Kotoučák
Kotoučák
Kdysi jsem četl, / asi na tomhle foru/, kde se dají sehnat kryty a nemohu to najít. Potřeboval bych kryt na magnetofon Revox A77 IV řady. Vždy když si pouštím kotoučák,nenechávám pásek v magnetofonu a vždy ho schovávám,kvůli prachu a s krytem bych ho nemusel vždy schovávat i když pásek nepřehraji. Děkuji
Re: Kotoučák
Taky to budu potřebovat... Je to v sekci - koupím - a posunul jsem nám to nahoru...
S těmi kryty na A77 je to trošku problem 
V originálu se vyráběly dva typy malý a větší. Ten malý je tak trochu jen na parádu, protože lze nasadit jen když v magnetofonu nejsou cívky. Po nasazení kryje celou přední část i s ovládacím panelem, čili tvoji potřebu neřeší.
Ten "dospělý - větší" je už to pravé ořechové, lze nasadit přes cívky, nezakrývá ovládací panel no prostě tak jak má být. Později tento princip použili u řady B77. Je to elegantní řešení ALE! bohužel né levné a snadno sehnatelné jelikož i na eBay se nabízí velmi sporadicky a pokud je opravdu pěkný nerozlámaný, tak se vydraží dost vysoko. Posledně 156Eu. plus poštovné
Velký jsem vygooglil a vypadá takto

V originálu se vyráběly dva typy malý a větší. Ten malý je tak trochu jen na parádu, protože lze nasadit jen když v magnetofonu nejsou cívky. Po nasazení kryje celou přední část i s ovládacím panelem, čili tvoji potřebu neřeší.
Ten "dospělý - větší" je už to pravé ořechové, lze nasadit přes cívky, nezakrývá ovládací panel no prostě tak jak má být. Později tento princip použili u řady B77. Je to elegantní řešení ALE! bohužel né levné a snadno sehnatelné jelikož i na eBay se nabízí velmi sporadicky a pokud je opravdu pěkný nerozlámaný, tak se vydraží dost vysoko. Posledně 156Eu. plus poštovné

Velký jsem vygooglil a vypadá takto

Moc děkuji. Už jsem tam napsal,zda by mi ho nemohli vyrobit. Víte mám kotoučák postavený a uvažoval jsem aby byl celý zakrytý, kromě spodních ovládacích prvků ,tam by byl výřez a zadní strany, tam by plexisklo nebylo. Uvidíme co napíší. Jeětě jednou moc děkuji.
Pokud netrváš na originálu, tak si požadovaný kryt nakresli a nech si ho vyrobit. Já jsem si nechal udělat kryt na gramo u firmy MK PLEXI v Praze. Podobných výrobců určitě najdeš více podle svého bydliště.
Prosím Tě kumbu jak tem kryt drží na kotoučáku?
Udělal jsem si takovou maketu,jak jsem se prve zmínil a připadá mi moc velká,je to na kotouče 26,5cm. Prosím mohl by mí někdo říct,/protože zatím nemám kotouče 26,5cm/ kolik měří Revox s těmi kotouči? Možná má maketa je asi moc velká na délku má 550mm na výšku 460 mm a hloubka je 200mm jak jsem psal je to zakrytý celý magnetofon, má otvor pro ovládací prvky a zadní kryt tam není.
Udělal jsem si takovou maketu,jak jsem se prve zmínil a připadá mi moc velká,je to na kotouče 26,5cm. Prosím mohl by mí někdo říct,/protože zatím nemám kotouče 26,5cm/ kolik měří Revox s těmi kotouči? Možná má maketa je asi moc velká na délku má 550mm na výšku 460 mm a hloubka je 200mm jak jsem psal je to zakrytý celý magnetofon, má otvor pro ovládací prvky a zadní kryt tam není.
Právě jsem se díval a někdo prodává kryt na Revox B 77. Volal jsem dotyčnému.zda by se hodil i na A77,nedokázal mě odpovědět,ale dozvěděl jsem,že kryt drží i na pásku 26,5cm. To znamená,že je tam jen kvůli prachu, aby se neprášilo na pásky. Magnetofon běží jen bez krytu s krytem to nejde. Já bych chtěl takový kryt,aby magnetofon běžel i s krytem, to znamená jiný kryt a tady je otázka zda neudělám chybu? Prosím mohl by mi někdo odpovědět? Děkuji.
Ta informace o krytu k B77 je - pokud nabízí originál - blbost. Ty "dospělé" originál kryty pro A77 i B77 lze mít nasazeny samozřejmě i když mám magnetofon puštěný. Mají 2díly zadní a přední, takže dokonale kryjí. Jak drží? Zadní díl je v případě B77 zafixovaný, vsunutý ve štěrbině mezi předním panelem a bednou.

u A77 je to mírně obdobné (předpokládám jelikož ještě nemám) jen ten zadní díl je širší a leží na bedně lze vidět na obrázku v předchozím příspěvku.
Přední díl je pak zavěšený na zadním pomocí tohoto závěsu na předním dílu.

pak to celé vypadá takto.
Kolik měří Revox s kotouči 26,5cm?? No tak to lze snadno vypočítat jak správně píšeš jsou 26,5cm velké

u A77 je to mírně obdobné (předpokládám jelikož ještě nemám) jen ten zadní díl je širší a leží na bedně lze vidět na obrázku v předchozím příspěvku.
Přední díl je pak zavěšený na zadním pomocí tohoto závěsu na předním dílu.

pak to celé vypadá takto.

Kolik měří Revox s kotouči 26,5cm?? No tak to lze snadno vypočítat jak správně píšeš jsou 26,5cm velké

Plexi dekl na ReVoX ? Zkusit poptat zde, za pokus to stojí:
http://www.vintageaudio.cz/novinky/
http://www.analogtape.cz/
http://www.vintageaudio.cz/novinky/
http://www.analogtape.cz/