Multi room
-
- Kontaktovat uživatele:
Multi room
Ahoj, chtěl jsem se zeptat zda už někdo řešil multiroom.
Mám čtyři místnosti (obývák, koupelnu, kuchyň a ložnici) a různé zdroje hudby, či zvuků (TV, NAS, Spotify, gramofon atp.).
Existuje nějaké rozumné řešení, kde bych do různých místností posílal zvuk z různých zdrojů, nebo pouze do některých a ostatní by byly vypnuté. Něco nabízí Loxon. Ale předpokládám že existuje i něco lepšího
Sonos a spol není podle mne správné řešení.
Všem díky za rady.
Mám čtyři místnosti (obývák, koupelnu, kuchyň a ložnici) a různé zdroje hudby, či zvuků (TV, NAS, Spotify, gramofon atp.).
Existuje nějaké rozumné řešení, kde bych do různých místností posílal zvuk z různých zdrojů, nebo pouze do některých a ostatní by byly vypnuté. Něco nabízí Loxon. Ale předpokládám že existuje i něco lepšího
Sonos a spol není podle mne správné řešení.
Všem díky za rady.
Re: Multi room
Používám ROON, což je výborné řešení na distribuci hudebního obsahu ze serveru (lokálního nebo např. z TIDALu) do více místností (end-pointů). Pokud vím, tak tam ale nejde zapojit vlastní analogový vstup a nechat ho distribuovat do místností. Takže z toho co píšeš by to určitě umělo jen NAS. Spotify má vlastní protokol, nepodporovaný ROONem. K distribuci analogových vstupů jsou profi krabičky - s těmi ale nemám osobní zkušenost.
Hudba do koupelny?

-
- Kontaktovat uživatele:
Výš ono oholit se b šavetou není práce na 10 minut....
Výš jako nahoru? Asi jsem blbej, ale nevím co je b šaveta. Navíc to ode mě nebyla ironie, ale to, že Ti fandím, protože já jsem to tak nedotáhl. I když o tom dlouho uvažuji.
-
- Kontaktovat uživatele:
Já to pochopil tak že jako nevíš proč... jinak šaveta je počeštěný název originálního shavetta což je něco jako břitva na žiletky https://www.coltelleriacollini.com/medi ... 2075-6.jpg
Zatím jsem nenarazil na nic co by to řešilo centrálně. tedy kecám něco co běží v průmyslu na 100V technice. Proto by mne zajímalo jestli existuje i něco podobného v HI-FI technice.
Snad to obrázek jasně vysvětlí...

Zatím jsem nenarazil na nic co by to řešilo centrálně. tedy kecám něco co běží v průmyslu na 100V technice. Proto by mne zajímalo jestli existuje i něco podobného v HI-FI technice.
Snad to obrázek jasně vysvětlí...

Da sa dnes uz asi hocico.
V tvojom pripade, skus si pozriet nieco co sa vola v pro branzi “monitor controller”
Zavisi len od budgetu a ochoty vrtat do stien.
4 zony a 2 analogove + 5-6 digitalnych zvladne kazdy seriozny aparat.
Musis ale ratat s tym, ze sa predpokladaju aktivne repro.
Da sa urobit aj A/D prevod napr. z gramo, distribuovat po sieti a na druhom konci zahrady zase D/A,
Cize fakt zavisi len na fantazii.
Ako bonus mas talkback - bodes moct z kupelne poprosit clenov domacnosti, aby ti otocili vinyl.
V tvojom pripade, skus si pozriet nieco co sa vola v pro branzi “monitor controller”
Zavisi len od budgetu a ochoty vrtat do stien.
4 zony a 2 analogove + 5-6 digitalnych zvladne kazdy seriozny aparat.
Musis ale ratat s tym, ze sa predpokladaju aktivne repro.
Da sa urobit aj A/D prevod napr. z gramo, distribuovat po sieti a na druhom konci zahrady zase D/A,
Cize fakt zavisi len na fantazii.
Ako bonus mas talkback - bodes moct z kupelne poprosit clenov domacnosti, aby ti otocili vinyl.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Jako řešení přichází v úvahu např. jakýkoliv aktuální receiver Denon s jejich integrovaným Heos systémem.
Zvládá jakýkoliv vstup (Spotify, Tidal, NAS, připojení komponentů optikou, HDMI, cinch, ...).
Ovládání přes mobil nebo tablet - jak Android tak iOS (Apple).
Jen je nutné se rozhodnout, které kanály prostorového zvuku chceš zachovat v hlavní místnosti a které obětuješ na ozvučení dalších místností - a podle toho případně vybrat receiver s příslušným počtem koncových stupňů (kanálů).
Zvládá jakýkoliv vstup (Spotify, Tidal, NAS, připojení komponentů optikou, HDMI, cinch, ...).
Ovládání přes mobil nebo tablet - jak Android tak iOS (Apple).
Jen je nutné se rozhodnout, které kanály prostorového zvuku chceš zachovat v hlavní místnosti a které obětuješ na ozvučení dalších místností - a podle toho případně vybrat receiver s příslušným počtem koncových stupňů (kanálů).
-
- Kontaktovat uživatele:
Dík za radu. Ale tohle je pseudo multi room viz:
Tohle umí i Yamaha, Sonos a spol. Bohužel vše bezdrátově, jelikož se připravuji na rekonstrukci bytu tak budu mít možnost to natáhnout po kabelu, takže proč toho nevyužít. A za další, nepotřebuju aby každé druhé zařízení svítilo na 2.4 nebo 5 GHzTechnologie HEOS integrovaná v AVC-X6500H Vám umožňuje streamovat bezdrátově hudbu napříč domem do jakéhokoliv HEOS kompatibilního zařízení, jako například do HEOS reproduktorů.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ok omlouvám se, mají to pod AV receivery
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ano, jak jsem psal, cokoliv co AVR hraje - z přímo připojených komponentů, přes LAN (z NAS) nebo z internetu (přes HEOS aplikaci) - umí poslat do reproduktorů v jiných místnostech. Jen se musí natahat repro kabely, což jak jsem pochopil upřednostňuješ před bezdrátovým řešením.
Takto lze ozvučit hlavní zónu (poslechový prostor) + 2 další zóny.
V každé ze tří zón může hrát nezávisle jakýkoliv zdroj, nebo lze ve všech zónách poslouchat to samé.
Pokud by se mělo ozvučit více zón, pak už je nutné ty další zóny ozvučit bezdrátově přes ty zmiňované HEOS kompatibilní aktivní reproduktory.
Takto lze ozvučit hlavní zónu (poslechový prostor) + 2 další zóny.
V každé ze tří zón může hrát nezávisle jakýkoliv zdroj, nebo lze ve všech zónách poslouchat to samé.
Pokud by se mělo ozvučit více zón, pak už je nutné ty další zóny ozvučit bezdrátově přes ty zmiňované HEOS kompatibilní aktivní reproduktory.
-
- Kontaktovat uživatele:
Dík za info poohlédnu se po nějakém AVRku hlavní plus tři další.