Zdravím, nechci kupovat ATB PC Pro , je to dost peněz, tak by mě zajímalo jestli toto měření lze nahradit nějakým dostupným mikrofonem a softwarem.
Děkuji za případné informace. Leny
Mikrofon a ATB PC Pro
Re: Mikrofon a ATB PC Pro
Nejjednodušší a nejlacinější cesta je použít free software Room EQ Wizard a kalibrovaný měřící mikrofon od Checka (má-li jej ještě nějaký). Je možné použít i měřící mikrofon Behringeru ECM8000, ale za kalibraci dáš dalších 2.000 Kč a i více, chceš-li měřit přesně.
Díky za info, Checkovi jsem psal asi před měsícem na jeho fórum, ale nemá čas
Ten ECM8000 by celkem šel, ale ta kalibrace je docela drahá 

Tak mu pošli SZ, nebo kontaktuj v jeho vlákně http://hifinazory.cz/forum/viewtopic.php?f=3&t=6802
Koukal jsem se, ale nejsem sám, kdo chce mikrofon a dneska zrovna někomu odpovídal, že neni schpen říci termín 

Máš dvě možnosti:
a) Dát na stránky Slovanetu a Audiowebu.cz inzerát, že ten Checkův od někoho koupíš
nebo za b) Koupíš toho Behringera ECM8000 (klidně i použitý).
Jeho cena je od 1250 Kč a s kalibrací si hlavu příliš nelámej. Vlastnosti a vhodnost jsou řešeny nejen na stránkách REW (Room EQ Wizard), ale i třeba zde. Má většinou +3 dB hrbol na 10 kHz, ale v té důležité oblasti od basů až asi do 3 - 4,5 kHz je většinou rovný a pro měření použitelný. Nedej na to, že je to výrobek Uliho a že nad ním se u nás ohrnuje nos - patří to k bontónu českých fór a kdo má něco od Behringeru není IN.
a) Dát na stránky Slovanetu a Audiowebu.cz inzerát, že ten Checkův od někoho koupíš
nebo za b) Koupíš toho Behringera ECM8000 (klidně i použitý).
Jeho cena je od 1250 Kč a s kalibrací si hlavu příliš nelámej. Vlastnosti a vhodnost jsou řešeny nejen na stránkách REW (Room EQ Wizard), ale i třeba zde. Má většinou +3 dB hrbol na 10 kHz, ale v té důležité oblasti od basů až asi do 3 - 4,5 kHz je většinou rovný a pro měření použitelný. Nedej na to, že je to výrobek Uliho a že nad ním se u nás ohrnuje nos - patří to k bontónu českých fór a kdo má něco od Behringeru není IN.
Děkiji za informace, pokusím se sát inzerát a pokud se nikdo neozve, tak asi půjdu do toho Behringera