Kvalita sluchátkových výstupů CD přehrávačů

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Tomas_Ch
Kontaktovat uživatele:

Kvalita sluchátkových výstupů CD přehrávačů

Příspěvek od Tomas_Ch »

Dobrý den,

chtěl bych všechny požádat o zkušenosti s kvalitou sluchátkových výstupů CD přehrávačů. To jest : máte konkrétní zkušenost se značkami či modelem? Překvapil Vás nějaký player, nebo dle Vašeho poslechu ve srovnání se samostatnými sluchátkovými zesilovači vždy zcela propadají? Mířím na CD nižší střední, stávající sluchátka představují ostatně střední třídu – Senn HD280 Pro (300 ohmová verze!), takže hledám i cenově přiměřené řešení. V rámci využitelnosti diskuse i pro ostatní ale rád uvítám i názory bez (cenových) hranic.

Brouzdáním po netu jsem se nikam nedostal. Technické specifikace výrobců i testy bohužel o parametrech či kvalitách sluchátkových zesilovačů v přehrávačích většinou mlčí (pouze u Marantzů jsem našel označení typu sluchátkového zesilovače), sem tam uvedou impedanci jinak ticho. V historii také nic. Takže i když plánuji vyrazit na poslech, ocením vaše konkrétní postřehy, názory i odkazy na další zdroje . Věřím, že se nějaké názory sejdou, protože i ti co jedou na sluchátkáč, občas píchnou kolík i vedle, aby si vytříbili rozdíly.

Můj dotaz je osobně motivovaný, protože bych chtěl pořídit CD player s dočasným využitím pouze pro sluchátka. Dnes poslouchám z notebooku. Z praktických důvodů nepreferuji kombinaci zdroj (+ DAC) + sluchátkáč, ale upřednostňuji jednu krabici.

Díky předem. T

david
Kontaktovat uživatele:

Re: Kvalita sluchátkových výstupů CD přehrávačů

Příspěvek od david »

Tohle je trochu problem, protoze vetsina poradnych prehravacu sluchatkovy vystup nema. Nicmene mozne reseni se jmenuje Vincent CD-S2 (http://www.hifionline.cz/cd-prehravace/ ... ent-cd-s2/), ten ostatne spada i do tridy, kterou popisujes. Mel jsem ho, krmil jim mimo jine i AKG K271 a uzil si s nim dost muziky ;) Pak me pan Holcner naucil na bedny a diky mu za to...

Musim jen upozornit, ze pro velmi citliva sluchatka by na nem mohl byt problem trosku horsi soubeh kanalu pri velmi tichem poslechu, nicmene u zmineny Senn bych to necekal.

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Vincenty můžu jen doporučit. Mám Vincent CD S6 a nevím zda je to těma lampama, ale sluchátkový výstup je výbornej *thumbs up*

Hopp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hopp »

Tiez som pred casom pouzival sluchatkovy vystup na Vinckovi S 1.1. a s 32-Ohmovymi Beyerami DT860 si rozumel viac nez dobre. AKG K271, o ktorych pisal david, maju 55 Ohmov. 300-Ohmove Senny vsak budu podla mna pre vystup na playeri velkym sustom. Utiahnut ich sice dokaze, ale urcite z nich nedostane vsetok potencial, ktorym disponuju. Mam to overene na 250-Ohmovych Beyeroch DT880. Na samostatnom sluchatkovom zosilovaci je ich zvuk podstatne lepsi. Okrem Vincenta mam skusenosti este s Denonom 1500, kde to bolo defacto to iste, cize nizkoohmove sluchatka hrali dobre, podstatny rozdiel vsak bol v samotnom charaktere zvuku. Denon hral v porovnani s Vinckom na moj vkus prebasovane. Takze pokial trvas na jednej krabici a neuvazujes dokupit samostatny sluchatkovy zosilovac, je treba vyrazit zo sluchadlami na posluch a vybrat ten player, ktory Ti najviac zvukovo sadne. Zmierit sa vsak treba s tym, ze potencial sluchadiel ktore vlastnis, nevyuzijes naplno.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

je to provizórium pro nouzový poslech, běžně nemá regulaci tone, symetrie, v lepším případě jen hlasitost souběžně pro oba kanály

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

lechos píše:je to provizórium pro nouzový poslech, běžně nemá regulaci tone, symetrie, v lepším případě jen hlasitost souběžně pro oba kanály
Spravne hifi hracky prece regulaci tone a symetrie nemaji, ne? ;)))

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

david píše:
lechos píše:je to provizórium pro nouzový poslech, běžně nemá regulaci tone, symetrie, v lepším případě jen hlasitost souběžně pro oba kanály
Spravne hifi hracky prece regulaci tone a symetrie nemaji, ne? ;)))
ano, o tom se leda spekuluje ale každý audio man v tajnosti doma používá...k čemu potom loudness a grafický ekvalizér, že...

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Ještě dodám že Vincek se může někomu jevit jako poněkud ostřejší, někomu může vadit málo basů... Pro mě má zvuk velký prostor se spoustou detailů, hlavně na výškách. Basů je sice méně ale jsou dobře čitelné. (stále se bavím o sluchátkovým výstupu) Kdybych ale chtěl poslouchat hudbu hlavně na sluchátkách (jakože neposlouchám, vadí mi jakýkoli ovary na uších :) , rozhodně se podívám po nějakým sluchátkovým zesilovači, zas to bude o něco dále...

Tomas_Ch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas_Ch »

Ok, díky za postřehy. Vincent zařadím a sluchátkáč porovnám. Poslechnout chci právě kvůli 300 Ohmům 280tek. Většina CD palyerů, pokud to ve specifikaci udávají, se s výstupní impedancí pohybuje rozhodně níž. U zesilovačů (integráčů) to ostatně bylo podobné, jen Yamaha pokud si pamatuju vyčnívala, ta uváděla i u těch nejlevnějších zesíků snad 400 nebo 500 Ohmů pro sluch. výstup. Papír ale snese leccos, já vím....

Budu hledat - v podstatě mě to baví :D

Jinak David/Vinntage - Pokud jde o "Bedny", vím moc dobře, že bedny jsou o něčem jiném a rozhodně nejsem zavilý sluchátkář. Zvuk by se tak nějak přirozeně nést až vznášet :lol: Prostě teď okolnosti svědčí pro sluchátka... Můj čas s (lepšími) repro přijde, o to strach nemám. :) Nespěchám!
T

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

tak přeji hodně zdaru při laborování *thumbs up*
pro mě jsou sluchátka asi to co pro psa náhubek :-) jinak jsem názoru, že za málo peněz se dá pořídit na tomto poli hodně muziky, například sluchátka za 8 tis plus sluch zesilovaš dejeme tomu za desítku poskytne nadstandardni zážitky, kdežto bedny za 18 je furt nžší střední...
takže myslím že tvá cesta je správná, s kvalitním sluch. zes a ovarama se namlsáš a pozdeji jak budeš kupovat bedny s nespokojiš jen tak s ledasčím :-)

PetrJ

Příspěvek od PetrJ »

Velmi pěkná recenze k tématu je zde: http://www.6moons.com/audioreviews/audi ... nning.html. Přehrávač má netradičně kvalitní sluch. výstup a dohromady se špičkovými sluchátky hraje skvěle. Je tam i postřeh o tom, na kolik vyjde srovnatelná (samozřejmě s výjimkou podání prostoru) sestava s repry.
it's extremely unlikely that a $10,000 loudspeaker system with the necessary preceding hardware will be as high-resolution, linear and musically compelling as today's $1,800 mini rig

Odpovědět