Koupě nové sestavy -- po dlouhé době
Koupě nové sestavy -- po dlouhé době
Zdravím zdejší osazenstvo, potřeboval bych prosím trošku poradit či popostrčít nějakým směrem. Cca 14 let poslouchám jednu a tutéž sestavu Marantz PM-63 --- Marantz CD-67 --- B&W DM 602. Už přišel dle mě čas popojít trochu dálé a obnovit sestavu novýmy komponenty, bohožel na top High-end nemám, takže to bude posun pouze o kousek výše.
Jediné o čem mám téměř jasno je zesilova,č chtěl bych patrně zkusit Roksan Caspian M2 - http://www.roksan.co.uk/roksan/roksanpage.php?pageno=47
Jenže co k němu, CD nebo SACD ? je ješte jiná varianta ? Nějaký multifunkčí přehrávač s DVD nechci. Když jsem před těmi 14 lety kupoval první komponenty, SACD formát ještě myslím nebyl, moc jsem dění v hifi nesledoval, takže v tom nyní trochu lítám, Je formát SACD kvalitnější nebo jak moc bych jej využil oproti klasickému ? / viděl jsem nějaká cédéčka hlavně tedy klascikou hudbu./ Který případně pořídit? Zatím jsom se díval pouze na marantzy buď Marantz SA7003 nebo dražší Pearl LITE, myslíte že je vnich dost slyšitelný rozdíl, vytuněný Paerl LITE je o 11k dražší a radši bych investoval později peníze do lepších reprosoustav než do CD kde ten kvalitativní rozdíl nemusí být až tak velký oproti bednám.
Nebo se případně držet značky zesilovače a pořídit CD přehrávač od Roksanu? Tam bych ovšem nemohl koupit vyšši třídu v podbě Caspianu za 40K a šel bych do levnějšího Roksan Kandy K2.
Popřípadě poraďte prosím nějakou jinou kombinaci k zesilovači Roksan Caspian M2.
Reproduktory budu kupovat později / kolem vánoc/ dočasně využiji současné B&W DM 602, u repro bych chěl následně investovat něco kolem 50-60k.
Moc díky za případné rady a inspiraci.
Jediné o čem mám téměř jasno je zesilova,č chtěl bych patrně zkusit Roksan Caspian M2 - http://www.roksan.co.uk/roksan/roksanpage.php?pageno=47
Jenže co k němu, CD nebo SACD ? je ješte jiná varianta ? Nějaký multifunkčí přehrávač s DVD nechci. Když jsem před těmi 14 lety kupoval první komponenty, SACD formát ještě myslím nebyl, moc jsem dění v hifi nesledoval, takže v tom nyní trochu lítám, Je formát SACD kvalitnější nebo jak moc bych jej využil oproti klasickému ? / viděl jsem nějaká cédéčka hlavně tedy klascikou hudbu./ Který případně pořídit? Zatím jsom se díval pouze na marantzy buď Marantz SA7003 nebo dražší Pearl LITE, myslíte že je vnich dost slyšitelný rozdíl, vytuněný Paerl LITE je o 11k dražší a radši bych investoval později peníze do lepších reprosoustav než do CD kde ten kvalitativní rozdíl nemusí být až tak velký oproti bednám.
Nebo se případně držet značky zesilovače a pořídit CD přehrávač od Roksanu? Tam bych ovšem nemohl koupit vyšši třídu v podbě Caspianu za 40K a šel bych do levnějšího Roksan Kandy K2.
Popřípadě poraďte prosím nějakou jinou kombinaci k zesilovači Roksan Caspian M2.
Reproduktory budu kupovat později / kolem vánoc/ dočasně využiji současné B&W DM 602, u repro bych chěl následně investovat něco kolem 50-60k.
Moc díky za případné rady a inspiraci.
Re: Koupě nové sestavy -- po dlouhé době
A proc zrovna Roksan? Za stejne penize (nebo i levneji) poridis napr. Marantz PM 15 S2. K nemu potom treba tebou zminovany Marantz SA 7003 a jako boxy B&W CM9, Audiophysic Tempo 25, Dynaudio Focus 220 nebo Canton Vento Reference 7. Moznosti je spousta. 

Jediné o čem mám téměř jasno je zesilova,č chtěl bych patrně zkusit Roksan Caspian M2 Tak jak?
