konec sony ta-n90es

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
pospec
Kontaktovat uživatele:

konec sony ta-n90es

Příspěvek od pospec »

zdravim vsechny hifisty chtel bych se zeptat jestli jde zapojit konec sony ta-n90es do mustku jako monoblok mam moznost koupit druhy kus a k tem mym skopkum T&A T160 by to urcite slo po chuti diky jarda

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: konec sony ta-n90es

Příspěvek od MB »

Nie je to možné, inak by som ho už doma mal tiež....

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

A alespoň bi-amp?
Jsou-li terminály rozdělené na středovýšky a bas, většinou to pozvedne dynamiku.
Vitange kousky tak dobré kvality je dobré pořídit, jsou-li za dobrý peníz...

pospec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pospec »

jo na to jsem se chtel zrovna zeptat bedny samozrejme maji oddelenou sekci basu a stredu s vyskami akorat nevim jak rozdelit signal ze predku bud cinch nebo xlr

enregistree
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od enregistree »

pospec píše:jo na to jsem se chtel zrovna zeptat bedny samozrejme maji oddelenou sekci basu a stredu s vyskami akorat nevim jak rozdelit signal ze predku bud cinch nebo xlr
Pekny old school zesiky… Kabel se da udelat na miru - s jednim konektorem do pre-outu a 2 x konektorem do koncaku, nebo spojit vstupy uvnitr koncaku.
eficak píše:A alespoň bi-amp?
Jsou-li terminály rozdělené na středovýšky a bas, většinou to pozvedne dynamiku.
Vitange kousky tak dobré kvality je dobré pořídit, jsou-li za dobrý peníz...
Nektere 3P reproduktory maji rozdeleni opacne – basy+stredy na jednom terminalu a vysky na druhem.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Správně, a takové řešení výhybky druhý koncák nepotřebuje.
Právě proto jsem uvedl variantu s středovýškou.

Například : Magnat Vitange 720 mají magnesiové výškáče na svém vlastním repro-terminálu a přidání dalšího výkonového konce mi přínos přišel nezajímavý.

Naopak mé bývalé Phonar P4, si odpojení basového půlpásma z dvojice basových Vifa z slabšího zesilovače velmi pochvalovaly a zvuk se zrychlil.
Podmínkou k scelení zvuku obou repro-terminálů do dvou oddělených bi-amp sekcí, bylo použití shodných zesilovačů nejen se stejným ziskem, ale i shodné konstrukce a zvuku.
Jinak se basové půl-pásmo lišilo projevem a rušilo poslech.
Výsledkem byl pocit nespokojenosti, které lepší reakce a rychlost měničů neodměnilo.

Dovoluji si proto, na základě těchto testů, doporučit alespoň test dvou koncáků velmi povedeného děleného Sony s jmenovanou reprosoustavou.
A taky podívat se na výhybku, popřípadě zaoxidované fastony a další kontakty.
Tahle bedna vypadá dobře.
Rozhodně se podívej na celek.
Myslím, že 2 koncáky této bedně určitě pomohou a vydá více pěkné muziky.

Obrázek

pospec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pospec »

tyhle T160ky presne mam akorat v cernem urcite to vyzkosim na ty dva konce taky predpokladam mirne zlepseni akorat teda budu muset vyrobit nejak to rozdvojeni xlr mam kabely supra eff1 mezicdp-xa7es a predek ta-e90es a ten samej mezi predkem a koncem ten ma metr takze se da rozpulit na dva pulmetrove akorat dokoupit xlr koncovky supra a napajet

pospec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pospec »

jo jeste jsem zapomel na repro kabel ten budu muset take dokoupit ted mam 2krat 3m van den hull magnum nebo mam koupit neco lepsiho

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

chtel bych se zeptat jestli jde zapojit konec sony ta-n90es do mustku jako monoblok
Má aj symetrické vstupy, takže nič nebráni otočiť v jednom kanále fázu (prehodiť prívody na piny 2,3 medzi sebou), reprobox (ale len 8ohm!!, nie 4ohmy) zapojiť medzi živé výstupy obidvoch kanálov a je to v mostíku, aj bez prepínača...Samozrejme do obidvoch vstupov ide totožný signál (jeden kanál sterea), do druhého, rovnako zapojeného konca potom druhý kanál.

pospec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pospec »

diky za odpoved toto jsem vubec nevedel ze se to takhle da ale moje bedny maji 4 ohmy takze zustanu u zapojeni biamping to bude take dobre az to vyzkousim tak dam vedet

Odpovědět