Máte zkušenosti s koupí z china-highend?
Máte zkušenosti s koupí z china-highend?
Mojeho kamaráda uchvátily repro Aurum Cantus a rád by si je také pořídil. Bohužel je problém s penězi, takže se je snaží sehnat co nejlevněji. Našel tento odkaz.
http://www.china-highend-hifi.com/prod0412111242.htm
Doporučili byste je koupit přes tento obchod nebo raději přes prodejce v ČR? Máte s tímto prodejcem z Honkongu nějaké zkušenosti.
Moc díky za postřehy
http://www.china-highend-hifi.com/prod0412111242.htm
Doporučili byste je koupit přes tento obchod nebo raději přes prodejce v ČR? Máte s tímto prodejcem z Honkongu nějaké zkušenosti.
Moc díky za postřehy
Re: Máte zkušenosti s koupí z china-highend?
To jsou čínské plagiáty aurum cantus vypadá to jako originál ale jsou to čínské kopie s jinými měniči a dost ochuzenou výhybkou.
Takže to určitě jako aurum cantus hrát nebude ale kdo ví jak to hraje za ty prachy.
Takže to určitě jako aurum cantus hrát nebude ale kdo ví jak to hraje za ty prachy.
Já bych se nebál - jestliže je inzeruje jako originál, tak zcela určitě se souhlasem výrobce. Oni dokáží sice pajcnou skoro vše, ale již zjistili, že s padělky daleko nedojdou a oni chtějí proniknout na trh celého světa. A zastupují celou řadu výrobců, takže by již jim některý z nich zatrh típek, prodávat plagiáty.
Jiná je otázka cenová, nevím kolik stojí u nás, ale musíš připočíst ještě pravděpodobně dopravu (nenašel jsem tam zda je to s, nebo bez), clo a DPH. Takže raději se podívej za kolik se dají sehnat u nás, nebo na ebay - z eurozóny je to bez cla a DPH.
Jiná je otázka cenová, nevím kolik stojí u nás, ale musíš připočíst ještě pravděpodobně dopravu (nenašel jsem tam zda je to s, nebo bez), clo a DPH. Takže raději se podívej za kolik se dají sehnat u nás, nebo na ebay - z eurozóny je to bez cla a DPH.
Byl jsem upozorněn i prodejcem aurum cantus z anglie že z těch podezdřelých shopů raději nebrat protože jsou to plagiáty téměř k nerozeznání a prý se také stalo to že tyto plagiáty se dostali až do hifi studia. Takže těm šikmookejm bych nic nevěřil.
Byl jsem upozorněn i prodejcem aurum cantus z anglie

- davidhighend
- Kontaktovat uživatele:
Zkus mrknout na tyhle stanky http://www.navratilaudio.cz/.. Tohle je myslim vyborna cena.
Jasně, ofko prodejce má bobany z toho, aby někdo to samé neprodával za nižší peníz, protože v Číně to jde bez problémů (dokud Čína neakceptuje světový sociální model, tzn. dělník nebude dělat za 1,5USD/h).
Takže jao ALeška, jestli tam píše, že jde o originál, tak bych se toho nebál, protože výrobce, dealr by si udělal pořádek. Ale třeba se pletu a může to být pirát, jako např. "zaručeně originální CD" made in Kazachstán.
Takže jao ALeška, jestli tam píše, že jde o originál, tak bych se toho nebál, protože výrobce, dealr by si udělal pořádek. Ale třeba se pletu a může to být pirát, jako např. "zaručeně originální CD" made in Kazachstán.
Ahoj,
máš je zrovna na E.bay za 830 dolarů včetně dovozu do Čech, čili asi za 16,1k. Uznávám, že jsou tedy výrazně lacinější než u našich prodejců. Rozhodnout se musíš ale sám - osobně bych se toho nebál, když je takto prodávají i na Ebay, které po několika soudních sporech nepřipustí (otevřeně) plagiáty. Osobně jsem zakupoval takto dva zesilovače z Číny a jsem spokojen.
Link: http://cgi.ebay.de/Aurum-Cantus-Leisure ... .m63.l1177 To, že je inzert z amerického ebaje není rozhodující - píší, že zasílají i do evropských zemí, spíše je zajímavé, že do Německa a UK laciněji.
máš je zrovna na E.bay za 830 dolarů včetně dovozu do Čech, čili asi za 16,1k. Uznávám, že jsou tedy výrazně lacinější než u našich prodejců. Rozhodnout se musíš ale sám - osobně bych se toho nebál, když je takto prodávají i na Ebay, které po několika soudních sporech nepřipustí (otevřeně) plagiáty. Osobně jsem zakupoval takto dva zesilovače z Číny a jsem spokojen.
Link: http://cgi.ebay.de/Aurum-Cantus-Leisure ... .m63.l1177 To, že je inzert z amerického ebaje není rozhodující - píší, že zasílají i do evropských zemí, spíše je zajímavé, že do Německa a UK laciněji.
