MINIDISC - Din unlock

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
mirdaric
Kontaktovat uživatele:

MINIDISC - Din unlock

Příspěvek od mirdaric »

Poraďte prosím, když chci nahrávat na Minidisc z optického výstupu receivru, tak se mi na Minidiscu objeví Din unlock a nelze nahrávat. U optického výstupu z CD v pohodě. Díky za radu.

Audio
Kontaktovat uživatele:

Re: MINIDISC - Din unlock

Příspěvek od Audio »

Zřejmě není výstup u AVR aktivní(není signál).Asi by se to mělo u AVR nějak nastavit.

MPK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MPK »

...anebo je FS / bit resolution vyšší než podporuje vstup DIGin na MD. (Typicky pokud receiver převzorkuje signál na třeba 96kHz nebo zvýší rozlišení na víc než 16 bitů) - prostudovat manuál. Anebo obojí popř. špatně nastaven receiver na výstup.

sinclair
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sinclair »

Nejpravděpodobnější je varianta nekompatibility vzorkovacích kmitočtů. Dražší a novější AVR mají optické, koaxiální i HDMI vstupy a výstupy většinou nastaveny defaultně na vzorkovací kmitočet 96kHz, někdy /kvůli společnému HDMI procesoru/ až na 196kHz, což je také současný studiový standard, ve kterém se např. masterované album posílá do lisovny CD - až tam proběhne převzorkování na 44,1kHz.
V každém případě - mimochodem já jsem také fanda minidisků, mám jej dokonce i ve voze, v autorádiu Kenwood - 99% současných komerčních přístrojů minidisc je schopno automaticky rozpoznat nejméně tři z nejběžnějších vzorkovacích kmitočtů přicházejícího digitálního signálu, ať už se jedná o optický či koaxiální vstup. K naší smůle se bohužel komerčním přístrojům věnuje jen okrajová pozornost a nijak zvlášť se dále nevyvíjejí, což ale samozřejmě neplatí pro profesionální stroje. Takže zpět - každý minidisc je schopen automaticky detekovat bývalé nejčastěji používané vzorkovací kmitočty, a to 32kHz /starší DAT přístroje a videorekordéry s dig.výstupem/, 44,1kHz /CD/ a 48kHz /novější DAT a některé PC zvukové karty/. Pokud vím, žádný z komerčních minidisců není bohužel schopen pobrat jiné vzorkovací kmitočty, případně si je převzorkovat sám /možná, že ano, ale zatím se mi takový přístroj nedostal do ruky/.
Nicméně si myslím, že v menu AVR by mohla být možnost vzorkovací kmitočet digitálních výstupů nastavit uživatelsky. Pokud není, není to žádná katastrofa, lze pořídit konvertor a zároveň slučovač a přepínač digitálních vstupů a výstupů /něco takového jsem zahlédl pod značkou Harman-Kardon/, případně digitální signál prohnat dalším přístrojem, který těch 96kHz pobere a je schopen jej převzorkovat na jiný. Jiná rada asi není.

P.S. : aktivní optický digitální výstup je zjistitelný snadno - po vytažení záslepky svítí :-)

mirdaric
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirdaric »

To Sinclair.: Výstup svítí....co dál ? :roll: :roll:

MPK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MPK »

přečetl sis vůbec co jsme psali ???

mirdaric
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirdaric »

výstup svítí , tak hloupej nejsem

MPK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MPK »

...to je marný *thumbs down*

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Proč to pouštět přes AVR. Propoj minidisk s CD/DVD přístrojem napřímo.

mirdaric
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirdaric »

Chci nahrát něco co mám pouze v MP3, a na AVR mam vstup pro USB.

mirdaric
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirdaric »

fox píše:Proč to pouštět přes AVR. Propoj minidisk s CD/DVD přístrojem napřímo.
To umim ... neboj

Odpovědět