Monobloky
- Cosanostra
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Monobloky
Dobrý den, obracím se na Vás s žádostí o radu zdali je možné k zesilovači Denon AVC-A1HDA přiřadit monobloky konkrétně POA 4400, nebo POA 6600. Děkuji.
Re: Monobloky
Proč by to nemělo jít?
Není to problém.Z Denona A1 použiješ výstup pre out front L+R a tyto píchneš do vstupu POA.Hlasitost ovládáš ovladačem od A1.Jen musíš v menu A1 upravit sílu (hlasitost) výstupního signálu.Takže nakonec dosáhneš při stereo režimu (pure direct),že ti jede pouze L+R Front a při poslechu 5.1 popř7.1 krmíš předky POAem a ostatní kanály jedou přes A1.
- Cosanostra
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Děkuji, po pravdě se v tom trochu ztrácím
Znamená to tedy, že výstupy AUDIO PRE OUT jsou výstupy "předzesilovače" a do nich v tomto případě konektory RCA mohu zapojit zmíněné monobloky ? Z monobloků ze svorek A + a - do beden. Jaký by měl být zvukový posun ??? Samozřejmě teoreticky. Děkuji 

jj, tak to zapojíš. Pak musíš v nastavení AV zesilovače upravit hlasitosti kanálů napojených na monobloky, aby seděly se zbytkem. Přínos záleží na kvalitě monobloků. Ale v zásadě by mělo dojít minimálně k lepší kontrole na basech a větší jistotě projevu. Jde o to, že v zesilovači je důležitý kvalitní zdroj, velký kondenzátory, více koncových tranzistorů na kanál, a to vše si nárokuje dost místa. A to není v AV zesilovači kam nacpat. Tedy aby to bylo na stejné úrovni. A tím, že monobloky uleví AV zesu od předních beden, bude více energie ze zdroje pro ostatní repro, což zase pomůže.
- Cosanostra
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Moc děkuji
. Mám si dělat starosti s impedancí atd... ? Ptám se proto abych něco neodpálil, veškeré el.veličiny jsou mi bohužel cizí. Ještě k propojení zesilovače a monobloků. Předpokládám, že by propojení kab.RCA mělo být stejně kvalitní jako mezi zesilovačem a SACD. Ještě mne napadlo, že pokud někdo řeší zapojení zesilovače přímo do sítě a obchází tím tak filtry a pračky napětí k vůli snížení dynamiky, pro monobloky by tedy mělo platit to samé, že ? Děkuji za trpělivost.

Neboj, nic se tomu nestane. Je to na to dělané. Tedy funkčně. Zvukový přínos musí posoudit tvoje ucho. Monoblok je též zesilovač a může tedy hrozit snížení dynamiky ve spojení s některými filtry a pračkami. Ale zase je to individuální. To musíš vyzkoušet a poslouchat.
- Cosanostra
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Děkuji Vám za výuku 

Není zač. Dej vědět, co jsi zjistil. 

- Cosanostra
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ještě bych rád věděl zdali při přiřazení monobloků neztratím možnost "úprav" zvuku co umí AVC A1HDA. Nebo zdali budou funkce jako je např. restorer, audiossey, THX atd... ztraceny a zvuk bude čistě jako v režimu Pure direct ??? Díky...
Takže mafiáne ještě jednou polopatě.Tak jak jsem napsal já i Oggy tímto,že připojíš na preout Front (přední) L+P cinch kabel a tento napíchneš do koncáku na vstup uděláš jen ajen to,že nebudeš využívat konec na přední L+P bednu ,který je integrován v AV1.Prostě úplně stejný signál se všemi úpravami DTS atd nepůjde do výkonových stupňů AV 1 nýbrž do externích konců.Taky jsem to tak kdysi u mé A1 měl,ale dnes už mám kapku sofistikovanější řešení bez kompromisů.Zvlášť stereo (preamp a 2 konce) kde do preampu mi jde právě z A1 L+P front signál bez jakékohokoliv ovlivnění preampem.(tzv bypass).Tzn,že stereo poslouchám CD-(gramo)-preamp-konce -bedny a dom.kino mi jede z dvd- Denon A1-preamp (bypass ve vypnutém stavu)-konce- bedny.To se samozřejmě bavíme jen o předních 2 kanálech.Centr a surroundy krmím nadále z A1.Pokud Ti to stále není jasné pošli SZ a já Ti dám na sebe kontakt a můžeš zavolat.
- Cosanostra
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Polopatě mi to vždycky pomůže
děkuji. Načtu co budu moct a pak bych se moc rád ozval a poprosil o cenné zkušenosti.

- Cosanostra
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Můžete mi prosím ještě objasnit jaký max. výkon můžou mít monobloky pokud výrobce repro doporučuje výkon zesilovače 50-250W ?
dekac:
Rád bych Vás poprosil o radu jaké monobloky k mé sestavě by mohly být ty nejvhodnější ? Co jsem vyčetl, tak máme v řetězci stejné značky: Denon a SF. Zatím jsem se poohlížel jen po Denonech - POA: 4400,4400A ,6600,6600A,5000,T2,T3 a POA3000. Co jsem tu vyčetl, tak mne znepokojily informace o vysychání kondenzátorů atp. Jsou to přeci jenom už starší "krabičky". Bohužel mi stále chybí základní pojmy o HIFI, tak za vysvětlení polopatě předem děkuji.
dekac:
Rád bych Vás poprosil o radu jaké monobloky k mé sestavě by mohly být ty nejvhodnější ? Co jsem vyčetl, tak máme v řetězci stejné značky: Denon a SF. Zatím jsem se poohlížel jen po Denonech - POA: 4400,4400A ,6600,6600A,5000,T2,T3 a POA3000. Co jsem tu vyčetl, tak mne znepokojily informace o vysychání kondenzátorů atp. Jsou to přeci jenom už starší "krabičky". Bohužel mi stále chybí základní pojmy o HIFI, tak za vysvětlení polopatě předem děkuji.

Výkon můžou mít naprosto jakýkoliv, pokud nebudeš moc kroutit kroutíkem doprava.
Žádný z Denonů jsem neměl nikdy šanci zkusit,ale určitě zapojení konců bude jasně slyšet a to hlavně v dynamice.Já mám zkušenosti s Counterpointem,Parasoundem.Vždy to byl jasný přínos ve zlepšení zvuku.Pak jsem zkusil NuForce a tyto cihličky už u mne zůstaly.Kdysi jsem pokoukával po 4 a 6 kové řadě Denonu,ale vzhledem k nemožnosti poslechu jsem od tohoto záměru upustil.Daly se koupit za pěknou cenu na ebay.