Nedávno jsem jako jeden z projektů zrealizoval konstrukci Elektronkového zesilovače s ECC82,ECC82 a Dvojicí EL34 od JJ v B třídě na trafech z GESa. Uvědomuji si že kvalita komponentů nic moc, ale zvukem elektronek jsem nadčen. Bohužel jako zkušební projekt mi nezůstal doma. ( pokud by někoho zajímala frekvenční charakteristika a pár průběhů najdu ) Dlouho pokukuju po nějakém zajímavějším gramofonu, až jsem na vlastní půdě našel skoro nepoužívanou TESLU NC430. Po vyčištění a promazání jsem začal řešit co víc.
První věc je výměna přenosky za ORTOFON OMB 5E. Ta původní hraje i bez připojení zesilovače

Phono preamp jsem promýšlel dlouho, ale návrat k polovodičům nehrozí a komerční elektronkové jsou trochu mimo cenou. Proto přemýšlím nad stavbou inspirovanou preampem JJ 243

Jako Power Amp je taky jasná lampová konstrukce. Líbí se mi OTL konstrukce. Sice musí mít složitější obvod a tím i signálovou cestu, ale odpadá potřeba kvalitního a drahého výstupního transformátoru. U sítového už to není tak kritické. Jako výstupní kondenzátory použiji asi Kendeil. Pěkná je konstrukce od od A.Ciuffoliho s koncovými 6C33C a E88CC,ECC99 v budicím stupni.

Schémata jsou více méně inspirací právě zkouším simulace s úpravami a vybírám výrobce jednotlivých součástek.
Vzhledem k filosofii celé konstrukce mám v plánu i jiné reproduktory. Zajímavé jsou jednopásmové Voigt Pipe. Zatím osazené ARZ 6608 a časem snad FOSTEX nebo Lowther

Zajímají mne vaše názory a rady na toto řešení
PS : Nevíte kde nebo jestli vůbec je možné sehnat album Apocalyptica Cult Special Edition na LP. Stačí mi samotná skladba Hope Vol.2