Kondenzatory na vyhybke

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Lake292
Kontaktovat uživatele:

Kondenzatory na vyhybke

Příspěvek od Lake292 »

Ahojte,
mam repraky Pioneer CS-995 a odisiel mi na vyhybke kondezator, ktory filtruje zvuk pre vyskove repraky. Jedna sa o 2.2uF bipolarny elektrolyticky kondenzator.
Skocil som do elektra, vymenil som ho na oboch vyhybkach za tieto http://www.ges.cz/cz/rad-bip-2-2-100-rm ... 00534.html a hraju pekne.

Teraz ked to uz mam rozobrate tak by som chcel vymenit aj kondenzatory, ktore filtruju zvuk pre stredove reproduktory, ale nepodarilo sa mi ich zohnat. Jedna sa o kondenzatory o kapacite 2.7uF bipolarne, ale vsade maju najblizsi az 3.3uF.

Vedel by ste mi niekto poradit cim ho mozem nahradit, popripade co by sa stalo keby ho nahradim za 3.3uF?

Tu je foto vyhybky, s presnym popisom kondenzatoru:
Obrázek

Dakujem

Lake292
Kontaktovat uživatele:

Re: Kondenzatory na vyhybke

Příspěvek od Lake292 »

Super, dakujem! *klanimse*

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Mě by docela zajímalo jak ty boxy hrají a čím je krmíš...mám trochu podobné CS-901 třípásma bassreflex za těžký peníz a to je jedna hrůza, dutý zahuhňaný zvuk jak nádražní tlampáč, uvnitř holá dřevotříska, ani stopa tlumení. Vyrobeno ve Španělsku, jeden ví co tam odrbali. Už jsem zvažoval výměnu výhybky za nějakou vhodnější z Dexonu například. Bipolar 3.3 uF náhradou za 2.7 uF nepřinese žádnou citelnou změnu, klidně je použij.

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Ani se nedivím, že hrají špatně. Měl jsem je na výměnu kondenzátorů . Žádné tlumení ,drát 0,5, výhybka aby se neřeklo. Zvuk opravdu i po výměně drátů a kondenzátorů pořád hodně špatný. Basy duní, výšky slabé,nevýrazné.Jo to byla už série,která už s největším rozmachem značky Pioneer neměla nic společného. Naproti tomu Pioneer HPM-60 to je jiná klasa. Výhybka velice solidní ,zatlumení za basákem. Dráty sice taky 0,5, ale zvuk jedna báseň. A váha oproti Pioneer CS -955 je tak dvojnásobná.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Nebo série CS603 s LED indikaci výkonu, regulaci výšek, středů, to byl jiný kalibr. Již prostý podhled na parametry Pioneer CS901 napoví že něco není zcela v pořádku, dělící kmitočty 2900 Hz a 3800 Hz, k čemu potom střeďák ? Pouhá ozdoba. Všechno dříve hodnotné devalvuje se, Sony synonymum jakosti 70.let...dneska podprůměrná spotřebka pro klienty Tesca tak leda. A měli teda bedýnky...G5 například.

yarda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yarda »

lechos píše:Nebo série CS603 s LED indikaci výkonu, regulaci výšek, středů, to byl jiný kalibr. Již prostý podhled na parametry Pioneer CS901 napoví že něco není zcela v pořádku, dělící kmitočty 2900 Hz a 3800 Hz, k čemu potom střeďák ? Pouhá ozdoba. Všechno dříve hodnotné devalvuje se, Sony synonymum jakosti 70.let...dneska podprůměrná spotřebka pro klienty Tesca tak leda. A měli teda bedýnky...G5 například.
Máš naprostou pravdu, alespoň z mého pohledu. Vlastním CS603, zpočátku jsem měl obavy, pak se ukázalo, že zbytečně.
Více ti večer písnu v mailu, ať to tu nezanáším ...