Kam se ten svět poděl ........... Čína kopíruje Čínu
Určitě bych volil prodejce v ČR. Máš možnost si je poslechnout, případně porovnat s jinými. Záruka, servis a support je samozřejmost.
V druhém případě: co dojde, resp. jestli vůbec něco dojde, jestli to dojde v pořádku, kam s tím, když se něco po..., atd.

Určitě bych volil prodejce v ČR. Máš možnost si je poslechnout, případně porovnat s jinými. Záruka, servis a support je samozřejmost.
V druhém případě: co dojde, resp. jestli vůbec něco dojde, jestli to dojde v pořádku, kam s tím, když se něco po..., atd.
Pavlovi Diokovi odešel velký páskový reprák na čínském sloupu za 80t.
Moc se s ním nebavili, kdo nekoupí kontejner, není zajímavý.
Poslali mu nový, ať si jej vymění.
Živme si svého prodejce. Jak jinak bychom se o vlastnostech Cantum Aurus dověděli?
Daleko více mi přijde sympatický model Leisure 2.
Cena je mírná a zvuk má rytmus.
Než pitvat typ mikrofonu, pohyby šavlí na mixáku a zdvih na 8 kHz, raději pohodový reprák.
Moc se s ním nebavili, kdo nekoupí kontejner, není zajímavý.
Poslali mu nový, ať si jej vymění.
Živme si svého prodejce. Jak jinak bychom se o vlastnostech Cantum Aurus dověděli?
Daleko více mi přijde sympatický model Leisure 2.
Cena je mírná a zvuk má rytmus.
Než pitvat typ mikrofonu, pohyby šavlí na mixáku a zdvih na 8 kHz, raději pohodový reprák.
Teda fakt nechápu co na tech Kentusech vidíte..... Normální žlutá řeka....
Nevidim duvod, proc by neco melo byt spatne jen proto, ze je to z Ciny.T-M píše:Teda fakt nechápu co na tech Kentusech vidíte..... Normální žlutá řeka....
T-M
Ty kentusy jak jim říkáš přehrály s přehledem Focal Profile 918 a zvuk z nich není agresivní a baví poslouchat.
Ty kentusy jak jim říkáš přehrály s přehledem Focal Profile 918 a zvuk z nich není agresivní a baví poslouchat.
Efičák má pravdu. Pokud budeme jenom nakupoval levné zboží, trěba v Číně,nebo na internetu/ běž si to poslechnout někam do studia a potom přijď, já ti dám slevu, protože ušetřím na servise/ a necháme zkrachovat své prodejce, nebudeme za chvíli mít přehled o ničem, protože nám informace nikdo nedá. Rozlučme se s poslechem ve studiích.
Souhlasím s Efičákem i Foxem. Já taky zásadně nakupuji v poslechových studiích, kde mám možnost si repro poslechnout a porovnat s jinými. Stejně tak moje Aurum Cantus V3M jsem koupil u prodejce v ČR. Mám jistotu, že v případě závady se mám kam obrátit. Navíc to má i vedlejší pozitivní efekty, že vám v poslechovém studiu poradí vhodné komponenty nebo zapůjčí kabely na vyzkoušení.
Co se týče china-highend tak mě zaráží, že na jejich stránkách jsou přístroje podobné Vincentovi, jen jsou pod značkou Sheng Ya. Vzpomínám si, že tu na foru někdo měl tento přístroj podobný SV 236 a pak jej prodával kolem 13 tis. Zkrátka není jistota, že se bude jednat o identický přístroj s tím, který bychom koupili v ČR, takže může mít docela odlišné podání zvuku než takový jako jsme očakávali podle recenzí. Stejně tak součástky nemusí být příliš kvalitní, takže za nějakou dobu provozu se může stát, že bude potřeba něco vyměnit.
Doufám, že se mi podaří přesvědčit kamaráda, aby si Aurum Cantus Leisure 2 šel poslechnout do hifistudia a měl jistotu, že se mu zvuk líbí a nemusel s napětím čekat, co mu dorazí poštou z Honkongu.
Myslím, že u hifi platí obzvlášť - nejsme tak bohatí, abychom mohli kupovat levné věci
Co se týče china-highend tak mě zaráží, že na jejich stránkách jsou přístroje podobné Vincentovi, jen jsou pod značkou Sheng Ya. Vzpomínám si, že tu na foru někdo měl tento přístroj podobný SV 236 a pak jej prodával kolem 13 tis. Zkrátka není jistota, že se bude jednat o identický přístroj s tím, který bychom koupili v ČR, takže může mít docela odlišné podání zvuku než takový jako jsme očakávali podle recenzí. Stejně tak součástky nemusí být příliš kvalitní, takže za nějakou dobu provozu se může stát, že bude potřeba něco vyměnit.
Doufám, že se mi podaří přesvědčit kamaráda, aby si Aurum Cantus Leisure 2 šel poslechnout do hifistudia a měl jistotu, že se mu zvuk líbí a nemusel s napětím čekat, co mu dorazí poštou z Honkongu.
Myslím, že u hifi platí obzvlášť - nejsme tak bohatí, abychom mohli kupovat levné věci