kvalitní stereo s malou bednou

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
hampejz
Kontaktovat uživatele:

kvalitní stereo s malou bednou

Příspěvek od hampejz »

Hezké svátky všem netopírům od nahluchlého ucha :)

rád bych požádal o pomoc s výběrem malého audia pro sebe.Zde přikládámfoto svého pracovního místa, kde je vidět prostor.
https://dl.dropbox.com/u/21370710/Hampl_stereo.pdf

Přikládám ho proto, jelikož si nejsem jist, že mnou investované peníze budou k něčemu v takovýchto poslechových podmínkách.

- Zdroj přehrávání: MacBook - raději USB, ale i optika je možná, samozřejmě i analog, ale rád bych vynechal převodníky Mac (i když dle zvukařů má dobré - samozřejmě oproti počítačům, ne audiofilním DAC)
- připojení k DAC nebo raději k zesilovači s USB vstupem (líbí se mi třeba Cambridge Audio 651A)
- repro, která budou dobře hrát a to i basy (myslím dobře na regály) v daných podmínkách
- žánr nejvíce Jazz a Rock

Možné cesty:
- Zmíněny CA651A a k němu starší repro
- starší zesík, starší repro a jaký DAC?
- aktivní monitory
nebo se na všechno vykašlat a koupit trochu hrajicí počítačové repro jako třeba bowersy MM1 (dle mě na to co hrají je to hodně předražené)
nebo nějaký mini set jako třeba DENON D-F109C či tak něco.

Rozpočet 15tis bez DPH, strop 20tis bez DPH

V současnosti jsem pokukoval po:
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... m1-kevlar/
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... us-kevlar/
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... -nad-c352/
http://elektro.aukro.cz/bw-dm-610i-i2897546473.html
http://www.k24.cz/product/100089/Audio_ ... B_DAC.html
Novou pětkovou či šestkovou řadu Marantz zesilovačů

V obýváku hraju AVR Onkyo NR708 s Monitor Audio R250 - postavené na Bronz sérii. Byl to kompromis designových repro, které trochu hrají a netahají úplně vše přes SUB (většina těchto hraček co jsem slyšel, musela mít dělící frekvenci na 80-120Hz a někde se dal i SUB určit prostorově). Ale nejvíc času jsem v pracovně viz první foto a chci aby to hrálo potichu při práci v plném rozsahu (hodně repro chybí středy), ale zároveň příjemně. Třeba moje MA hrají perfektně vejšky, takže Rocková kytara je pecka, ale u hlavy bych to mít nechtěl.

Díky moc za rady

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: kvalitní stereo s malou bednou

Příspěvek od Prospero »

A co takhle neco ze sortimentu Pro-Ject Audio? ;)
Pro tvuj "prostor" se primo nabizeji.

hampejz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hampejz »

Dekuji za nasmerovani, priznam se, ze tuto firmu neznam, jen, ze jejich zakladni USB DAC neni zadna slava. Co se tyce repro, tak velikostne super, ale asi bych radsi sahnul k panu Barletovi pro Bonbonus. Mimochodem pokud nekdo prodavate svoje stare pro mne vhodne stereo, klidne nabidnete.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Nic proti nim, ale Bonbonus taky neni nearfield repro ? Neni lepsi to cele resit necim pro ty ucely urcenym (nearfield aktivy) ?

hampejz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hampejz »

Ano nejsou. Myslím, že sama o sobě je toto zásadní otázka. Raději pasiv či aktivní monitory (tedy near field). Furt nevím co to bude dělat mít pasiv metr od hlavy 5 hodin denně... To je přesná otázka. Pokud monitor, tak netuším vůbec nic, nikdy jsem se s nimi pořádně nesetkal (krom kamaráda, který má nějaký na DJing, ale to je samé bum cink) za pár šupů. Takže, kde hledat? Dynaudio?

hampejz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hampejz »

dnes jsem si byl poslechnout právě zmíněné Bonbonusy. Připojený na Cambridge Audio 651a. Musím říct, že mě to mile překvapilo. Hrálo to jak z praku. Potichu i nahlas byl zvuk velice plný, s prostorem a detaily. I bas to zvládne příjemně. Ale ta cena nového setu je mnohem výše než jsem původně plánoval. Mám nabídku za stejné peníze i na NAD 356BEE DAC s Wharfdale Diamond 10.1, ale tuto kombinaci jsem neslyšel.

