Kombinace AVR Denon + repro Focal

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
petjan
Kontaktovat uživatele:

Kombinace AVR Denon + repro Focal

Příspěvek od petjan »

Zdravím,
máte někdo zkušenosti s kombinací AVR Denon a repro od Focalu? Proč se ptám: do nedávna jsem měl AVR Pioneer VSX 917 v kombinaci s Focal Cobalt 826 a nehrálo to celkem špatně, na kino mi to stačilo. No, ale časem jsem začal poslouchat i hudbu a tak jsem si řekl, že se poohlédnu po lepším AVR, který by měl slušně zahrát i ve stereu (samozřejmě vím, že AVR nezahraje tak, jako klasické stereo.) Moje volba padla na Denon AVR 4810 z druhé ruky, ale ve stavu nového, který by teoreticky měl ten Pioneer zvukově rozcupovat a ono ejhle, hraje to hůř. Ten zvuk je placatej, žádná dynamika, prostor, nic…Zní to asi tak, jako kdybyste přes reproduktory hodili peřiny, to myslím ten zvuk vystihuje nejpřesněji. Stejně jako u Pioneeru jde zvuk z PC optikou, reprokabel je obyč metráž Tasker C279 (4x4mm) zapojeno bi-amp. Takže teď nevím, jestli je ten AVR tak mizernej, nebo si nesedí ta kombinace AVR a repro a nebo ,(a to by byla ta nejlepší možnost)- jsem pako a i když jsem zkoušel snad všechno, neumím to nastavit. Díky za rady a názory.

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Re: Kombinace AVR Denon + repro Focal

Příspěvek od Patmann »

Nechapu, ze kdyz vis, ze AVR nezahraje stereo, ze se divis, proste nezahraje, bud chces kino, nebo stereo, jen muj nazor...

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

Kdysi jsem mel k nějakému avr denon (4310??) Focal 1028ber
Neslo to poslouchat.
Myslim, ze Focal se k démonům nějak nehodí.
Špatná kombinace.
Ale denon 4810 považuji za vynikající avr. Avšak jen jako avr
Osobne bych z nej však stereo poslouchat nemohl.
mel jsem k němu zapojeny horsi i lepší repro.
napr. xavian trionfa nebo xn 125, Nejaka dynaudia, thiel 3.7 nebo Avalon Indra a vždy jsem repro rychle odnesl na poslech hudby zpět ke stereo sestavě
:)
Dovolil bych si troufalý vyjádřit názor takto na dálku.
Trochu dojmolgicky, ale se 4810 jsem se hodně na experimentoval
Mel jsem ji tak 4 roky.
V biampingu hraje velice čisté a přesně. Ve tvé sestavě bych tipoval, ze proste ukázala problémy v poslechu z PC
Zkusil bych přes hdmi připojit nějaký kvalitní player a poslechnout zvuk CD klasické hudby.
Protoze mas nějaký zvukový "návyk", chce to poslouchat alespoň 14 dni a pak se vrátit k původní kombinaci. Rychlým testem nepoznas nic. Chce to čas a klid. Nejlépe pak někoho s poslechovosti zkušenosti.
Pravé na 4810 jsem též zkoušel poslech nějakých ripu z PC a bylo to strašně špatně. Klasicky player denon 3800 zahrál úplně jiný zvuk. Proto zde tipuji:
- nevhodná kombinace
- výrazně lepší avr ukázal problém ve zvuku zbytku sestavy
A poslech sterea přes opticky kabel považuji za nejhorší variantu ze všech možných propojení

!

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Těžko říct, co je špatně. V popisu je možnost digitální koax vstupu, tak první zkus přepojit vstup. Pak tam píšou o funkci vylepšení zvuku. Třeba to pomůže. Podůe recenze je to bomba. Takže hledat problém
http://translate.google.cz/translate?hl ... rev=search
Normální stereo vstup jsi zkusil ?

