NAD C352 + NAD C542 + AP Yara Evo II

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
MartinD
Kontaktovat uživatele:

NAD C352 + NAD C542 + AP Yara Evo II

Příspěvek od MartinD »

zdravím zde přítomné zkušené hifisty,
potřebuji poradit se sestavou, resp. možným upgrade - kam se ubírat dál. Uvedenou sestavu (regály na stojanech) provozuji od r.2007 a už mě dostihla hifistická horečka (nebo mě pálí šrajtofle :lol: ), tak přemýšlím jakým směrem se dál ubírat. Plánuji rekostrukci a změnu dispozice, takže získám prostor 3,5x10x2,6 s umístěním sestavy na kratší stranu cca 2,5m od okna. Dnes je sestava v místnosti 5,5x3,5x2,6 v rohu delší strany (cca 0,5m od rohu, 0,5m od zdi). Zde ještě plánuji experimentovat s umístěním a s akustikou místnosti (dle příspěvků zde na fóru), do doby rekonstrukce..

Zajímá mě:
1) pokud vyměním zesilovač (poraďte prosím pár tipů), zda docílím se zbytkem sestavy v současné podobě znatelného zlepšení. Vím, že pak musím vyrazit na poslech a absolvovat celé kolečko sám, ale jde mi jen o váš názor/odhad - jen o nasměrování. Drobné vylepšení nehraje roli, netopýr nejsem ;) .
2) Do nového prostoru (35m2) zda se mám poohlížet po nové sestavě (ev. dále pokračovat v upgrade současné) nebo jak byste to řešili vy - opět jen směr. Mám i jiné koníčky, tak jestli mám přiškrit je a začít více šetřit :)

Poslouchám téměř vše, krom jazzu a tvrdé muziky (u AC/DC to končí).
Líbí se mi projev AP, ale chybí trošku basy. Netrvám ale na nich za kažkou cenu..
Díky za vaše rady

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: NAD C352 + NAD C542 + AP Yara Evo II

Příspěvek od PítrsPraha »

A rozpočet?

S takhle širokým a nekonkrétním zadáním se tu nejspíš sejde hodně různorodých nápadů. Ale možná je to dobře a tobě to pomůže se lépe nasměrovat. Podle mého názoru, pokud chceš výrazné vylepšení zvuku, nachystej si tak 100 tis. Kč a rozlož je na 25 tis. za přehrávač, 35 tis. za zesilovač a 40 tis. za bedny.

Jinak bych asi zaexperimentoval s výměnou repro. Přece jen ty mají na výsledný zvuk největší vliv (po akustice místnosti, samozřejmě). C542+C352 je dobrý základ a umí zasvítit i na výrazně dražších repro.

MartinD
Kontaktovat uživatele:

Re: NAD C352 + NAD C542 + AP Yara Evo II

Příspěvek od MartinD »

jj, se širokým záběrem nápadů počítám :)

Rozpočet může být štědrý (100-130tis. za nové), ale... pokud by to šlo poskládat s využitím současných komponent s rozpočtem do cca 25-30tis., tak samozřejmě budu rád. Prodejců se teď v téhle fázi ptát nechci - asi je jasné proč.
Jsem před křižovatkou a utahovat smyčku budu až následně, teď mi jde jen o ten směr.

PS: možná jsem mimo, ale po přečtení mnoha názorů v různých částech fóra jsem nabyl dojmu, že NAD C352 je v řetězci asi ten nejslabší článek a pro tato repra by byl vhodnější "silnější" zesilovač. Bohužel jsem nenašel který a jak moc by projev vylepšil. A dále se obecně hodně chválí AP YE, tak se možná pod tímto dojmem držím názoru je neměnit. I proto sem dávám dotaz..
Jo a pokud se v některé části fóra podobné téma řešilo, klidně mě nasměrujte tam, ať to celé znovu nepíšete ;)

Odpovědět