Koupě stereo sestavy z bazarových kousků

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
hajnej
Kontaktovat uživatele:

Koupě stereo sestavy z bazarových kousků

Příspěvek od hajnej »

Zdravím místní HiFi komunitu,
poté co jsem si uvědomil že mám v autě daleko kvalitnější poslech než doma v obýváku, jsem se rozhodl že si konečně pořídím svou první stereo aparaturu.
Před 14-ti dny jsme nevěděl která bije, chvíli jsme si četl na internetu, navštívil pár studií (2) v Praze, ale sám si netroufnu něco vybrat.
Nicméně vím že chci čistý stereo, chci si vybírat ne moc staré bazarové kousky (cca 5 let).

Současnost: CD v 20 let starým mini systému Technics HD81 nebo PC --> LAN --> TV Samsung --> FiiO D03K TAISHAN --> Technics mini systém.
Co poslouchám: Hlavně Art rock, koncerty všeho druhu přes TV, občas nějaký Jazz, rozhodně se nebráním vážné hudbě (ale ta se momentálně na tom mini systému fakt nedá poslouchat)
Prostory: Klasická bytovka, obývák 4,5 x 5,0 metrů, aby to prošlo, bedny budou muset být na polici u stěny.
Budoucnost: Foobar 2000 --> USB --> DAC --> Integrovaný stereo zesilovač --> Dvoupásmové regálovky (přední bass reflex)
Případně: LAN --> Streamer --> Integrovaný stereo zesilovač --> Dvoupásmové regálovky (přední bass reflex)
Cenový limit: 30 tis. Kč (včetně kabeláže), snad to bude stačit.

Začal bych výběrem regálovek a budu pokračovat ke zdroji.
Uvítám jakýkoliv připomínky k vloženým odkazům, kompatibilitě komponent, nebo doporučení co by se kde dalo pořídit.
Dneska končím zítra se podívám co se kde nabízí.

Díky za podporu.

Odpovědět