Dobrý den,
prosím, mám starý gramofon Tesla NZC 300. Samozřejmě se zesilovačem na výstupu. Mohu výstupní signál na repro použít jako zdroj do zesilovače? Zesilovač je Technics SA-C100EG-K se vstupy PHONO pro MM vložku. Podle návodu Technicsu "nechybí ani kvalitní vstup pro gramofon s MM přenoskou, linkový vstup a dva digitální vstupy (koaxiální a optický)".Kdybych měl gramec bez zesilovače, tak je to jasné. NZC ale výstup bez koncového stupně nemá. Samozřejmě lze vyřešit přepínačem beden mezi systémem Technics a gramecem. Přepínač bych spíchnul, ale zdá se mi škoda nevyužít lepší zesilovač Technics.
Díky moc za rady.
Jarda
Lze použít výstupní signál na repro jako vstup do zesilovače?
Re: Lze použít výstupní signál na repro jako vstup do zesilovače?
Není tam 5 kolík pro tape? Tam by mohl být výstup pro nahrávání. U Tesly.
Díky moc za názor a radu. Odpálit bych to snad neměl, ne? Jde o to, co posílá NZC za signál do beden 4 ohm na výstupu, odkud to chci nasměrovat na nějaký vstup Technicse.
Sluchátkový výstup je starý pětikolík, vůbec nevím, jak zapojený (asi bych někde našel). Ale výstup do sluchátek jde taky z koncového stupně, takže si asi moc nepomůžu. Nebo se mýlím a je v tom rozdíl?
Asi zůstanu u nápadu přepínat repro. Je mi jasné, že zkreslení starého zesilovače už ničím nezlepším. Jen to mohlo být pro ovládání jednodušší. Těch desek mám ca 20, takže nic zásadního.
Sluchátkový výstup je starý pětikolík, vůbec nevím, jak zapojený (asi bych někde našel). Ale výstup do sluchátek jde taky z koncového stupně, takže si asi moc nepomůžu. Nebo se mýlím a je v tom rozdíl?
Asi zůstanu u nápadu přepínat repro. Je mi jasné, že zkreslení starého zesilovače už ničím nezlepším. Jen to mohlo být pro ovládání jednodušší. Těch desek mám ca 20, takže nic zásadního.
https://www.oldradio.cz/schemata/nzc300sn.pdf
Jestli má ten zesilovač vstupní odpor 50k, tak to bude hrát asi dost potichu.
Takže asi ze sluchátek. Ale tam asi opatrne s hlasitosti.
Jestli má ten zesilovač vstupní odpor 50k, tak to bude hrát asi dost potichu.
Takže asi ze sluchátek. Ale tam asi opatrne s hlasitosti.
Dá se, repro výstup použít pro zesil LINE (CD, TUNER...) naopak, signál se musí srazit rezistorem (odporem) ale aj bez něho
funguje, nehrozí nic.
funguje, nehrozí nic.
Tak přátelé. Děkuji za každou informaci, kterou jste mi poskytli. Zapojil jsem nakonec NZC 300 zatím z reproduktorů na AUX vstup zesilovače v minivěži Phillips. Tedy výstup ze zesilovače gramofonu na vstup AUX. A hraje to skvěle. Doufám, že to půjde takto zapojit i do nového systému DENON, který jsem si objednal. Děkuji všem za rady. Jarda