na cem nejlepe zacit poslouchat?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
ludweek
Kontaktovat uživatele:

na cem nejlepe zacit poslouchat?

Příspěvek od ludweek »

Dobry den. Chci si nechat poradit od zkusenych, co si poridit pro opravdovy pozitek ze zvuku. Doba kdy jsem poslouchal cokoliv na cemkoliv presla a ted, kdyz si vic vsimam konkretnich zvuku, konkretnich nastroju a celkoveho projevu, bych rad slysel vse kvalitne. Konecne jsou prostredky doprat si trochu kvality, tak se k tomu chci postavit zodpovedne. Prosim o vasi tolerantnost, jsem opravdu amater. Vzdy me spis zajimal vykon repraku a to bylo cely. Alchymie tohoto odvetvi je obsahlejsi, jak uz vim a tak se potrebuji zorientovat.
Hledam techniku, na ktere budu moct poslouchat jak film z TV, DVD, BR, tak hudbu z radia, CD, vinilu a mp3 (ja vim je to hruza ale mp3 mam fakt spoustu a chci to poslouchat :) ) Prevazny zdroj zabavy jsou filmy, ale nehledam HT 5.1. Chci zacit na stereu a mit moznost rozsirit na 5.1 pokud zjistim ze mi to opravdu chybi. Chci tuner, ktery by umel internetove radia. Nasel jsem treba tento http://www.onkyousa.com/model.cfm?m=HT- ... ceiver&p=i , ale podle infa jsou k dispozici jenom nektere stanice jako napster, pandora atd. a treba oblibeny prazsky Radio 1 bych stejne nedostal. Dalsi vec, ktera by me trapila tak funkce DLNA a USB a podobny nesmysly, ktere jiz obsahuje moje TV a nerad bych kupoval neco co by bylo zbytecny. Chci aby zvuk vychazel ze sloupovych reprobeden. 3 kanaly nebo dva a pul? Nevim. Dulezity je take design. Libi se mi bedny od B&W, JBL atd. nebo konkretne tyto http://elektro.bazos.cz/inzerat/8633905 ... -Neo-3.php .
Cele by to melo slouzit v mistnosti L tvaru cca. 30m2.
Takze asi hledam:
AV reciever 5.1 channel + repro + BR prehravac
nebo
zesilovac + network tuner + repro + BR prehravac
????????
Koukam po repro z druhy ruky a ostatni na krame nebo take second hand. Nespecham, chci si to vse poradne promyslet a hlavne porozumet.
Prosim, abyste me navedli spravnym smerem, vysvetlili co potrebuji vedet a doporucili konkretni produkty.

Dekuji

jacq
Kontaktovat uživatele:

Re: na cem nejlepe zacit poslouchat?

Příspěvek od jacq »

tyjo, prehravac na internetove radio vidim poprve...
doporucuji misto jednotlivych prehravacu postavit (nebo koupit hotove) neco na bazi HTPC a k tomu usb DA prevodnik. htpc zastane funkci vetsiny prehravacu (cd, dvd, br), lze prehravat internetova radia (je to pocitac, ze) a lze rozsirit o dvb-t tuner... ma hdmi vystup, takze si velmi dobre rozumi s fullHD TV (a to je prijemne koukani).
usb v televizi je maximalne pohodlne, maji to nasi na chalupe a velmi rychle jsem si zvyknul, ale pohodli je vykoupeno kvalitou reprodukce, stavajici se z nekolika IO vevnitr v televizi. tim chci rict, ze pro kvalitnejsi poslech zapomen na vstupy v TV, tu pouzivej maximalne jako samostatnou TV nejlepe jen jako monitor a digitalni signaly prohanej pres HTPC a do zesilovace skrze slusny DA prevodnik.

ja mam obycejnou dvb-t usb kartu a kdyz jsem zjistil, ze dvb-t vysila i cesky rozhlas, prestal jsem shanet tuner. z dnesnich radii se stejne da poslouchat jenom cesky rozhlas a ten je na dvb-t cely, krasne bez sumu (takze primhourim oko u komprese). jeste je tam proglas (alespon v brne), nevim, jestli Radio 1 v praze vysila i na dvb-t...

nstar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nstar »

"Doba kdy jsem poslouchal cokoliv na cemkoliv presla a ted, kdyz si vic vsimam konkretnich zvuku, konkretnich nastroju a celkoveho projevu, bych rad slysel vse kvalitne."

Mam dojem, po precitani celeho dotazu, ze si to nemyslel vazne.

samoT
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od samoT »

Na filmy, tv a podobné věci by bylo dobré to HTPC. S připojením na internet bys měl na výběr hromadu internetových rádií.

K němu nějaký stereo zesilovač a bedýnky. Na LP nějaký gramofon + phono.

Nenapsal jsi, jaký na to máš rozpočet.

Piskot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Piskot »

Internetová rádia beru jen jako zdroj nové inspirace, kvalita internetových rádií je naprosto příšerná a degraduje i to nejlevnější HiFi, tudiž tudy kvalitní poslech nevede.
A pokud to myslíš vážně s kvalitním poslechem, začni tím, že navštívíš pár Hifi studií (tím nemyslím Datart a podobné komerce). Jedině tak zjistíš co je a co není kvalitní.
Podle tvých typů na odkaz AVR zesilovače za cca 8k a repro za cca 10k, tedy všeho hodně za málo peněz, tak tady kvalitní zdroj hudby opravdu nehledej.
I slušný poslech za cenu cca 20k se dá sestavit, ale ne za cenu chci aby to umělo všechno.

