Kombinace Yamaha RX-V1800/Canton Chrono 5.1 set

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Peter Gabriel
Kontaktovat uživatele:

Kombinace Yamaha RX-V1800/Canton Chrono 5.1 set

Příspěvek od Peter Gabriel »

Co rikate na kombinace zesilovace Yamaha RX-V1800 a 5.1 setu Canton Chrono. Nekteri totiz tvrdi, ze tato kombinace zvyraznuje vysky. Co je na tom pravdy, mel jste nekdo moznost tuto kombinaci slyset?
Dále: Lze stišit jednotlivé kanály na na tomto receiveru do té míry, že z např. 5.1 náhrávky uslyším pouze centr?

vince
Kontaktovat uživatele:

Re: Kombinace Yamaha RX-V1800/Canton Chrono 5.1 set

Příspěvek od vince »

Set od cantonu jsem slyšel v Německu,tuším že to bylo v městě Bern.Zvuk byl plný a poměrně hutný (slyšel jsem verzi se zdvojenou basovou sekcí na předních sloupech) a detailů bylo taky dost.Nemohu však říci víc,protože jsem na nich neslyšel nějakou mně velmi dobře známou nahrávku.Bylo to připojené k nějakému denonu a hrálo to za tu cenu opravdu pohodově.Yamaha dělá opravdu o něco ostřejší a údernější zesilovače,proto se výborně hodí k "medovějším" bednám,kterými však cantony nejsou.Cantony mají obecně ostřejší projev.Zvolil bych nejspíš jiný zesilovač,např. právě denon.Při sestavování kina v této cenové relaci bych spíše kouknul na net a hledal nejbližší poslechové studio,kde cantony a třeba tu yamahu mají.Nějakých pár stovek za cestu určitě stojí.Jinak na hifibazaru je mají nové za velmi slušnou cenu.

vince
Kontaktovat uživatele:

Re: Kombinace Yamaha RX-V1800/Canton Chrono 5.1 set

Příspěvek od vince »

Jinak to s tím ztišením je možné,ale nechápu smysl tohoto kroku.Poslouchat 5.1 z centru.To bych rovnou nechal jít zvuk jen přez tv.

Odpovědět