Zdravím,
stavím si první sestavu, mám gramo Tesla NC 500 a původní plán bylo sehnat (mám vyhlídnutý) zesilovač Tesla AZS 223 (1000kč), nebo zvažuji jestli koupit toto:
http://elektro.bazos.cz/inzerat/1829194 ... dmende.php (tuner bych přivítal vřele)
nebo http://elektro.bazos.cz/inzerat/1820376 ... CT7050.php
Můžete mi prosím poradit, jestli za ty peníze mít i tuner, popřípadě u Dualu CD přehrávač, nebo vzít tu teslu a mít vše od ní (to se mi jako laikovi zamlouvá více).
Popřípadě mi můžete poradit ještě s reprobednama, představoval jsem si nějaké Tesly ARS (1014 třeba) tak okolo tisícovky. Kdyby jste třeba i o něčem věděli...
který zesilovač ze dvou
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: který zesilovač ze dvou
AZS 22X jsem poslouchal v letech kolem 1975-7 u kamaráda ve spojení s gramcem NC440. Bedny nějaké Tesly, 2pásma, takové hluboké, s ARV160. Na tehdejší dobu velice pohodový zvuk, ale bylo to simě emocionální, protože já v té době co by 15-17letý šolda neměl nic než šasi HC43 s krystalovým rydlem a sluchátkový zesilovaž na bázi nějakých gremaniových tranzistorů s jedním stupněm a sluchátka postavení z vložek mikrofonů AMD 108:-)
Já bych tu Teslu z nostalgie vzal, protože to hrálo fakt slušně. Ale jak říkám u mě to bylo ovlivněno silným prožitem z mládí a de facto i 1. setkáním s lepší muzikou, než jsem měl já. Toto setkání nastartovalo pak moji hifistickou cestu směrem k nekonečné řadě domadělo zesilovačů od Texanů, Transiwattů, Sinclairů až po DPA...Pak jsem tohu nechal, protože mi "ujel vlak" a radši jsm už aparát kupoval s tím, abych ho mohl záhy se ztrátou prodat a hledat další, stejně hrající, jen dražší:-))))
Naštěstí rychlost změn aparátu se snížila limitně k nule.
Sorry za trochu delší proslov:-)
Já bych tu Teslu z nostalgie vzal, protože to hrálo fakt slušně. Ale jak říkám u mě to bylo ovlivněno silným prožitem z mládí a de facto i 1. setkáním s lepší muzikou, než jsem měl já. Toto setkání nastartovalo pak moji hifistickou cestu směrem k nekonečné řadě domadělo zesilovačů od Texanů, Transiwattů, Sinclairů až po DPA...Pak jsem tohu nechal, protože mi "ujel vlak" a radši jsm už aparát kupoval s tím, abych ho mohl záhy se ztrátou prodat a hledat další, stejně hrající, jen dražší:-))))
Naštěstí rychlost změn aparátu se snížila limitně k nule.
Sorry za trochu delší proslov:-)
Re: který zesilovač ze dvou
Dobrý den,Zdeny Ta Vaše hifi cesta to znám.To není vášeň to je diagnoza, ale prý se to dá léčit.Jak jste zmenšil rychlost změn a je to trvalého charakteru