Lampový předzesilovač McIntosh 2300
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Lampový předzesilovač McIntosh 2300
Zdravím,mezi mé adepty patří i McIntosh 2300,má s ním někdo zkušenosti,případně nějaké porovnání s ním?Také mne zajímá manley,Audio Research a Einstein.Nějaké doporučení?
Re: Lampový předzesilovač McIntosh 2300
Měl jsem tento předek a po výměně lamp za EAT byl zvukově fantastický o optické stránce ani nemluvě, posléze jsem jej vyměnil za Manley Wave, protože mám konce Manley a potřeboval jsem též DAC, takže to pak bylo v jednom. Jinak bych jej měl dodnes. A srovnání s Manley? Při stejných lampách EAT hodně podobné, a vybrat si je volba dost těžká.
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
No super,tak jsme na tom stejně.Taky řeším tento problem Manley Wave,mac2300.jaké Manley máš,já mám NEO500?Co používáš za transport k tomu Wave?Nebylo by možné Wave vyzkoušet?
máš to v SZ
Manley Wave su 2 pristroje v jednom a to D/A prevodnik, ktory bol rieseny ako prvotne a predzosilnovac. Jeho cena bola $7500 t.j. cena samotneho predku od McIntosh 2300. Ja som Wave pocul len ako prevodnik, ktory bol zapojeny na lampovy integrac Edgar, takze ako hra ako samotny predzosik netusim, ale na kategoriu predzosilnovacov ako je Audio Research REF5SE a Einstein Tube MKIII, o ktorych Zappa uvazuje na 100% nema, ale vyskusat by som ho urcite doporucil, mohla by to byt lacnejsia cesta k jeho koncom NEO500 oproti Audio Research a Einstein.mac píše:Měl jsem tento předek a po výměně lamp za EAT byl zvukově fantastický o optické stránce ani nemluvě, posléze jsem jej vyměnil za Manley Wave, protože mám konce Manley a potřeboval jsem též DAC, takže to pak bylo v jednom. Jinak bych jej měl dodnes. A srovnání s Manley? Při stejných lampách EAT hodně podobné, a vybrat si je volba dost těžká.
http://www.highfidelity.pl/!ev/artykuly ... anley.html
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Lubosi bohužel tvuj příspěvek nemá velkou informativní hodnotu.Jde především o synergii přístrojů,jak si to k sobě sedne a o preferenci zvuku.To co s Elgarem platilo nemusí zdaleka platit s Manley,nakonec firemní synergie je známý fakt(i když existují vyjímky).Ale jistě mám obavu,že máš pravdu v tom,že zvukově by to mohlo být s AR REF/Einstein lepší(nechci tento výraz používat)než Manely/McIntosh což by mne moc mrzelo z hlediska designu a kompatibility.
bylo by smutné, kdyby přístroje z o dost vyšší cenové hladiny - AR Rref/Einstein hrály stejně nebo hůře.
pro informaci pro nezasvěcené: Wave v poslední verzi 24/96 stál skoro 9 tis USD, Einstein The Tube stojí 20 tis. USD, AR Ref.5 stojí přes 13 tis USD, McIntosh C2300 stojí 6 tis. USD.
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Einstein je v USA dražší jelikož je to dovoz z Evropy,zrovna tak v evropě jsou USA výrobky dražší než v Evropě.Ale jak MAC píše Einstein a REF je opravdu výrazně dražší.
Adekvátny predzosík je delený McIntosh C500C/C500T s katalógovou cenou cca 14tis Euro.