levné regálové repro k AVR Sony str 870 qs

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: levné regálové repro k AVR Sony str 870 qs

Příspěvek od Prospero »

nomadm píše:jj ale jinde jsem četl, že bassreflex není třeba ažtak řešit...
Jelikoz ty reproduktory osobne neznam, musel jsem si neco “vygooglit”.

http://www.audio.de/produkte/elac-bs-63-348439.html

A hle…dokonce i nemecky magazin “Audio” uvadi, ze se tyhle “Elaci” citi lepe “pri zdi” nez volne postaveni. :)
68 celkovych bodu je uz pomerne slusna suma a pokud je dnes “Audio” alespon jeste z poloviny tak objektivni, jako byvalo drive (odebiral jsem ho pravidelne vice nez 16 let), tak bych s jejich koupi neotalel ani minutu. ;)

nomadm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nomadm »

tak jsem je dnes byl poslechnout v tom obchodě, ikdyž podmínky měly do ideálu daleko...bedny cca 2m vysoko, hrál jen tvrdý rock...no za této situace na mě extra dojem neudělaly...ale doma by to bylo možná o něčem jiném....tak nevím. Nicméně mám teď v plánu navštívit s mým AVR místní hifistudio a něco poslechnout, abych věděl co hledat...Taky se mi trochu navýšil rozpočet, jsem ochoten investovat kolem 10 tis. Kč...

nomadm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nomadm »

Tak jsem byl dnes konečně v hifistudiu, výsledek je takový, že p. Procházka doporučuje k mému AVR repro s co největší citlivostí, testoval repro všechmožných značek a nakonec doporučil repro KLIPSCH, dle teoreticky největší citlivosti přes 90 dB. Na příští týden tedy objedná Klipsch Reference R-15M, testnu a uvidím, jestli je to ta správná cesta...

Nal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nal »

Kvalita reprodukce není závislá na citlivosti repro. Pokud ti prodejce tvrdí, tak by měl jít raději prodávat okurky, nebo rajčata :lol:

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Prodejce (zpravidla) hloupý není a nabízí co mu leží v krámu nebo má lepší marži...zákazník a jeho představy, potřeby jsou až na okraji zájmu, to je byznys, pochopte. Platí kdekoli. Víte co je marketing ? Prodat eskymákovi ledničku.

nomadm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nomadm »

prodejce netvrdil, že na citlivosti závisí kvalita reprodukce, ale že můj avr "není tak schopný" a má s méně citlivými reproduktory problém....jinak ten prodejce má na prodejně mnohem dražší repro, tyto bude muset objednat, takže myslím, že to není typ co chce za každou cenu prodat...možná si nezaslouží házet všichni do jednoho pytle. Už z podstaty věci předpokládám, kdo si otevře ve svém RD prodejnu s tak specifickým druhem zboží, tak ho to musí bavit, musí tím žít...neotvírá obchod "jen za účelem generování zisku", ale i s jakousi přidanou hodnotou...Toť můj názor, konkrétně k hifi studiu p. Procházky v Otrokovicích...ostatní nesoudím.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Příště lépe nikoho nejmenuj...každý nestojí o reklamu na nějakém webu...

nomadm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nomadm »

ok...omlouvám se, ale chtěl jsem se vyjádřit konkrétně k danému hifistudiu, protože ostatní neznám a nemůžu soudit...

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Není třeba se omlouvat. Je v naprostém pořádku zmínit pozitivní zkušenost s nějakým studiem, pokud je to takovouhle vhodnou a normální formou.
Naopak představa, že všichni prodejci hifi se chovají tak, jak popisuje lechos, je naprostý nesmysl.

Jen si ty Klipsche před koupí dobře poslechni. Mají svůj specifický zvuk, který ne každému sedne.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Budeme se dlouho přít ? Ne, vzdávám to, s Tebou ne...bejt já obchodníkem a moje jméno se někde objeví tak vyvodím přísné sankce, vše může být zneužito, pane koleho z Prahy, viš ?

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Lechosi, ty se opravdu vyjadřuješ jako starý zapšklý dědek. Měl by jsi se nad sebou zamyslet. :lol:

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

On se nevyjadřuje jako starý zapšklý dědek, on je starý zapšklý dědek *jupi* . A teď rychle pryč :lol:

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

lechos píše:bejt já obchodníkem a moje jméno se někde objeví tak vyvodím přísné sankce
Ano, je pravda, že na autora textu kladně hodnotícího nákup u konkrétního obchodníka by měl dotyčný obchodník neprodleně podat trestní oznámení... :-D A zakázat všechny tyhle internety. Okamžitě!

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

...a to Vy, páni hifisté máte doodpravdy tolik času nebo kradete pracovní dobu svému zaměstnavateli že jste furt denně od rána na drbárně na netu ? Podivné...

Odpovědět