Jak, jsem pasl výše moc jsem se posledních pár let v hifi tématice nepohyboval, takže když jsem se poslední dobou rozhoupal ke koupi nové sestavy, tak jsem začal číst různé testy, recenze a články na intrtnetu. Konkrétně ten Roksan byl velmi preferováný a vychvalovaný / zejména tedy na domácích britských ostrovech /. A myslím že je oproti Marantz 15 S2 i o 10k levnější, pokud je ceník u KAS Audio aktuální /39.990,- nopak Marantz 15 S2 jsem pod 50k neviděl, ale nehledal jsem, takže někde možná je/ Samozřejmě vím že něco někde číst je rozdíl oproti tomu, danou věc slyšet na vlastní uši, každému sedí něco jiného. Roksan jako značka je mi i sympatičtější než někteří "velkovýrobci".
Ale zatím netrvám na tom že musím koupit zrovna Roksan Caspian, jen bych chtěl vědět jestli nemá někdo konkrétní zkušenost s tímto zesilovačem, a jak se projeví případná kombinace s jiným třeba SACD přehrávačam. Klidně duporučte i komponenty od jiných výrobců, podmínka je cena zesilovače do 40k. SACD player max. 25-30, ale klidně i měně pokud bude přístroj dobrý, zde by byla pod 20k asi jediná možnost ten Marantz SA 7003.
Ale zatím netrvám na tom že musím koupit zrovna Roksan Caspian, jen bych chtěl vědět jestli nemá někdo konkrétní zkušenost s tímto zesilovačem, a jak se projeví případná kombinace s jiným třeba SACD přehrávačam. Klidně duporučte i komponenty od jiných výrobců, podmínka je cena zesilovače do 40k. SACD player max. 25-30, ale klidně i měně pokud bude přístroj dobrý, zde by byla pod 20k asi jediná možnost ten Marantz SA 7003.
Ceske ceny jsem, pravda nesledoval, vychazim z toho, co mi vyhodil nemecky Google. U "Hifi Regler" a Elektrowelt24 stoji Marantz 1799,-€, pricemz Regler je (po dohode) ochoten jit az na 1649,-€ (plus postovne). Roksan jsem pod 1950,-€ nenasel a v Britanii stoji 1649.-Liber. A jedna zasadni vec by, alespon mne, tahla k Maranzi: Vyborny Phono Pre! Videno takhle, vyjde Marantz tak ci tak levneji.
http://www.google.de/products/catalog?h ... JoBEPMCMAA

Když pokukuješ po britských ostrovech-Další novinka nová řada CA AZUR 851: http://www.tykon.cz/novinky/cambridge-a ... r-851.html
Ano jak píše Prospero
Pokud chcete opravdu kvalitní Phono vstup, tak doporučím jednoznačně Marantz. Velmi kvalitní je také předzesilovač v PM-15, PM-11
Roksan je hodně zapomenutá a kvalitní značka. Lidé raději dávají přednost značce Naim.
Z SACD přehrávačů bych doporučil něco z produkce Linn, klidně i z druhé ruky.
Pokud chcete opravdu kvalitní Phono vstup, tak doporučím jednoznačně Marantz. Velmi kvalitní je také předzesilovač v PM-15, PM-11
Roksan je hodně zapomenutá a kvalitní značka. Lidé raději dávají přednost značce Naim.
Z SACD přehrávačů bych doporučil něco z produkce Linn, klidně i z druhé ruky.
Rothaudio
Pajkas : Tedy já bych na Tvém místě upgrade sestavy začal spíše z opačného konce, tj. výměnou beden.. A dle výsledku teprve zvažoval evtl. výměnu zesilovače a CD přehrávače...
Děkuji všem, za rady a doporučení, klidně vyslechnu i další návrhy. Jinak s tím Marantzem mě už začínáte nahlodávat, budu o něm velmi uvažovat, CA Azur také určitě zajímavá záležitos, připisuji do kolonky favorité.