Jarda

Lake292
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lake292 »

No ak mam povedat pravdu tak ich zvuk nieje nic extra, musel som ho velmi ladit na ekvalizery aby to vyhovovalo mojmu uchu. Najma stredy a vysky boli strasne nevyrazne.
Stali ma cca 400kc, takze sa neda ani nic extra cakat. Vyzeraju pekne a v ramci mojich momentalnych priestorovych moznosti dostacuju.
Po vymene kondenzatorov sa teda zvuk rapidne zlepsil, ale ked bude priestor tak ich urcite vymenim :) Doma mam B&W 703 a to je uplne ina liga.

Inak moja momentalna zostava pozostava z (vsetko Pioneer):
Zosilovac A-757 Mark 2 (mam tu este aj A-550R)
CD prehravac PD-8700
Tuner F-550 RDS
Kazetaky: CT-W650R, CT-S610
Gramofon PL-445
Ekvalizer GR-777

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Navrhuji bedny dodatečně uvnitř vytlumit, tepelně izolačňí vatou lisovanou do tabulí a používanou ve stavebnictví...bass reflex zkusmo ucpat a vyrobit úpravou ozvučnici "enclosure" (uvavřená).

Lake292
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lake292 »

pre mna bude jednoduchsie ich vymenit za nieco ine, ako sa ich snazit zachranit *2thumbsup*

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Tohle jsou profesionální špunty pro ucpání bassreflexu i když jsem názoru že stejnou službu vykoná zmuchlaná koule molitanu nebo bublinkové fólie.
Obrázek

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Lake292 píše:No ak mam povedat pravdu tak ich zvuk nieje nic extra, musel som ho velmi ladit na ekvalizery aby to vyhovovalo mojmu uchu. Najma stredy a vysky boli strasne nevyrazne.
Stali ma cca 400kc, takze sa neda ani nic extra cakat. Vyzeraju pekne a v ramci mojich momentalnych priestorovych moznosti dostacuju.
Po vymene kondenzatorov sa teda zvuk rapidne zlepsil, ale ked bude priestor tak ich urcite vymenim :) Doma mam B&W 703 a to je uplne ina liga.

Inak moja momentalna zostava pozostava z (vsetko Pioneer):
Zosilovac A-757 Mark 2 (mam tu este aj A-550R)
CD prehravac PD-8700
Tuner F-550 RDS
Kazetaky: CT-W650R, CT-S610
Gramofon PL-445
Ekvalizer GR-777
Já jsem dokompletovával svou vintage sestavu bednami Pioneer HPM 900. Když jsem je přinesl domu, byl zvuk žalostný. První zlepšení nastalo, když jsem je ustavil na hroty a podložil dlaždicemi. Nakonec jsem vyměnil kondenzátory za svitkové, taky tenké drátky za silnější a ty přiletoval. Zvuk se podstatně zlepšil.

Lake292
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lake292 »

Tak ako som hovoril, ze sa nato vykaslem... tak mi to samozrejme nedalo a trosku som sa vtom este porypal.

Zacal som tym, ze som vymenil vsetky kondenzatory na vyhybkach za svitkove. To vyeriesilo problem s nefunkcnymi vyskovymi reproduktormi.
Pokracoval som vymenou vnutornej kabelaze za 2mm medene vodice. Snazil som sa aj vytlmit samotny reprak, takze som steny pokryl tlmiacim materialom (niaka vata co nam ostala po rekonstrukcii).
Dalej som vymenil kompletnu kabelaz medzi komponentami za DYI kabel z RG62A/U.
A cele som to zakoncil vymenou zosilovaca, doteraz som pouzival Pioneer A-550R (hlavne kvoli dialkovemu ovladaniu) a presiel som na A-777.

Objektivne to musim zhodnotit, ze to hra o mnoho lepsie ako predtym. To sa proste neda porovnavat ten priestor, ktory to teraz ma. Stredy a vysky hraju nadherne *thumbs up*.
Experimentoval som aj so stuplami do bassreflexu ale nakoniec som ich vybral, moc ma to neoslovilo.

Jedinou nevyhodou je momentalne absencia dialkoveho ovladania, ale to sa casom vyriesi. Uz som zacal natom pracovat, zatial to mam sice rozbehane len na "stole" ale to je len otazkou casu ked to strcim priamo do zosilovaca.

Odpovědět