M-Audio M-Track DUO + Audiotechnika MB 3k

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Lukezi
Kontaktovat uživatele:

M-Audio M-Track DUO + Audiotechnika MB 3k

Příspěvek od Lukezi »

Ahoj,
rozhodl jsem se pro zkvalitnění mého zvuku pořízením mikrofonu audiotechnika MB 3k s externí zvukovou kartou M-Audio M-Track DUO. Pevně jsem doufal v kvalitní, čistý a hlavně funkční zvuk. Bohužel se tak neděje. Neustále se potýkám s problémy, že mikrofon ztrácí signál. Mluvím-li soustavně, většinou funguje. Jakmile se na chvíli odmlčím, dojde k ztlumení a mikrofon prostě nefunguje. Fungovat začne až ve chvíli, kdy v nastavení programu, na kterém voláme (discord, teams, hry) změním vstup na něco jiného a pak zase zpět. Poté se chvíli rozběhne, ovšem po nějaké odmlce se zase vypne. Signál z mikrofonu do zvukovky jde - signalizační dioda na zvukovce ukazuje, že signál jde, ovšem v systému již není nic slyšet. Předpokládám, že by to měla být chyba v nastavení či softwaru? Výstup zvuku většinou funguje, snad jen jednou se mi stalo, že vypadl i výstup - následně pomohlo jen odpojení a zapojení zvukové karty.

Zapojení je následující: zvuková karta je pomocí USB připojena do zadní zdířky počítače na základní desce (do USB3.0 portu). Do té zvukové karty, na input č. 1 je připojen mikrofon pomocí XLR kabelu (Adam Hall K3M222). Přepínač u tohoto inputu je přepnut na "line". Zesilovací kolečko signálu je na hodně 9 z 10. Druhý input je nezapojen, přepínač také přepnut na "line", zesilovací kolečko je pootočené na 1 z 10. V poslední části, do velkého jack portu (6,3) mám zapojeny sluchátka (superlux HD-660). U této části jsou dva přepínače - přepínač pro zapnutí fantomova napájení (ten je zapnut - svítí i signalizační dioda) a v sekci output je přepínač na volbě "USB". Výstup do sluchátek mám zesílen na 8/10, poslední otočné kolečko (s označením monitor) mám na 8,5/10.

Ovladač pro tuto zvukovou kartu mám nainstalovaný (přímo od výrobce, nejnovější verze - 1.0.3, dostupná zde: https://www.m-audio.com/support/downloa ... #mtrackduo). Výstup z windowsu je nastaven na tu zvukovou kartu tak, aby mi zvuk z počítače hrál do sluchátek. V ovládacích panelech, v sekci záznam je Line1/2, což je jako výchozí zařízení a jedná se o připojený mikrofon. Úroveň 100/100, Kanál 2, 32 bitů, 48000 Hz. Aplikace nemají povolenou kontrolu. Nainstalovaný ovladač M-Audio k té externí zvukové kartě má také nastaven ASIO sample rate na 48000 a buffer-size na maximum (2048).

Bohužel nejsem v audio technice moc znalý, tyto komponenty jsem kupoval na doporučení. Dokázal by mi někdo prosím poradit, co s tím, aby mikrofon fungoval stále, bez výpadků?

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Re: M-Audio M-Track DUO + Audiotechnika MB 3k

Příspěvek od Liamee »

A co tě vede k tomu, že tohle je vhodný fórum pro tvůj dotaz? Tohle je hififórum, tady jde o kvalitní poslech hudby. S tímhle tvým problém jdi na nějaký počítačový fórum, nebo tak něco, tam ti možná poradí.

Lukezi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukezi »

Jsem na fóru, které velmi úzce souvisí se zvukem, respektive se zvukem přímo zabývá? Myslím že ano. Jedná se o problém se zvukem, předpokládám tedy, že problém se zvukem, do zvukového fóra, do sekce "Potřebuji poradit", patří.

Pokud správce usoudí, že se jedná o problematiku, která sem nepatří, vlákno nepochybně smaže. Ptám se zde na radu lidí, kteří by o zvuku mohli vědět mnohem více než já. Jejich znalost by tedy mohla být prospěšná i lajkovi, který se snaží o zapojení, jež by pro většinu lidí zde bylo asi úplně triviální. Pro mě není. Počkám na odpověď směřovanou ideálně k problému, na který se ptám. Díky za názor.

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Běž na počítačový fórum, tady si špatně.Tady se opravdu neřeší to co píšeš...(discord, teams, hry)...
kabelguru.cz

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Asi bych se obrátil na "tyto komponenty jsem kupoval na doporučení"

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Nakoupil sis totální low-end, zřejmě na kytary.cz, či podobně. Ten mikrák má zřejmě automatické tlumení s ohledem na okolní ruchy, neboť je to zejména mikrofon na mluvené slovo a má bez tolerance 60 Hz - 14 kHz. Proč s tímto hodláš řešit zkvalitnění zvuku. S cenovkou toho mikráku a zvukového rozhraní je s podivem, že to vůbec nějaký zvuk vyluzuje, či svítí kontrolky. Na Hifi foru si tímto vybavením pod rozlišovacími schopnostmi zdejších členů, nebo jinak - tímto se tady v této kategorii nikdo nezabývá.
Já jsem se se záznamem audia a videa zabýval desítky let, ale s aparáty za desetitísíce a statisíce, což je zcela jiný svět, než tyhle bakelitové udělátka na úrovni dětských hraček. Co asi můžeš za tyhle peníze očekávat?

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Možná by stejnou službu udělalo tohle. Má to převodník v sobě.

https://www.muziker.cz/sennheiser-profile-streaming-set

Kofim
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kofim »

Vyzkoušej vedlejší fórum audiozone.cz

Odpovědět