Membrány v posledním tažení

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Tomas S.
Kontaktovat uživatele:

Membrány v posledním tažení

Příspěvek od Tomas S. »

Ahoj,
potřebuju poradit ohledně beden, repráků...podotýkám že nejsem zrovna audiofil a nevyznám se...

Problém:
Dostal jsem starou soustavu od Phillipse, zesilovač a dvě velký bedny, je to z devadesátých let a hraje/hrálo to moc pěkně.
Ale
jeden reprák začal trochu chrčet, tak jsem odkryl kryt a vidím, že membrány u všech reproduktorů odchází, jsou zpuchřelý, je jen otázkou měsíců než odejdou všechny reproduktory.

Dotaz:
Co s tím?

Koupit nové bedny se mi nechce, tyhle se mi líbí, ale neříkám že k tomu nakonec nedojde. I z finančních důvodů bych ale rád zkusil jiné varianty:

Opravit? Jde to? Nemám tušení, chápu že ten měkkej prstenec po obvodu repráku prostě má určitou funkci a tak nevim, jestli je možný ho nahradit tak, aby výsledek stál za to. Estetiku neřešim, pokud existují nějaký prazvláštní varianty upevnění repráku, pod krytem to nebude vidět.

Vyměnit reprák/y, který/é chrčí? Průměr repráků je cca 19 cm. Pokud je vhodná tahle varianta, doporučíte mi nějaké konkrétní repráky? Zvládnu tu výměnu sám? Manuelní zručnost mám, s pájkou jsem už párkrát v životě taky pracoval, ale profík nejsem.

Předem děkuju všem za váš pohled na věc.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Membrány v posledním tažení

Příspěvek od lechos »

příkláním se k výměně repráků, stačí dodržet rozměr, montáž, impedanci (ta je důležitá, běžně 4 nebo 8 ohm, nutno dodržet) přibližně výkon (W) citlivost (dB) je v tomto případě druhořadá, oprava se redukuje na odpájení a následné připájení dvou přívodů, hotovo (dodržet polaritu živý-zem)
něco připasuješ
opravit se rovněž daji, zalistuj v historii fóra vyhledávačem, už se tu řešilo nejednou

Odpovědět