo zosilovač - to si musíš rozhodnúť sám. Ak počúvaš často rádio, prípadne by si využil sieťové funkcie, tak kludne reciever. U Yamahy za tú sumu (+ nejaké drobné) zoženieš R-N 602ku ( https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... aha-r-n602 ). Ten tuším nemá DAB tuner - čiže keď vypnú FM vysielanie budeš bez rádia. Zrejme by ho nahradili sieťové funkcie, ale s tým ako to funguje nemám žiadnu skúsenosť. Hádam ti v tom niekto poradí.
Ohladom čistého sterea - ja som za 500 eur kúpil A-S 701čku, ale teraz som pozeral že sa už predáva za 700. Nejak nám to zdraželo. Čiže pokial chceš nový, tak ti za tie peniaze ostáva asi iba A-S 501. Tie Klipsche sú pomerne citlivé, tak by ich hádam tá 501čka utiahla. Ako si to sadne zvukovo by bolo určite dobré vyskúšať (ak je taká možnosť). Ale tieto Yamahy sú dosť neutrálne, tak sa dajú spárovať s kadečím.
Ak by si túžil predsa len po rádiu, tak sa dá z druhej ruky za rozumný peniaz dokúpiť starší tuner (dá sa kúpiť cca. od 40 eur).
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím. Tá tesla azs je len k tomu gramcu a chcel by som to mať na tie klipsch. Je to zostavička, ktorú som dosť dlho zháňal a rád by som ju mal ako taký retro kúsok v interiéry.
Reciver vs klasický zosilovač - stream sa dá doriešiť dodatočne. Skôr by som chcel vedieť čo získam klasickým zosilovačom, zvlášť aká je kompatibilita s tv a ps5 (digital audio)
Reciver vs klasický zosilovač - stream sa dá doriešiť dodatočne. Skôr by som chcel vedieť čo získam klasickým zosilovačom, zvlášť aká je kompatibilita s tv a ps5 (digital audio)
PlayStation i TV mají HDMI, kašli na Yamahu a kup si A/V stereo receiver s HDMI vstupy a všechno to propojíš úplně hravě, navíc máš i streaming ---- doporučil bych Denon DRA-800H, který dokonce i velmi dobře hraje. Cena v limitu.
https://www.salonydenon.cz/cs/MM/Znacky ... E/DRA-800H
https://www.salonydenon.cz/cs/MM/Znacky ... E/DRA-800H
Pokial pozadujes za tych 500,-Eur co najkvalitnejsi zvuk, kup klasicky stereo zosilovac. V buducnosti to ocenis. Tv, playstation, ci gramec mozes prepojit cez analog. cinch vystup. Neinvestoval si predsa do Klipsch len preto aby si vysledok osidil receiverom. Za tu istu cenu dosiahnes viac. Digital audio je len format. Skus si pohladat vo vypredaji 700-vkovu radu od Yamahy.
-
- Kontaktovat uživatele:
Dakujem za rady kuil som yamahu r-n 500 z pod ruky za 300€ Stvorrocnu, 2x digital uplne postacuje
Len doplnim... neber to ako kritiku, ale ako fakt. Uvedomujes si, ze R-N 500 nemoze konkurovat ani len A-S500/501 a uz vobec nie A-S700/701 ?
https://www.hifionline.cz/hifibazar/pro ... ha-a-s501/
https://www.hifionline.cz/hifibazar/pro ... ha-a-s501/
-
- Kontaktovat uživatele:
Ano uvedomujem ale bohozial rozpocet urcil hranicu a snazil som sa z neho vymacknut co najviac. Za mna spokojnost
Nech Ti to vydrzi. Yamaha A-S501 vyjde na 340,-Eur, podla kurzu, ked uz ide o maximum. Skor si myslim, ze si sa uponahlal.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak neni som taky odbornik nevedel som o nej ani som ju nepozeral
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
jsi spokojeny ? jsi. A o tom to cele je, uzivej
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak tak dikes
Doska nepocuvaj, jeho prispevky maju nulovu vypovedajucu hodnotu. Ten ani netusi, co ma uvedene v popise. Tak asi tak, ze Pavel.
Keby som vedel, ze nevyzadujes len novy kus, ale ze moze byt aj bazar, bol by som Ti postol link na bazar.
Keby som vedel, ze nevyzadujes len novy kus, ale ze moze byt aj bazar, bol by som Ti postol link na bazar.
Adrian, PavelDosko má pravdu, tazatel je spokojný. Frustráciu si vybi inde, neotravuj.