LCD televízory PHILIPS

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
mario kempes
Kontaktovat uživatele:

LCD televízory PHILIPS

Příspěvek od mario kempes »

Poprosím Vás o skúsenosti s LCD TV Philips. Ide mi hlavne o spoľahlivosť, resp. poruchovosť.
Na Slovanete sa píše o "vypočítavaní životnosti súčiastok na 2 a pol roka".
Aké máte skúsenosti a názory na TV Philips Vy?

lachim
Kontaktovat uživatele:

Re: LCD televízory PHILIPS

Příspěvek od lachim »

proč zrovna philips??
ani příznivá cena není argumentem pro koupi.
když si pustíš čt1 ze satelitu na philips a sharp, tak si philips určitě nekoupíš.

JFI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JFI »

je to hodně o zvoleném typu. Jsou různé řady Philips TV. Nejvyšší je tzv. řada 9. Má jasně nejlepší obraz, ale je také jednoznačně nejdražší. Poruchovost je u přístrojů Philips, Sharp nebo Sony malá.
S tím výpočtem životnosti výrobku na 2,5 roku je to nesmysl, to určitě chápeš. Kdyby to tak bylo, tak bychom nikdo doma neměli TV, PC, PC monitor, CP player, DVD atd. starší než 2,5 roku.

mario kempes
Kontaktovat uživatele:

Mám 8 ročný CRT, tak ma už pomaly musí zaujímať, čo ďalej. Prečo Philips?
Nemusí to byť Philips. Zatiaľ len sondujem, čo a ako. Veď to nebude investícia za 100 €.
Ale ten ambilight robí dobre mojim očiam.
Ďakujem za vaše názory.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

I když mám Sharp Aquos ve 42" se všemi těmi technologiemi a 100Hz k tomu, tak zrovna dnes jsem si byl prohlédnout nové LED LCD a to je prostě mazec a propastný rozdíl. Určitě bych nevolil nic jiného. BlueRay na tom Sharpu je určitě špičkový, ale ta LED LCD(Tuším od Samsung. Ale nevím to už jistě.) mě totálně dostala. Musím říct mazec. *thumbs up*

Zdroj a jaký volit je prostě největší problém pokud už budeš hledat nějakou novou technologii jako LCD, Plasma. Mám digitální satelit a od posledního zvýšení datového toku na Astra 23,5°E se na to dá bez problémů dívat. Takže s tím je třeba taky počítat jako nemalé náklady. Dá se to obejít i hledáním a měněním klíčů, ovšem to tě přestane bavit asi po týdnu. A ještě k tomu pouze u Digi TV která běží na Thoru 1,0°W a datový tok je žalostný. Ovšem pro většinu přístrojů je třeba například nějaký CAM Modul jako Diablo. Nebo je třeba volit Dreambox. Taky Golden Interstar má výbornou podporu. Nejlepší je si najít nějaké fórum o sat přijímačích a hodně číst.

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

Sharpa jsem presunul do pokoje a do obyvaku postavil ledkovej Samsung 786, rozdil oproti vsem lcd co jsem videl je obrovsky. Skoda, ze Samsung v letosnich modelech presel ze smart led na edge led, coz podle ohlasu na forech vypada jako krok zpet.

JFI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JFI »

už jsem to někde psal. ty led tv od samsungu jsou sice s viditelně lepším kontrastem,ale ostatní parametry obrazu jsou bídné. Navíc se jim nepovedlo úplně odstranit problémy klasických lcd jako je problikávání podsvícení apod. na led je ještě brzy a od samsungu zvlášť.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Poblikávání podsvícení. Můžete mi vysvětlit, kde na tyto chujoviny chodíte? Mě napadá pouze jedna možnost. Nudící se prodavač v obchodě a ještě jedna. Servisák co to má na stole opravené a hledá rozdíly. Chtěl bych vidět, kdo si těchto věcí všimne, pokud to nestojí vedle sebe. Absolutně nikdo. Ovšem rozdíl mezi normální LCD a LED LCD je obrovský. O tom žádná.

mario kempes
Kontaktovat uživatele:

Takže najlepšie bude preskočiť nejaký ten vývojový stupeň ( LCD, plazma, LED ) a skočiť z CRT rovno na OLED.
Starý FINLUX bude musieť ešte vydržať.

JFI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JFI »

pasul píše:Poblikávání podsvícení. Můžete mi vysvětlit, kde na tyto chujoviny chodíte? Mě napadá pouze jedna možnost. Nudící se prodavač v obchodě a ještě jedna. Servisák co to má na stole opravené a hledá rozdíly. Chtěl bych vidět, kdo si těchto věcí všimne, pokud to nestojí vedle sebe. Absolutně nikdo. Ovšem rozdíl mezi normální LCD a LED LCD je obrovský. O tom žádná.
Jestli dokážeš u obrazu hodnotit jen kontrast, tak je to jak hodnotit u zvuku jen hlasitost. Dál to komentovat nebudu.
Nikoliv poblikávání, ale problikávání. Když jsou to pro tebe chujoviny, tak si trhni nohou hvězdo!

Pro ty, co si chtějí přečíst nějaký test v angličtině:
http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung- ... 922131.htm
http://www.avforums.com/forums/showthre ... 82&page=17

Odpovědět