Monitory
Monitory
Ahoj,
chystam se poridit nejaky kvalitni repro do pracovny 4x4M, narazil jsem na kef ls50. Zajima me, zda za ty penize je neco lepsiho, neb jsem pro ne uz celkem rozhodnuty. A dalsi otazka je, jaky stereo zesilovac k nim poridit. Vaham mezi tim, zda si poridit receiver, aby tam byl dostatecne kvalitni DAC nebo radeji sahnout po levnejsim, ale kvalitnejsim zesilovac s optickym vstupem a signal posilat z pocitace pres nej.
chystam se poridit nejaky kvalitni repro do pracovny 4x4M, narazil jsem na kef ls50. Zajima me, zda za ty penize je neco lepsiho, neb jsem pro ne uz celkem rozhodnuty. A dalsi otazka je, jaky stereo zesilovac k nim poridit. Vaham mezi tim, zda si poridit receiver, aby tam byl dostatecne kvalitni DAC nebo radeji sahnout po levnejsim, ale kvalitnejsim zesilovac s optickym vstupem a signal posilat z pocitace pres nej.
Re: Monitory
Optice bych se spis vyhnul ... Pro uvedeny ucel mi prijde optimalni nejaky mensi zesik s USB vstupem - co treba NAD 3020 ?
Kdybych v praci uz nemel prebytky z domova, koupil bych si nejspis neco takoveho:
Wadia 151 PowerDac Mini

A k tomu napr.
JBL Ti 1000

A jsem plus minus na stejne cene, jako za KEF 50LS, s tim, ze mam ale vice moznosti zmenit repro, kdyby to nehralo tak uplne jako ze OK
Wadia 151 PowerDac Mini

A k tomu napr.
JBL Ti 1000

A jsem plus minus na stejne cene, jako za KEF 50LS, s tim, ze mam ale vice moznosti zmenit repro, kdyby to nehralo tak uplne jako ze OK
Celý hifi svět pěje jen samou chválu na KEF LS 50.
Nejspíš za ty peníze nejlepší volba.
Nejspíš za ty peníze nejlepší volba.
KEF LS50 ... osobně bych se bál výsledku s nekvalitním zesilovačem a průměrným zdrojem zvuku.
Měniče KEF umí "vytáhnout" a zvýraznit slabiny systému za sebou.
dát k nim av receiver za 20 a ipad jako zdroj = problém a hledání jiných repro.
S násobně dražšími komponenty to jistě bude perfektní monitor!
Měniče KEF umí "vytáhnout" a zvýraznit slabiny systému za sebou.
dát k nim av receiver za 20 a ipad jako zdroj = problém a hledání jiných repro.
S násobně dražšími komponenty to jistě bude perfektní monitor!
Ten Denon nevypada spatne, ale je 30W dostatecne na ty kef 50LS? Nepotrebuju delat koncertni sin v moji maly mistnosti, ale jenom ze doporucovany vykon je 25-100W, tak zda 30 je ok. Pozdeji jeste planuju sub dokoupit.
festr: Jaký Denon? V celé diskusi jsem nenašel zmínku o Denonu, s výjimkou toho, co má lachim v podpisu.
Pardon, myslel jsem NAD ne Denon. Momentalne mam 2 favority. Vzhledem k tomu, ze to budu mit primarne k PC a zdroj pujde vyhradne z nej, tak mi prijde vhod mit integrovany DAC idealne s USB nebo digitalnim vstupem. Vaham mezi Pioneer A-70 a NAD D 7050. Oba splnuji zakladni zadani - integrovany DAC, nic vic nepotrebuju (tedy v budoucnu chci pripojit jeste SUB). Ktery z tech dvou? Pripadne jeste jina alternativa?