Jsem rozhodnutý vyměnit komplet sestavu, Marantz níšší třídy si nechávat nebudu, chci jít o něco výš, jestli je lepší začít od beden tak si nechám o tomto klidně poradit, já jesm uvažoval, že koupím Zes+SACD a konkrétně s těmito komponenty si poté půjdu vybrat nějaké reposoustavy, moc nespěchat, časově nijak tlačený nejsem, vyzkoušet více reprosoustav od více výrobcu klidně ve více studiích. Pokud to myslím nějak blbě, klidně me opravte jak to udělat správněji.sekal píše:Pajkas : Tedy já bych na Tvém místě upgrade sestavy začal spíše z opačného konce, tj. výměnou beden.. A dle výsledku teprve zvažoval evtl. výměnu zesilovače a CD přehrávače...
nebyl by nejaky prodejce pobliz hranic ? precijen nechat si to posilat, na to nemam odvahu ..Prospero píše:Ceske ceny jsem, pravda nesledoval, vychazim z toho, co mi vyhodil nemecky Google. U "Hifi Regler" a Elektrowelt24 stoji Marantz 1799,-€, pricemz Regler je (po dohode) ochoten jit az na 1649,-€ (plus postovne). Roksan jsem pod 1950,-€ nenasel a v Britanii stoji 1649.-Liber. A jedna zasadni vec by, alespon mne, tahla k Maranzi: Vyborny Phono Pre! Videno takhle, vyjde Marantz tak ci tak levneji.![]()
Jednou Marantz, navzdy Marantz!
(Jinak: ten posun k vyssim modelum je opravdu slysitelny.) A... uvazujes naprosto spravne, nikam se nehon, v klidu poslechni par kombinaci a potom se rozhodni. (A klidne se i poptej, jakymi kabely je co pripojeno, to usetri pozdejsi dalsi "pokusy".) Nic ti preci nebrani koupit bedny, ktere se ti "dnes" budou v te ci te kombinaci libit, az "zitra". Zmena modelu u reproduktoru probiha preci jen trochu pomaleji nez u elektroniky.
Preji hodne stesti a stastnou ruku. (Ci spise ucho.) 

Adresa "Hifi Regler" je: August-Horch-Str.19, 95213 Münchberg. (Oberfranken) Z Chebu nebo Karlovych Varu to daleko neni, ale nevim kde bydlis ty. Z poslani bych ale u zesilovace strach nemel, ja zakoupil reproduktory a i to bylo bez problemu. (Ovsem v Nemecku.)
dekuju, bydlim v Plzni, takze to neni takova dalkaProspero píše:Adresa "Hifi Regler" je: August-Horch-Str.19, 95213 Münchberg. (Oberfranken) Z Chebu nebo Karlovych Varu to daleko neni, ale nevim kde bydlis ty. Z poslani bych ale u zesilovace strach nemel, ja zakoupil reproduktory a i to bylo bez problemu. (Ovsem v Nemecku.)
Při výměně sestavy bych začal u zesilovače, protože nejkritičtější nákup představují reprobedny a při jejich poslechu ve studiu můžeš s sebou vzít svůj zesilovač, což je snadnější, než tahat bedny (tedy pokud nenajdeš takového dobráka, který by ti bedny zapůjčil domů, což by bylo ideální).
Pokud by ses rozhodl pro Roksan, doporučuji zkusit nejdříve oficiálního prodejce KAS AUDIO v Praze. Pan Kalina je velmi slušný člověk a pokud mohu posoudit z vlastní zkušenosti, prodává za rozumné ceny.
Pokud by ses rozhodl pro Roksan, doporučuji zkusit nejdříve oficiálního prodejce KAS AUDIO v Praze. Pan Kalina je velmi slušný člověk a pokud mohu posoudit z vlastní zkušenosti, prodává za rozumné ceny.
Zdravím a nabízím jedinečnou sestavu Marantz Pearl jedná se o zesilovač a CD přehrávač v limitované sérii 500 ks pro celý svět kdy do ČR byli dodány pouze dva kusy a jsou konstruovány a vyladěny samotným šefkonstroktérem marantzu. Původní cena obou konponentů byla 180.000 a jen proto, že jsem přešel na specielní lampové zesilovače tak je nyní prodávám za neskutečnou cenu 60.000Kč za oba přístroje. Jsou oba ve stáří cca 2,5 roku ale minimálně hrané protože zhruba jen půl roku v roce jsem v české republice a od podzimu lonského roku jsem přešel na profesionální přístroje o jednu nulo výše. Bohužel moje děti nejsou hudební fandové tak celou předešlou sestavu prodávám.
V případě zájmu jsem kousek od Prahy východně a telefon na mne je 605217966. Děkuji za zájem.
V případě zájmu jsem kousek od Prahy východně a telefon na mne je 605217966. Děkuji za zájem.