Kupa stereo systemu & gramofonu

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
magicnr
Kontaktovat uživatele:

Kupa stereo systemu & gramofonu

Příspěvek od magicnr »

Ahojte,

v uvode sa priznam (aby som sa vyhol kamenovaniu) ze nie som ziaden expert, a do sveta Hi-Fi sa iba dostavam, a spoznavam terminologiu a veci ktore vacsina z ludi na podobnych forach uz nema problem.

Preco som vobec zacal tieto veci riesit - rad si vychutnavam hudbu, a mam rad kvalitne podanie hudby, nesedia mi nekvalitne nahravky komprimovane v PC, a plastove reproduktory ma dohanaju miestami k sialenstvu.

Plan je kupit zakladnu Hi-Fi zostavu (viem ze pri tom sa nezastavim, ale momentalny limit je dany a musim sa ho bohuzial drzat...) celkovo do nejakych 2200EUR (cca 58000CZK)

Jedna sa o par stlpovych 3 pasiem, stereo receiver a gramofon, miestnost nie velmi velka, cca 20m2 a obmedzeny priestor na umiestnenie repro, takze bohuzial zadny bassreflex neprichadza do uvahy.

Rozhodnuty som pre gramofon - Pro-Ject Debut Carbon + Ortofon 2M Blue.

Receiver a repro budem potrebovat zladit, no po velmi dobrej rade som zacal pozerat po Yamaha R-S 700, ktory zatial na pohlad aj podla recenzie ktoru som cital by mal splnat moje poziadavky. Ma aj Phono Preamp, takze nebude treba dokupovat ku gramofonu samostatne.

Reproduktory su vsak zjavne celkom problem vybrat, dokazali by ste poradit?
Cena cca 1500EUR (okolo 40000CZK), po radach za ktore som vdacny, som uvazoval nad Wharfedale Diamond 159 (tam sa na moju malu miestnost bojim prilis silnych basov) alebo Elac FS187/FS189. Dali Ikon 6 MK2 mali dost nevyrovnane ohlasy od ludi, a bohuzial Quadral Ascent 90 maju zadny bassreflex.

Dufam ze kym vyberiem za pomoci rad a recenzii vhodne repro tak sa z toho nezblaznim.. :) ... kazdopadne dakujem za akekolvek ohlasy!

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Kupa stereo systemu & gramofonu

Příspěvek od Prospero »

Nebylo by mozna spatne napsat take, jakou muziku poslouchas. ;)

Ale ode mne dva tipy i bez toho.
Nedavno jsem mel moznost poslechnout si u kamarada velmi zajimave repro:

http://www.amazon.de/Dynavox-Impuls-III ... B005NHFRX0

Ze ti jmeno firmy nic nerika? Nic si z toho nedelej, ja je doposud znal take jen jako vyrobce levne elektroniky a prumernych lampacu. :D
Impuls 3 jsou ale velmi dobre provedene (a jsou to pekni mackove) nemaji ale problem s umistenim v mensich mistnostech a temer u zdi. Maji velmi dobrou ucinnost, takze je lze krmit i pomerne slabym zesilovacem. (V mem pripade to byl lampac Opera M 100 Plus.) Mistnost moc velka nebyla (cca. tak 4 x 5m) a zvuk velmi lahodny a prijemny, vzhledem k cene rekl bych dokonce mirne nad prumerem.

Jako „regalovou“ alternativu jeste pridam tyhle „trpasliky“, kteri ale na stabilnim stojanu dokazi vykouzlit takovou atmosferu, ze se clovek jen divi.
Na lonske vysteve v Mnichove jsem po celou dobu jejich poslechu marne hledal subwoofer. Zadny tam nebyl. :P

http://www.amazon.de/KEF-Studio-Monitor ... 512&sr=8-1

(Ty odkazy davam jen pro ilustraci.)

P.S.: Ten gramec je, myslim, velmi dobra volba. A vzhledem k cene obou alternativ by ti zbylo vice penez na receiver. ;)

magicnr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od magicnr »

Diky moc za tipy, tie electry by som si siel velmi rad vypocut nech mam predstavu, vyzeraju masivne az brutalne!

K tomu dalsiemu, uplna pravda, nenapisal som co pocuvam takze cca takto...ked si tak rozoberiem na drobne co vlastne pocuvam ake styly hudby..tak je to az prilis roznorode.. od klasiky - vivaldiho po rachmaninova, cez akustiku, jazz, blues, rock'n'roll, az po modernejsie veci postrock, alebo alternativny rock iamx, massive attack, radiohead konciac sviznou elektronikou..a nehovorim ze si niekedy nepustim na gramo nejakeho stareho snoop doga, beastie boys, alebo cypress hill...

Este mi boli velmi odporucene VMAudio - VMA II ako pomer cena/kvalita .. vychadzaju na cca 1000eur co je velmi dobra cena..

Lepsi receiver ? hm aku dobru alternativu by si odporucil prospero? ak by som bol ochotny investovat viac co by bolo vhodne riesenie podla teba? dakujem!

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

U receiveru se radeji zdrzuji hlasovani. :P
Moc se o ne nezajimam a tak ti v tomhle bude muset poradit nekdo jiny. Vychazim ale z toho, ze kdyz na nej budes mit vice penez, budes mit sirsi volbu. ;)

magicnr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od magicnr »

Dik aj tak, lepsie napisat takto ako kopec ludi co kecaju o veciach o ktorych toho moc nevedia, to si cenim velmi!

Nakoniec padlo rozhodnutie VMA-II + Pro-Ject Debut Carbot + Ortofon 2M Blue, to je rozhodnute..a tym ze repro su lacnejsie ako som planoval , ostava viac penazi na Stereo Receiver s Phono PreAmpom.. (nie zosik+koncak, to u mna bohuzial nie je mozne riesenie).. okolo 600-700 EUR (cca 16-20tis CZK)

Povodne som mal vybratu Yamahu R-S 700, ale pokial viem priplatit za nieco kvalitativne vyssie, tak by som do toho siel :)

Robur
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robur »

Zdravím,měl bys se při hledání taky podívat na www.hifibazar.cz Jsou tam jak starší tak i nové věci a cena je taky v poho a ještě máš u toho zaruku. Kombinace reciever a gramo asi nebude nejšťastnější. Stereo zesilovač ti da za meně peněz vice. Taky jsem měl nazor,že reciever za X peněz bude i na stereo stačit,ale je to jinak. Mám doma reciever Pioneer SC LX72 a na stereo budu k němu doplňovat na přední repro samostatný stereo zesilovač. Měl jsem od známeho zapujčený zesilovač NAD C370,který jde připojit jako koncový,po zapojení na reciever se zvuk dostal uplně někde jinde (v dobrém slova smyslu). Jestli je možnost tak navšívit nějake studio a poslechnout na vlastní uši a pak si udělat svuj nazor.

Odpovědět