v uvode sa priznam (aby som sa vyhol kamenovaniu) ze nie som ziaden expert, a do sveta Hi-Fi sa iba dostavam, a spoznavam terminologiu a veci ktore vacsina z ludi na podobnych forach uz nema problem.
Preco som vobec zacal tieto veci riesit - rad si vychutnavam hudbu, a mam rad kvalitne podanie hudby, nesedia mi nekvalitne nahravky komprimovane v PC, a plastove reproduktory ma dohanaju miestami k sialenstvu.
Plan je kupit zakladnu Hi-Fi zostavu (viem ze pri tom sa nezastavim, ale momentalny limit je dany a musim sa ho bohuzial drzat...) celkovo do nejakych 2200EUR (cca 58000CZK)
Jedna sa o par stlpovych 3 pasiem, stereo receiver a gramofon, miestnost nie velmi velka, cca 20m2 a obmedzeny priestor na umiestnenie repro, takze bohuzial zadny bassreflex neprichadza do uvahy.
Rozhodnuty som pre gramofon - Pro-Ject Debut Carbon + Ortofon 2M Blue.
Receiver a repro budem potrebovat zladit, no po velmi dobrej rade som zacal pozerat po Yamaha R-S 700, ktory zatial na pohlad aj podla recenzie ktoru som cital by mal splnat moje poziadavky. Ma aj Phono Preamp, takze nebude treba dokupovat ku gramofonu samostatne.
Reproduktory su vsak zjavne celkom problem vybrat, dokazali by ste poradit?
Cena cca 1500EUR (okolo 40000CZK), po radach za ktore som vdacny, som uvazoval nad Wharfedale Diamond 159 (tam sa na moju malu miestnost bojim prilis silnych basov) alebo Elac FS187/FS189. Dali Ikon 6 MK2 mali dost nevyrovnane ohlasy od ludi, a bohuzial Quadral Ascent 90 maju zadny bassreflex.
Dufam ze kym vyberiem za pomoci rad a recenzii vhodne repro tak sa z toho nezblaznim..