Odar

Příspěvek od Odar »

Alebo k PC aktivne bedne + nejaku rozumnu zvukovku. Vseliek to nie je, ale asi mensie zlo. Pripadne zvaz (vela ludmi zatracovane) pocuvanie na sluchadlach. Tam sa da do 20 000 CZK zvolit rozumne riesenie, ktore aj nejaku dobu vydrzi.

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Kup si Zotac Zbox (HTPC) do něj nainstaluj XBMC (výborné multimediální centrum na všechno co umí i rádia), k tomu nějaký receiver s preouty podle chuti (každý rok jsou nové a všechny jsou si dost podobné) a stereo připoj přes preouty ke koncovému stereo zesilovači (klidně z druhé ruky). Receiver se postará o dekódování, obraz, normální rádio, propojení všeho dokupy a všechny další kraviny, ale zvuk bude zesilovat koncák a bude záležet především na jeho kvalitě. Tím získáš domácí kino i relativně dobré hifi.

Odar

Příspěvek od Odar »

Zial tam bude mat zasadny dopad predzosilnvoac pouzity v AVR.

jacq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jacq »

helboy: akorat bych video vystup ze zotacu neprotahoval jeste pres receiver...

jak popsal pozadavek ludweek, tak bych to skutecne resil cele jen pres htpc -> da prevodnik -> predzesilovac -> koncak -> repro pozdeji dokoupil gramofon s phono predzesilovacem a pridal ho do stavajiciho predzesilovace)
samozrejme dulezita bude cenova relace, ve ktere se chce pohybovat

ludweek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ludweek »

Tak zatim nejsem o nic moudrejsi :lol:
Cestou HTPC se mi zrovna jit nechce. Vsechno co by HTPC mohlo zastavat umi TV (omezene ale umi internet, DLNA, USB, MediaCenter). Ale jako napad dobry a chce to promyslet. Puvodni idea byla propojit TV optikou nebo HDMI (btw: co by bylo lepsi?) s integrovanym zesilovacem, pripojit network tuner (pokud nejaky najdu) a poslat na nejaky sloupovy repro. Ano, internetove radia beru spis taky jenom pro inspiraci nebo jako pozadi pri jinych cinnostech. Investice do 25000,- (opravdu za tu cenu neni kvalitni poslech???)
Jisteze, navstivit nejake poslechove studia mam v planu. Ale nepolezu tam nepripraveny.

Jednoduseji, doporucite mi konretni sloupove repro a AV/reciever (asi se vydam touto cestou) ?? znacky a rady vyrobku, ktere bych mel hledat, bez jakekoliv predchozi zkusenosti s "konkurenci" a vubec vecmi v teto tride, tak abych ve vysledku "neprodelal gate" a presto slysel kvalitni zvuk?

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

No obávám se, že receiver a repro za 25 tisíc bude hroznej shit. A to jako fakt. Prošel jsem si tím a dopracoval jsem se od receiveru za 10 až k receiveru za 25 a nakonec jsem stejně koupil stereo zesík (taky za 20 a to dvacet pět let starej). Opravdu si buď jistej, že při nákupu receiveru a repro za 25 tisíc docílíš asi tak stejného (ne li horšího) zvuku, než při nákupu all in one domácího kina za 15. To si jako fakt nedělám prdel :) Repráky za 10 a k tomu receiver za 10 je nejhorší kombinace jaká může být. To domácí kino sice bude mít pořádnýmu zvuku stejně daleko, ale bude to pro uši vážně příjemnější.

Kup si na aukru nějakej starej stereo zesík do deseti tisíc (koukni co je v nabídce a pak se koukni na webu co je to zač a rozhodni se) a repráky, spíš větší regálovky co hrajou aspoň od 30-40Hz. Za ty peníze prakticky jediná možnost. Zvuk si do zesíku natáhni z čeho budeš chtít analogově a máš vymalováno. Low End "hifi" je opravdu horší než konzumní spotřebka.

ludweek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ludweek »

:shock: to jsem tady necekal. takze rada je, abych zasel do datartu a koupil si tam domaci kino ? :o :mrgreen:
co tohle ? http://www.datart.cz/katalog/Domaci-kin ... C5500.html

ludweek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ludweek »

Tak jsem si zase neco precet a sloupy za 20k a min je opravdu hloupost viz. http://www.hifipassion.com/stranky/sloupyvsregaly.php . Takze bud dlouho hledat a najit v bazarech dobre sloupy, nebo hledat regaly se subikem. Jeste, ze na to nespecham :)

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Osobně bych šel do Bazaru a podíval se na vlákna "prodám". Tam se najdou z "druhé ruky" i zesilovače a bedny, se kterými bych byl klidně ochoten žít. A k televizi nemusí být nutně DK, ale bohatě stačí, když hraje kvalitně stereo.

ludweek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ludweek »

2 Aleska: s tim se plne stotoznuji. Mas nejaky konkretni typ?

Odpovědět