Mitsumi Circle Sound(processor)

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
PavelN
Kontaktovat uživatele:

Mitsumi Circle Sound(processor)

Příspěvek od PavelN »

Když jsme dělal pořádek ve starých věcech, objevil jsem šedou plastovou krabičku se vstupem cinch (sound card) a výstupem cinch, napájená 9 V trafem. Na horní části posunovací přepínač normal sound - circle sound. Jen tak z legrace jsem ji zkusil zapojit mezi přehrávač a zesilovač. Nechal jsem nastavený normal sound. Několikrát jsem porovnal zvuk přímo z CD a přes krabičku.
Nakonec jsem, i když to není hifi, krabičku začal používat, protože zvuk se velmi zlepšil. Výšky jsou daleko vzdušnější a o trochu prokreslenější. Středy se otevřely - zpěvákům je doslova vidět do krku. Vynikly detaily skryté hluboko v pozadí nahrávky. Basy si sedly a staly se méně mohutnými, zato mají pevnost a reprodukce ztratila na ospalosti a získala drive. Je to jako kdybych vyměnil přehrávač za dvojnásobně dražší.

Můžete mi poradit na jakém principu tato krabička pracuje. Možná plní funkci bufferu? Jak je možné, že i bez nastavení circle sound (úpravy zvuku), došlo k ovlivnění reprodukce - zde naštěstí v podobě přínosu?

Moc díky.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Re: Mitsumi Circle Sound(processor)

Příspěvek od agavel »

Podle názvu to určitě vyrábí pověstnou kouli na středech. *2thumbsup*

PavelN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavelN »

Právě že jsem žádnou kouli nezaznamenal, spíše naopak.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

PavelN píše:Právě že jsem žádnou kouli nezaznamenal, spíše naopak.
Narážel jsem na ten zajímavý název. Nevím o tom vůbec nic. Mitsumi znám hlavně jako výrobce CD-ROM a spol. mechanik.

Odpovědět