Lumin D2 a Sbooster (??)

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
bishopandrew
Příspěvky: 2
Registrován: 23 črc 2021 14:14
Kontaktovat uživatele:

Lumin D2 a Sbooster (??)

Příspěvek od bishopandrew »

Zdravím,
chci se zeptat, mám streamer Lumin D2 napájený přes oddělující trafo T. Hogena nějakým normálním VDH kabelem. Přemýšlím nad pořížením DC zdroje, konkrétně Sbooster + kit přímo pro Lumin.

Má to, myslíte, smysl, nebo poměr cena/výkon je někde lepší?

Díky

jcaesar
Příspěvky: 49
Registrován: 02 kvě 2008 17:06
Kontaktovat uživatele:

Re: Lumin D2 a Sbooster (??)

Příspěvek od jcaesar »

Zdravím,
chvíli jsem na "tovární" Lumin D2 hrál, ale rychle jsem pořídil SBooster kit přímo pro Lumin D2. U mne to byl velký posun. Jinak montáž celkem jednoduchá, je k tomu podrobná dokumentace.

slayerss
Příspěvky: 210
Registrován: 22 zář 2011 23:40
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Lumin D2 a Sbooster (??)

Příspěvek od slayerss »

Jak se to konkrétně projevilo? Díky moc.

koudy42
Příspěvky: 1612
Registrován: 06 srp 2015 15:23
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Lumin D2 a Sbooster (??)

Příspěvek od koudy42 »

U meho RaspberryPi jeste chapu, ze vylepseni napajeni za linearni zdroj je na snade, ale u hracky za 60 palackych mi to nejak hlava nebere, to ho tak odflakli? :geek:

Uživatelský avatar
kychtax
Příspěvky: 3069
Registrován: 12 led 2015 11:17
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Lumin D2 a Sbooster (??)

Příspěvek od kychtax »

Bude to jeden z větších posunů. Vycházím z info jiných zdrojů. A u mně to bylo analogicky - s lepším zdrojem Pro-Ject do RME. Neváhal bych..

koudy42
Příspěvky: 1612
Registrován: 06 srp 2015 15:23
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Lumin D2 a Sbooster (??)

Příspěvek od koudy42 »

U mne take, zdroj drazsi jak cele RPi :D.

Uživatelský avatar
omarisko
Příspěvky: 57
Registrován: 21 zář 2016 16:29
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Lumin D2 a Sbooster (??)

Příspěvek od omarisko »

Dovolil bych si toto vlákno oživit dotazem. Má smysl tento upgrade, když mám síťový kablík napojen na síťovou filtrovou jednotku od Noble Audio? Díky

jcaesar
Příspěvky: 49
Registrován: 02 kvě 2008 17:06
Kontaktovat uživatele:

Re: Lumin D2 a Sbooster (??)

Příspěvek od jcaesar »

Rozhodně doporučuji.

Uživatelský avatar
NA
Příspěvky: 1356
Registrován: 11 čer 2008 12:29
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Lumin D2 a Sbooster (??)

Příspěvek od NA »

omarisko píše:
25 úno 2024 14:29
Dovolil bych si toto vlákno oživit dotazem. Má smysl tento upgrade, když mám síťový kablík napojen na síťovou filtrovou jednotku od Noble Audio? Díky
Určitě ano, protože ten nekvalitní zdroj je až za síťovou filtrační jednotkou, a ta řeší jen to co leze ze síťové zásuvky. To co je v cestě za ní nemá jak ovlivňovat,takže se do audio přístroje dostane všechno co ten nekvalitní externí zdroj ze sebe posílá.
Noble Audio - výroba a prodej

Uživatelský avatar
Booker
Příspěvky: 191
Registrován: 28 bře 2010 15:17
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Lumin D2 a Sbooster (??)

Příspěvek od Booker »

koudy42 píše:
09 pro 2021 07:29
U meho RaspberryPi jeste chapu, ze vylepseni napajeni za linearni zdroj je na snade, ale u hracky za 60 palackych mi to nejak hlava nebere, to ho tak odflakli? :geek:
NA píše, že zdroj je nekvalitní. Tak to musí být pravda.

jardalukas
Příspěvky: 214
Registrován: 02 dub 2021 11:43
Kontaktovat uživatele:

Re: Lumin D2 a Sbooster (??)

Příspěvek od jardalukas »

Taky bych rád věděl, v čem je ten zdroj nekvalitní...

Uživatelský avatar
NA
Příspěvky: 1356
Registrován: 11 čer 2008 12:29
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Lumin D2 a Sbooster (??)

Příspěvek od NA »

Mé vyjádření se dá brát i jinak než jak to bylo myšleno.
To co jsem napsal bylo hlavně jako vysvětlení, že použití síťové filtrační jednotky nevylepšuje kvalitu zdrojů které jednotka napájí. Neřešil jsem vůbec otázku samotné kvality zdroje u Luminu D2, dokonce jsem si nesprávně myslel, že má svůj napájecí zdroj umístěn mimo přístroj když se zde píše o záměně za jiný-lepší. Každopádně je to spínaný zdroj a to jsou z principu zdroje více měně problematické, takže mi dává smysl to co zde předtím uvedli ostatní z vlastní praxe. Osobně s tímto přístrojem nemám osobní zkušenost, takže nemohu tu kvalitu jeho originálního zhroje hodnotit.
Noble Audio - výroba a prodej

mumu
Příspěvky: 477
Registrován: 23 úno 2011 13:33
Kontaktovat uživatele:

Re: Lumin D2 a Sbooster (??)

Příspěvek od mumu »

Mé vyjádření se dá brát i jinak než jak to bylo myšleno.
Geniálne 🙂
Cimrman hadr 👍😁
Ale prosím neuraz sa, nie je to v zlom, len mi to prišlo mega vtipné...

Uživatelský avatar
omarisko
Příspěvky: 57
Registrován: 21 zář 2016 16:29
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Lumin D2 a Sbooster (??)

Příspěvek od omarisko »

OK *palec* děkuji za reakce *klanimse* . Chápu to teda tak, že i když jde el.proud přes filtrační jednotku, tak to nemá vliv na to, jak tu elektřinu poté zpracuje zdroj v Luminu, který je spínaný a má tedy potenciál negativně ovlivňovat příslušný streamer(Lumin) při tvorbě audiosignálu. Ještě jednou děkuji *2thumbsup*

koudy42
Příspěvky: 1612
Registrován: 06 srp 2015 15:23
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Lumin D2 a Sbooster (??)

Příspěvek od koudy42 »

To je hodne smutne spinany zdroj v takhle drahe krabicce.....

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti