Náhrada AV receiveru

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
mj007
Kontaktovat uživatele:

Náhrada AV receiveru

Příspěvek od mj007 »

Dobrý den
Dnes jsem musel nedobrovolně poslat na "lékařské" vyšetření můj receiver DENON AVR-3312.
Nejprve občas nehrál centr až když v něm cvaklo tak to jelo ok. Ted už v něm necvaká, ale zato nehraje centr a pravý zadek. :cry:
Tedy nejsou úplně hluchý , ale hrají hooodně tlumeně spíše šum. Takže se pomalu připravuji na nejhorší a požádal bych vás o tip či radu na nějakého potencionálního kandidáta jako náhradu řekněme ve stejné či podobné reprodukční kvalitě. ;)
Děkuji

Miro_CZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Náhrada AV receiveru

Příspěvek od Miro_CZ »

Ahoj,

tak pokud jsi s Denonem byl spokojenej a kromě možného úmrtí tě na něm nic netrápilo, tak by se skoro nabízel obecně chválený aktuální nástupce v poodbě DENON AVC-X3700H.

Jinak nepíšeš že bys chtěl něco nějak změnit, zlepšit, nedal jsi ani rozpočet, takže těžko nějak zvlášť radit takhle naslepo.

mj007
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mj007 »

Děkuji za reakci. Jj s Denonem spokojenost ač tedy musím jedním dechem dodat že s čímkoli jiným pramalá zkušenost, proto i můj dotaz zde že bych si třebas rozšířil obzory. ;-) Co se zlepšení týče tak mě tak napadá že snad asi konektivita, ale oproti 9 let starému modelu to bude počítám dnes samozřejmost ve valné většině. ;-) A co se rozpočtu týče tak by bylo nejlepší za málo peněz hodně muziky (klasika). :-D Ale reálně jsem si říkal že tak okolo těch 30 000,-. Vím že to dnes nejni úplně moc a ve světě audia tuplem. Takže se dá říct že tvůj tip Miro odpovídá. ;-)

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

naposledy jsem vloni asistoval při volbě, koupi a instalaci recivru Yamaha RX-V481D (už to nedělám pač veškeré průšvihy jdou pak na mě) nevím či aparát je dosud v nabídce ale zatím spokojenost (nikdo nenadává) nyní sháníme adekvátní bedny, do užšího výběru sloupy Jamo nebo Onkyo až to financmistrová schválí ale to dřív budem v penzi...

Miro_CZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Miro_CZ »

mj007: Těch možností je samozřejmě několik - v daný ceně mají asi všechny tyhle běžné značky nějakého zástupce (Marantz, Onkyo, Denon, Yamaha...), výkon mají podobný, konektivitu prakticky stejnou.. Jde asi spíš o to, jak ti sedne zvukově například k bednám a případně jak jsi spokojený s ovládáním/aplikací do mobilu apod. To ti ale nikdo nerozhodne za tebe a buďto vezmeš to co máš vyzkoušené (novější Denon), nebo si můžeš objednat různé modely a vyzkoušet, který ti vyhovuje nejvíc ve tvých podmínkách. Zrovna z téhle cenové úrovně najdeš i relativně dost recenzí, takže si i nějaký obrázek můžeš udělat předem. Co mě třeba překvapilo je to, že Marantz SR7015 je hodnocený hůře než Denon AVC-X4700H, protože je to dnes už jeden výrobce a oba receivery jsou si hodně podobné a Marantz dokonce o pár korun dražší.

lechos: Zrovna ta Yamaha RX-V481D je dost low-end (respektive druhý nejlevnější model v jejich řadě), to by byl pořádny krok zpátky i oproti tomu 10 let starýmu Denonu..

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

to by přibližně souhlasilo, tvůj verdikt neberu jako křivdu nýbrž informaci do budoucna... vše sledovat nestíhám

Miro_CZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Miro_CZ »

lechos: To já to nemyslel rozhodně nijak špatně proti tobě ;) Jen jako informaci pro mj007, že to asi nebude kategorie, kterou vyhledává :) Každopádně zrovna u AVR se dá celkem snadno odhadnout umístění v modelové řadě pohledem na zadní panel přístroje :)

macher
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od macher »

Mj007, v ramci lowcostu bych se priklanel k Denon AVC-X4700H. Myslim, ze kdyz se zeptas slusneho prodejce, tak cena kolem 35 tisic je realna.

Odpovědět