Večer jsem si byl u kamaráda hudebníka poslechnout ještě aktivní monitory Krk Rokit 5G2 připojený na nějaké profi zvukovce (asi za 15k) a to mi teprv vyrazilo dech. Hudba se vším všudy. Co tam má být tam je. Prostor, detail (třeba jak cinkne trsátko do struny, dotek - náraz - do hmatníku, apod) bas, čistota. Neuvěřitelný co to dokáže zahrát. Pravda, když je to horší nahrávka, nebo třeba i starší hudba, která je nahraná na první dobrou, ne moderně studiově, tak je to hrozný rozdíl. Je to takové syrové, nedokreslené, ale nemůžu říct, že špatné. Cenový rozdíl s dobrou zvukovou kartou oproti prvním variantám je 15tis a to je opravdu hodně peněz. Takže teď mám hlavu v pejru a nevím co zvolit :(

hampejz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hampejz »

ještě bych rád zmínil, respektive poděkoval či doporučil pražské studio Eso, respektive pana Šimka. Výborný, příjemný a ochotný prodejce, který chce opravdu pomoci. Mám u něj již druhou zkušenost a pokud někdo něco sháníte, vřele doporučuji.

hampejz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hampejz »

A jeste maly dotaz, je normalni, aby trafo v CA651a bylo slysitelme? Pri mute slysitelme bruci :(

feco64
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feco64 »

asi to normálne nie je. ja som mal CA 840 A v 2 / nový / a počul som tiež brum trafa...čo som bol nemilo prekvapený. keď som sa na to pýtal v predajni bolo mi povedané že ak do cca 1/2 metra počuť trafko je to normálne. no mne to vadilo / hlavne pri najvyššom modeli / a tak CA odo mňa odišiel.

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Normálne to určite neni. Ak je kvalitný prístroj-BRUM by nemal byť počuť uchom ani z 20 cm.

hampejz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hampejz »

normální to nebylo. Byl povolen šroubek :)

Každopádně vyřešíno a CA 651a a Xavian Bonbonus objednáno :)

STUDIO_ESO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od STUDIO_ESO »

jimmi píše:Normálne to určite neni. Ak je kvalitný prístroj-BRUM by nemal byť počuť uchom ani z 20 cm.
Dovolím si poznatek z praxe. Běžné (normálnost nehodnotím) či obvyklé to naopak rozhodně je. Rizikové faktory jsou různé, např. přepětí v síti a zarušení sítě, zejm. stejnosměrná složka v síti. Roli hraje i konstrukční řešení transformátoru (toroidy bývají hlučnější, ale nemusí to vždy být pravda), provedení a HLAVNĚ VELIKOST TRANSFORMÁTORU. Od roku 1993 jsem tento problém konkrétně řešil u NADu (třeba THX 218 bylo peklo, velké trafo), DENONu, Cambridge Audio, DPA, MSD (monobloky M-450). A u mnohých dalších. Někdy také rezonuje kryt přístroje nad transformátorem. Dost obvyklý je tento problém také u "áček". Zažil jsem to u AU/RA (i AB, třeba Z7), VINCENT a vzpomínám si dokonce na jeden výborný případ s PASS LABS ALEPH 3. Zákazník měl dva (používal bi-amping) a v jeho místnosti to bylo slyšet dost (byla totálně nezatlumená - neměl ani kobereček a bylo to malinké podkroví). Částečné, avšak nevyhovující řešení nabídla tehdy pračka PS-1200 od ACCUPHASE, monobloky okamžitě bručet přestaly. Zato ovšem okamžitě začala mechanicky brumět pračka ACCUPHASE, a víc než ty dva monobloky, takže jsme v podstatě byli na začátku. Slyšitelně brumí i řada starších věcí, které mám v muzeu.

Tohle není úplně jednoduchá disciplína :mrgreen:, ale řešení samozřejmě existují.

S přáním všeho nejlepšího v Novém roce všem,
Šimko Josef

Odpovědět