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

To, že dotyčný zesilovač od Denonu má pochvalné recenze, ještě neznamená, že 100% výrobků, co sjedou z výrobního pásu, jsou naprosto v pořádku. Stačí jediná klíčová součástka s parametry mimo povolenou toleranci a už to může hrát jinak. Z toho vyplývá ponaučení: nekupovat zajíce v pytli (zvláště pak z druhé ruky) bez odzkoušení.

petjan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petjan »

Díky za názory a rady
Tak ve způsobu připojení to nebude, ať je to optika, HDMI, coaxial, nebo analog, ten zvuk je pořád stejný, stále je tam ta „deka“ před repro.
Tujatuja – nákup z druhé ruky je vždy riziko, ale tenhle: http://www.ebay.de/usr/miehljob patří k těm solidním. Ale to samozřejmě neznamená, že tam nemůže být chyba.
Teď jedině ještě zkusit laborovat s reprokabely, ale to může vést sice k hezké, rozsáhlé, ale zbytečné sbírce a zruinovanému rozpočtu 

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Nebo je to opravdu rozbité. Možná je to důvod, proč ho někdo prodal. Čistě selským rozumem. Jestli to s jiným receiverem hraje líp,
tak to asi bude problém receiveru.
Naposledy upravil(a) Jarda69 dne 07 čer 2015 16:11, celkem upraveno 1 x.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

petjan: Reprokabely nikdy nebudou mít zásadní vliv na zvuk, to už jsou jen rozdíly v homeopatické rovině. Podle mne jsou dvě možnosti:
1) Receiver je vadný
2) Receiver se nehodí ke stereofonnímu poslechu - třeba nejdou úplně přemostit všechny digitální vyfikundace.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

http://content.abt.com/documents/24325/ ... manual.pdf strana 40 nastavení bi-amp,
strana 124 nějaký pure direct. Ale pokud si už zkusil všechno, tak asi manuál máš a zkusil si i tohle :|

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

petjan:
Skúšal si pripojiť nejaký iný zdroj zvuku? AVR síce nie je primárne určený na stereo, ale aby to robilo až taký problém vo zvuku ako popisuješ, tak to sa mi nezdá.
Osobne by som skúsil pripojiť akýkoľvek CD prehrávač a ak to neurobí so zvukom nič podstatné, tak výmenou reprokáblov väčšiu zmenu nedosiahneš.
To čo popisuješ vo zvuku, som pozoroval voľakedy dávno aj ja, je to už doba, nepamätám si presne čo to urobilo odstránil som to na náhodu.
Nemáš v nastaveniach nejaké zle nakalibrované front reproduktory, alebo .... , môže to byť čokoľvek. Buď to bude úplná pi....na v nastaveniach a keď na ňu prídeš zasmeješ sa alebo ozajstná vada.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Myslíš, třeba resetovat procesor podle manuálu ? Aby to bylo uplně ve stavu nového kusu ?

petjan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petjan »

Z CD to hraje stejně. Co se týče nastavení, tak si myslím, že je všechno jak má být. Jediný problém byl, že při kalibraci a automatickém nastavení hlásil AVR přehozenou polarizaci připojení. Ale v návodu píší: U některých reprosoustav se uvedená chybová zpráva zobrazuje i při dodržení polarity. I na webu je tahle vlastnost popisovaná. Jinak repro na "large",zapojení bi-amp, subwoofer vypnutý..

petjan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petjan »

Jarda69 - reset jsem provedl.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

tak to je prostě asi smůla :( ještě bych zkusil dát bedny co nejblíž a použít nějaké ultrakrátke kablíky. Jestli se tam opravdu něco neděje.
Případně snad nějaká slušná sluchátka a zkusit jestli je ten zvuk opravdu v háji. Pokud je zvuk braný z koncových stupňů a není tam extra sluch zes.
Případně, jen tak na zkoušku, dát na reprosvorky nějakou tu seriovou kombinaci cca 15ohm/3W+47n/100V

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

Na tvé místě bych si našel (třeba přes Hifinǎzory) ochotného odborníka, který by se podíval do útrob toho nešťastného receiveru.

Laborovat s kabely? Ztráta času a peněz.

Odpovědět