MP3 přenosný přehrávač
MP3 přenosný přehrávač
Uvědomuji si, že toto fórum je o HIFI a většina z vás se osype...ale netuším, kde jinde bych mohl vznést podobný dotaz (nebo snad existuje fórum o MP3 přehrávačích
) Je to prosté...dcera si chce na cesty NĚCO kvalitního pořídit (jezdí na VŠ do Brna)a ani tento druh přístroje nechci kupovat na slepo,tzv.zajíce v pytli. Pochopitelně tento nákup nelze řešit způsobem, jakým nakupuji HIFI...jezdit a poslouchat, jezdit a poslouchat...proto bych přivítal nějaká doporučení od těch, co s tím mají nějaké zkušenosti či něco slušného vlastní. Surfování po netu mám za sebou
Podmínky: Paměť Flash,cena asi tak do 7000Kč a slušný zvuk (sluchátka již máme). Díky všem, co dokáží poradit.
Re: MP3 přenosný přehrávač
iPod Nano ?
Ja používam iPod tento klasický model :

Som s ním spokojný, podporuje slovenskú diakritiku, takže môžem tagovať ako sa mi zachce.Zobrazuje obaly albumov, atď atď
Ripujem si svoje origo CD do mp3 320 CBR a na moje hodinu do práce a hodinu z práce vo verejnej doprave to stačí bohate.
Predtým som vlastnil ešte Philips Go 'n Gear, konkrétne tento :

Funkciami a vzhľadom veľmi podobný iPodu, len nezvládal slovenskú diakritiku napr. Inak taktieź spokojnosť.

Som s ním spokojný, podporuje slovenskú diakritiku, takže môžem tagovať ako sa mi zachce.Zobrazuje obaly albumov, atď atď
Ripujem si svoje origo CD do mp3 320 CBR a na moje hodinu do práce a hodinu z práce vo verejnej doprave to stačí bohate.
Predtým som vlastnil ešte Philips Go 'n Gear, konkrétne tento :

Funkciami a vzhľadom veľmi podobný iPodu, len nezvládal slovenskú diakritiku napr. Inak taktieź spokojnosť.
Kdyby jsem šel po kvalitě, tak koukám po FLAC. Jenže s MP3 nemám zkušenost. Ten iPod mě napadl taky ihne. Dokovačku dělá Krell i Wadia a mnoho dalších. Zřejmě to jednou bude běžné.
Mimochodem viděli jsem zprávy? Gramofony zpět na výsluní a desky taky. ČR největší vývozce LP na světě a Litovel se svými 30 000 kusy gramofonů prej vede.
Akorát jsem se zasmál na závěr, kde psali, že gramofony stojí od 1000Kč po 1 milion. Ihned mě napdl ten Clearaudio za 2 500 000Kč. Já si ho asi přece jen koupím. ( Tedy ten Clearaudio určitě ne.
Myslel jsem nějaký gramofon. )
Mimochodem viděli jsem zprávy? Gramofony zpět na výsluní a desky taky. ČR největší vývozce LP na světě a Litovel se svými 30 000 kusy gramofonů prej vede.
iPod Nano byl první, po čem jsem juknul (že by jeho popularita?)a o čem získával informace. Známý povídal, že jeho syn ho kdysi dal pryč kvůli zvuku. Teď má Cowon, jede ve Flac a je prý spokojen. Někde jsem četl, že není špatný Creative ZEN, neznáte někdo? Dcera dělá do muziky, má velmi vyvinutý hudební sluch a vím, že když už MP3, pod 320kbps nejde. iPod Nano 16GB nevypadá špatně, popátrám, zda syn toho známého nebyl přenáročný a zkusím si ho někde poslechnout.
to Pasul: Gramo nikdy u nás nechybělo, první jsem si pořídil před více než 30.lety.
to Pasul: Gramo nikdy u nás nechybělo, první jsem si pořídil před více než 30.lety.
Mam Cowon iAudio cirka 6 let (?) stary, a muzu rict ze kvalitou zvuku ve sve dobe prevysoval hodne "mp3" prehravacu.. Neni mp3 preh. jako mp3 preh.. Se aktualni nabidkou na trhu ti bohuzel neporadim...
Cowon S9 vlastním asi měsíc. Koupil jsem ho proto, že mi už za ty roky odešel poměrně kvalitní discman, který jsem bral na cesty a slušný discman jsem už teď v nabídkách nenašel. Tak jsem hledal kvalitní přehrávač. V testech ho hodnotí výše jak iPod a já hledal něco co umí přehrávat i FLAC soubory.
Vcelku ho doporučuji, asi je opravdu lepší jak ostatní přenosné přehrávače, ale s poslechem sluchátek na aparátu doma se to prostě pořád nedá srovnat.
Ale holt na cesty je to fajn. Většinou si do něj beru novou muziku, kterou neznám na první seznámení a když se zalíbí tak vím, že má cenu kupovat CD nebo LP a poslouchat doma.
Vcelku ho doporučuji, asi je opravdu lepší jak ostatní přenosné přehrávače, ale s poslechem sluchátek na aparátu doma se to prostě pořád nedá srovnat.
Ale holt na cesty je to fajn. Většinou si do něj beru novou muziku, kterou neznám na první seznámení a když se zalíbí tak vím, že má cenu kupovat CD nebo LP a poslouchat doma.
vím o skvělým kaufu, kterýmu se nedá odolat
http://aukro.cz/item740776635_iphone_3g ... _jety.html
určitě to zvládá i mp3ky ve vtom nejvyšším rozlišení
http://aukro.cz/item740776635_iphone_3g ... _jety.html
určitě to zvládá i mp3ky ve vtom nejvyšším rozlišení
Podle mě zbytečné utrácet za mp3 prehravač sedum tisíc pokud to dceři stačí jen na hudbu bez kravinek. Sansa Clip je v pohodě za cca patnácet chtěj za 8gb verzi, je to malinký a hraje to líp než ten ipod brácha doma jeden má.
Já jsem teďka zaexperimentoval, protože plánuju zkusit špičkové in-eary a koupil si tohle http://whiplashaudio.com/amp3-hisoundau ... -pdaa.html
na celnici to prošlo jako nůž máslem jelikož se zdaňují balíky od $190 výše. Pamět je 4gb plus možnost rozšířit o 16GB microSD kartu. Výdrž kolem sto hodin, zvuk nevěřil jsem, ale dá se to už poslouchat. Za tu cenu
Já jsem teďka zaexperimentoval, protože plánuju zkusit špičkové in-eary a koupil si tohle http://whiplashaudio.com/amp3-hisoundau ... -pdaa.html
na celnici to prošlo jako nůž máslem jelikož se zdaňují balíky od $190 výše. Pamět je 4gb plus možnost rozšířit o 16GB microSD kartu. Výdrž kolem sto hodin, zvuk nevěřil jsem, ale dá se to už poslouchat. Za tu cenu