křivě jehla na přenosce OMB 5E

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Davi
Kontaktovat uživatele:

křivě jehla na přenosce OMB 5E

Příspěvek od Davi »

Ahoj, potřeboval bych poradit ohledně křivé jehly na přenosce OMB5E.

Přenoska je z Debutu III, po celou dobu na ní byl kryt, a nebyla použita a přesto je jehla lehce křivě do strany. Pokusil jsem se udělat takový náčrt k pochopení, zkrátka když vezmu že jehla je normálně zcela kolmo rovně, tak u té mé je trochu do strany, cca 35% ke stěně. Je to normální nebo je to špatně? Dá se s tím něco udělat?

Děkuji za jakoukoliv odpověď, s přenoskama zatím nemám zkušenosti tak nevím.

Obrázek

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: křivě jehla na přenosce OMB 5E

Příspěvek od Prospero »

Mirna odchylka hrotu ci chvejky je obcas k videni i u podstatne drassich systemu (mluvim zde ale o 1 az 3 stupnich). To, co znazornuje tva skica je uz jednoznacne prilis a nepomuze ani nastaveni azimutu. (Vypada to trochu jako by byla hrana s prilis vysokym nastavenim antiskatingu.) Pokud je jeste v zaruce doporucil bych reklamaci, pokud ne s jistotou vymenu jehly.

Davi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Davi »

Nemám jí teď u sebe, jinak bych vyfotil makro, ale 1-3 stupně určitě ne, bude to určitě tak 10 stupňů možná i více. Hraná nebyla vůbec, já jsem ani nesundával kryt. Musel s ním někdo manipulovat mimo mojí přítomnosti a možná zavadit o jehlu a pohnout s ní, nic jiného mě nenapadá, ale nikdo se mi nepřiznal.

V záruce už není, navíc by to stejně asi neuznali, to jsem měl zkontrolovat hned, pokud to tak bylo už při prodeji.

V každém případě díky za odpověď ;)

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

S prenoskami je to jako se zbranemi, oboji nejlepe uchovavat v plechove skrini s visacim zamkem a klic kolem krku. :D Kdyz se neco stane, tak to pochopitenne nikdo nebyl! :x

MPK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MPK »

..si vzpomínám, jak jsem četl, že v Audio Ego jim pečlivá uklizečka hadrem otřela hrot přenosky Denon DL-S1 :D

Davi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Davi »

Tak naštěstí je to "jen" OM5E, taky jsem se mohl takhle vyškolit i na dražší že, mám teď na gramu 2M Blue i když z druhé ruky, OM5 byla jen jakože ke gramofonu.

Zkusit jí nějak vychýlit zpátky "násilím" na druhou stranu je asi úplnej nesmysl že. Dávat novou jehlu nebudu, je to skoro v ceně celé přenosky. Chtěl jsem ji prodat tak bohužel no.
Postnu pak ještě to makro až ji budu mít v ruce.

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Není až takový problém vzít pinzetu a chvějku i s vychýlenou jehlou pootočit tak, aby se narovnala.
Je potřeba jen slušná, chirurgická pinzeta, dobré oči (či silné zvětšovací sklo) a pořádné osvětlení.
Jo a netřesoucí se ruce...
kabelguru.cz

Davi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Davi »

Už ji mám u sebe, a je to 6-8 stupňů odhadem. Pro změnu zase nemám foťák u sebe, ale tak nevadí, každej evidentně ví o co jde.

šeďour: Opravdu? zkusím to, za to nic nedám, ale nepodepíše se to na ní nějak špatně? Zkrátka kdyby se mi to povedlo jak říkáš, bude hrát jak by měla?

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Vic zkazit uz stejne nemuzes. A vzpomel jsem si, ze jsem kdysi (jeste v davnem praveku) provedl podobnou operaci u jehly na Shure 75 a ono to vyslo. Tak drzim palce. *2thumbsup*

Odpovědět